Hogy szokott be gyermeked a bölcsibe és mennyi ideig tarott?
Most kezdtük egy magánbölcsibe a beszoktatást.. hát elég nehezen megy. 2 év és 2 hós a kisfiam. Heti 3 napot szeretnénk járatni.
Két hete jár és még mindíg nagyon sír napközben is.. El fog ez múlni? Mert már én sokkal jobban ki vagyok idegileg mint a gyerek, annyira sajnálom..
Vagy van olyan eset is mikor egyáltalán nem szokják meg?
három hete kezdte a bölcsit a fiam.nálunk fokozatosság van beszoktatásnál.első nap bemegyünk együtt,és egy órát ott vagyunk.másnap szintén egy órát,de akkor kimegyek pár percre,megmondom,hogy elszaladok a boltba.harmadnap két órát voltunk,akkor kint ültem az átadóban.negyednap már nem kellett kint ülnöm,eljöhettem,három órát volt ott,ott is ebédelt.pénteken megmutatták neki az ágyát,ami olyan jól sikerült,hogy ott is aludt 1,5 órát.következő hét hétfőn már fél kettőre kellett érte mennem,reggel kilenctől volt ott.így volt ez kedden is,szerdán ott reggelizett,tehát nyolcra kellett vinni,csütörtökön ott uzsonnázott,tehát nyolctól negyed négyig volt ott,és pénteken is.Úgyhogy nálunk két hét a beszoktatás optimális esetben,tehát ha közreműködő és nem lesz beteg.a harmadik héten is nyolctól negyed négyig volt a fiam,mert még szabin vagyok.holnap és kedden viszont nem fog menni,mert beteg lett,péntekre hőemelkedése lett,begyulladt a füle.
egyébként nálunk azt mondják a gondinénik,meg én is mindenhol azt olvasom,hogy ha a gyerek érzi,hogy az anya bizonytalan,akkor ő is az lesz.nem kell sajnálni,mert neki is kell a közösség,ráadásul csak három napról van szó.fogadd el te is,engedd el,és akkor ő is megnyugszik.nagyon érzékeny kis antennáik vannak,mindent megéreznek.és sokat beszélgessetek a bölcsiről,csupa pozitívummal
Nálunk is így volt, ahogy az előző válaszolóknál.
Azt mondta a gondozónő, hogy egy-két hónap általában, amíg teljesen elfogadja a gyerek.
Nálunk is két hét a beszoktatás.. Két napot dolgozom a héten, ezért csak 3 napot tudtam vinni a szoktatási időszak alatt is. Az 5. napont javult a helyzet, de a 6. napon ismét sírt egész nap. Most két hétig nem volt, mert elutaztunk. Holnap kezdjük újra, viszont már mélyvíz lesz neki, mert én dolgozom és nem tudok vele ott maradni..
Ma reggel mondtam neki, hogy hétfőn, holnap megy a bölcsibe, el is sírta magát reggel a konyhában, hogy nem akar. De szerintem kell neki a közösség.. Mit kezdenék vele itthona a téli hosszú hideg napokon, mikor be vagyunk zárva??? És 3 nap egy héten nem a világvége szerintem! Az férjem sokkal jobban aggódik.. és stresszel ő is, hogy ha sír a gyerek, akkor nem érzi ott jól magát. Szerintem nem így van, csak nagyon hozzám van nőve.. Végül is 2 évig velem volt + a nagyikkal kicsit.
A szorongást nem látja rajtam, mert a beszoktatási időszak alatt is otthagytam ideig-óráig és határozottam eljöttem.
Félek nagyon mi lesz???
Kisfiammal 2 hete kezdtük el a beszoktatást egy családi napközibe. 2 éves, és egyelőre ő az első gyerek, tehát csak a gondozónénivel volt, vagy a tulaj kislányaival. Pénteken már volt még egy kislány, illetve jövő héten már jön több gyerek.
Így ment a beszoktatás egyébként: első nap csak ott voltunk együtt kábé másfél-két órát. A következő nap otthagytam kb. fél órára, mondtam neki, hogy el kell mennem gyógyszertárba, majd megyek érte. A harmadik nap már ott hagytam 1/4 10-től már fél 1-ig, ebéd után mentem érte, azt mondtam neki, hogy elmegyek a munkahelyemre. Ekkor már úgy köszönt el tőlem, hogy hátra sem nézett rám, csak tologatott egy autót, és kiabálta, hogy pápá! Negyedik napon már ott is aludt, 1 óra 1 percet, utána mentem érte. Ötödik napon is ott aludt, alvás után hazahoztam.
A múlt héten már reggeltől délutánig ott volt, 3 órákat aludt minden nap, a hét közepétől ott ment már a reggeli és uzsonna is felkelés után. Eddig egyetlen nap volt, amikor kicsit nyüszizett utánam, kábé két percig.
Egyszer sem hallottam tőle, hogy nem akar menni, sőt, mikor jövünk hazafelé, akkor mondja mindig, hogy jó volt bölcsiben. Napközben többször elmondja ugyan a gondozó néninek, hogy nagyot alszunk, és utána anya mindjárt jön értem. Megerősítik benne, hogy igen, anya jön érted alvás után, és ezzel tudomásul veszi, és kész.
Tegnap szombat lévén nem mentünk, és ugye ma sem mivel vasárnap van, és többször emlegette is, hogy anya, megyünk bőcsibe.
De kíváncsi leszek, hogy mikor lesz visszaesés ebben, mert mindenki azt mondja, hogy lesz. Hogy majd le fog neki esni a tantusz, hogy ez bizony rendszeres lesz, mindennapos. De eddig hála égnek minden simán megy (kopp-kopp-kopp).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!