Mit érzel, mikor ránézel szundító gyermekedre?
Mire gondolsz,mikor sokadjára sem érti hogy valamit nem szabad?Mikor szakad a cérna,mit teszel?
Kíváncsi vagyok,ki hogy éli meg,milyen gondolatokkal a jót,illetve a rosszat.
amikor alszik, mindíg nézem és arra gondolok, hogy mivel érdemeltük ki, hogy ilyen gyönyörű gyermekünk van?
Ha nem érti, hogy valamit nem szabad, akkor nem stresszelem magam, ha egyedül vagyok, elviszem onnan, ha itthon van az apja, rásózom, hogy mutassa meg, hogyan kell vele megértetni, mert mikor tanácsokat kell osztogatni, mindíg nagyon okos tud lenni!
Ha szakad a cérna, akkor is apa után kiáltok.Ha egyedül vagyunk, hagyok csapot-papot és leülök mellé játszani.
mikor alszik: annyira gyönyörű, nagyon szeretem.
mikor rosszalkodik: nem hiszem, hogy nem érti meg.
mikor rosszalkodik+nyűgös: csak aludna már :)
Egyébként, jó gyerek nem panaszkodom.
Mikor alszik: nem is értem, hogy lehet ilyen gyönyörű.
Mikor rossz: nem hiszem el, hogy ezredszer sem képes felfogni, hogy nem mászik a szekrényre, nem tépi a cicát, megeszi az ebédet, stb...
Mikor szakad a cérna akkor általában hisztizik, arra meg nem reagálok. Ha otthon vagyunk akkor átmegyek a mások helységekbe, ha nyilvános helyen, akkor odébb lépek 3-4 métert és megmondom neki, hogy amíg hisztizik, nem is látom. Ez általában e is válik.
De jó hogy alszik és van időm azt csinálni, amit akarok.
Ez van.
Amikor alszik, arra, hogy milyen békés, boldog, kiegyensúlyozott, gyönyörű, és hogy képes ilyen nyakatekert pózban kényelmesen feküdni :))
Amikor szakad a cérna, félre vonulok lenyugodni, és nem hallom meg, nem szólok hozzá amíg nem mondja el nyugodtan.
Mikor csak nem érti meg, az őrületbe kerget(ett), bár ő már nagy, 4 éves, és szerencsére elmúlt az a korszaka:)
Aluszka-maluszka:
Jaj, de jó, hogy van egy ilyen szép gyerekem. Milyen boldog is vagyok...:)
Nem érti: Jaj, hát ez legyen a legnagyobb bajunk, milyen jó, hogy még nem egy nagy mufurc tini...
Szakad a cérna: Nem nekem találták ki ezt az anyaságot.
D 27
Kis ártatlan...
Alig hiszem el,hogy most már itt van velünk ez a csöppség.
Vagy épp azt,hogy:
-a kis zsivány az előbb még nyöszörgött,mert nem tudott elaludni,már mindent próbáltam.Most meg egyszer csak bumm mintha mi sem történt volna alszik.
De bármelyik helyzetet imádom.
5h kisfiú anyukája
Amikor alszik,nem hiszem el,hogy ilyen szerencsém van..hogy lehet egy baba ilyen szép!!!Mint 1 kis angyalka ,Imádom!!Földön túli érzés ,leírhatatlan..:)
Amikor nem ért a szóbol,nálam kedv függő...nagyon türelmes vagyok,így egy idjig még nevetek is rajta..ha már túl sok,fel teszem a kérdést,hogy vajon,miért nem érti meg,hogy nem rángatjuk az álló lámpát,nem mászunk fel a szekrénypolcra,és nem nyalogatjuk a szőnyeget...stb..ha hiszti van,akkor már én is nagyon várom,az estét,fürdetni,aztán altatni,csak végre csönd legyen...:))
Akár a nagyra, akár a kicsire nézek, mindig az az első gondolatom, hogy mennyire ártatlan és szép gyerekeim vannak! Valódi angyalkák!
A kicsi ha nem érti meg, hogy nem szabad, akkor füstölgő fejjel megpróbálom elterelni a figyelmét valami mással, a nagynál pedig gondolkodom, hogy mit rontottam el a neveléssel kapcsolatban. Ha szakad a cérna, akkor a kicsit megpróbálom 1-2 percre "magára" hagyni, hogy tombolja ki magát, a nagynál veszek egy NAGY levegőt, elszámolok 10-ig és megpróbálok egy picit higgadni, hogy átbeszéljük a dolgokat és persze felteszem a kérdést magamnak, hogy: jó anya vagyok?
Persze én mindig azt vallottam még magamnak is, hogy rossz gyerek nincs, csak türelmetlen szülő!
Ja! 2 lányom van. A kicsi 1 éves, a nagy 18 éves! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!