Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen betegségeket szedett...

Milyen betegségeket szedett össze gyermeked amikor bölcsibe került és mennyi ideig tartottak?

Figyelt kérdés
2010. jún. 4. 10:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Januárban kezdte a bölcsit. Először kezdte egy torokgyulladással (1 hét gyógyulás), majd kapott egy mandula gyulladást (ez már 2 hét gyógyulás volt). Majd következett a bárányhimlő (2 hét itthonlét) Utána rögtön kétszer egymás után kötőhártya gyulladást kapott (2 hét itthonlét)Azóta nem volt beteg (épp most néztem hogy ez a 10. hete hogy folyamatosan jár és nem volt beteg)
2010. jún. 4. 12:39
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszi! Az én lánykám is januárban fog kezdeni, kíváncsi voltam mire számíthatok. A munkahely hogy tolerálja ezt a sok táppénzt?
2010. jún. 4. 20:49
 3/15 anonim ***** válasza:
Sajnos sehogy! Nekem az volt a szerencsém, hogy az elején még a szabadságomat töltöttem és még otthon voltam, de a bárányhimlőnél már necces volt a helyzet. A szomszéd vigyázott rá amíg dolgoztam. Az én munkaidőm szerencsére elég rugalmas. Volt hogy nem tudtam reggel menni dolgozni, de amikor a párom hazaért 5 órakor bementem és este 9 ig csináltam a dolgomat. De persze ezt sem lehet állandóan csinálni mert a főnők ezt is megunja. Amióta jobb az idő nem betegesek egyáltalán. Lekopogom...
2010. jún. 5. 09:49
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is húzós volt az ősz meg aztán a február volt katasztrófa. Mindenféle felső légúti bajok, meg kötőhártyagyulladás, hasmenés-hányásos vírus...ilyesmik jöttek, de a kicsit nem is viselte meg nagyon, hamar túl lett rajtuk, de mi a férjemmel, meg a babysitter is haldokoltunk folyamatosan, volt, hogy 1 hónapig sem bírtunk kikeveredni. Életemben nem viseltek így meg ezek a betegségek, hisz mindenki kap el ilyeneket, nem is értem most miért voltak ezek a vírusok ilyen durvák nekünk, gondoltam már arra is, hogy a bölcsi előtti otthonlét engem is érzékenyebbé tett, és nem voltam olyan ellenálló mint máskor. Szóval nem a gyerekkel kellett sokszor itthon maradni, ez kb 2x 2 nap volt, mikor láza is volt, de kis takony, köhögés az úgyis folyamatos volt, azzal simán ment minden gyerek bölcsibe, hanem, hogy mi a saját betegségeink miatt ne hiányozzunk annyi, az volt a ciki, meg ugye betegen dolgozni sem volt egy leányálom.

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, annó én is írtam ide kérdéseket, hogy Istenem meddig tart még ez az időszak, de sajnos ezen mindenki átesik:(

2010. jún. 6. 12:58
 5/15 A kérdező kommentje:
Jaj, egyáltalán nem lett hosszú amit írtál.:-) És pár hónappal a bölcsibe kerülés után már nem szoktak annyit betegeskedni?
2010. jún. 6. 13:01
 6/15 anonim ***** válasza:

Én is ebben a cipőben járok, januártól menne a fiam bölcsibe, én akkor kezdeném el kivenni a szabijaimat. Gondoltam az elején jobb, ha otthon vagyok. Egyébként betegesek voltak a gyereketitek azelőtt? Mert az enyém egyáltalán nem az. Meddig számíthatok rá, hogy mindenfélét elkap? Az a 2 hónap szabi, ami ilyenkor felgyűlik, ezek szerint nem elég rá?

(Bocs, hogy inkább kérdezek, mint válaszolok, de hátha hasznos lesz a kérdezőnek is, ha kapunk rá választ.)

2010. jún. 6. 13:06
 7/15 anonim ***** válasza:
sziasztok. az én lányom március óta jár bölcsibe. azelőtt egyetlen egyszer volt megfázva (sajnos ráragasztottam), azt leszámítva semmi baja nem volt. március óta majdnem egy hónap orrfolyás, torokfájás, köhögés, egy kötőhártya gyulladás, egy hasmenés. kb egy hónapja most hogy nincs semmi baja, lehet megszokta, lehet mert már jó idő van.
2010. jún. 6. 15:47
 8/15 anonim ***** válasza:

Az enyém sem volt előtte soha beteg, ezek a betegségek a közösség miatt jönnek, és ovikezdésnél is így lesz, nemcsak bölcsinél. Ha januárban kezd, akkor csak egy időszak lesz húzós, azt jobban ki lehet bírni ennyi szabival meg főleg. A másik ősszel-télen van.

Szegény barátnőm meg beoltatta a kisfiát influenza ellen a télen, mert úgy néztek rá a bölcsiben, mint a hülyére, hogy ő ezt nem teszi, erre a kisfiú még kórházba is került, annyira megviselte ami az oltás után következett. Nálunk is fél család bírja, másik fele nem ezeket az oltásokat.

2010. jún. 6. 17:38
 9/15 anonim ***** válasza:
Mindent elkapott, ami csak másnak volt: torokgyulladás, az összes infulenza, hányós-fosásos betegségek, kötőhártya gyulladás. Két hét bölcsi, 2 hét otthon betegen. Ugyanis a gondozónők nem küldik haza a beteg gyerekeket (mert jajj szegénykének az anyukájának is kell dolgozni-megélni valamiből) így szépen minden végigmegy a csoprton. Én már többször szóltam, hogy amikor egy gyerek kutyaugatásszerűen köhög, azt ne vegyék már be!
2010. jún. 6. 22:23
 10/15 anonim ***** válasza:
Mi szeptembertől kezdve járunk, előtte is sokat voltunk gyerek közösségben de sosem volt beteg. Az első két hónap tragédia volt, alig voltunk. Mindig volt valami.Nátha, láz, fosás, még kanyarói is. A végére kifingott az immunrendszerre (szerintme az antibotikumtól amit a kanyaróra kapott) és egy rotavírussal kiszáradva (3 óra alatt) került kórházba. A decembert otthon töltötte meg a mamánál roborálódott. Január óta csak 2 x kötőhártya, 1* tüszős mandulagyulladás.
2010. jún. 7. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!