Van vicces kisbabás/kisgyerekes saját történeted?
Egyik nap öltöztem fel, kisfiam az ágyon állt. Egy szál bugyiban, pólóban bambultam, egyszer csak rácsapott a fenekemre;) És vigyorgott:))
2 éves 2 hónapos
22.50-es vagyok. Még valamiket találtam, amiket feljegyeztem.
Kisfiam 7 hónapos volt, amikor egyik reggel bementem a szobájába, és a gyerek sehol. Bemászott a pelenkázója alá, hanyatt feküdt, kezében az alvós rongyija, hüvelykujja a szájában. Elhúztam feje fölül a pelenkázó lapot, hogy lássam, erre kisfiam, mint aki lebukott, kivette a szájából az ujját, és ezt "mondta": AJJAJ...
Szintén 7 hónaposan azt sikerült babahablatyolás közben "mondania", hogy BÖFF, majd a következő pillanatban tényleg egy embereset böfögött. :)))
A harmadik pedig tegnap történt. 17 hós elmúlt már, nagyon sok mindent mond, illetve próbál mondani. A kölesgolyóra történetesen azt mondja, hogy GÓLYA. Gondoltam helyrerakom ezt a dolgot, és megmutatom neki mi a különbség gólya és golyó között. Elővettem az egyik mesekönyvét, megkerestem benne a gólyát, az egyik kezemmel arra mutattam, a másik kezembe pedig fogtam a kis tálkáját, amiben kölesgolyó volt. Magyarázom neki: kisfiam, ez a gólya, ez meg a golyó. Erre kisfiam jelentőségteljesen rám nézett, elkezdte mutatóujjával böködni a golyókat, és hangsúlyosan, szótagolva ezt mondta nekem: GÓ-LYA!!! Mint aki azt kérdezi: anya, nem érted, hogy ez gólya, és punktum??? :)))
Gyűjtöm a gyerekdumákat. Kedvenceim:
Vivien (8 éves) Gáborka (5 éves) rajza láttán: - Hmm...egy öt évestől nem is rossz!
Pisti (4 éves), mivel nagyon szereti az anyukáját: - Úgy szeretnék én is anya lenni!
Pisti (3 éves): - Anya, te olyan szép vagy...mint apa!
Pistitől (1,5 éves) kérdezik az állatkerti látogatás után:
- Melyik volt a legszebb állat?
- Anya!
Ágika (2 éves) apukája több hétig nem volt otthon. Anyukája viszont ez idő alatt beteg volt, így többször is el kellett mennie az orvoshoz (aki férfi...). Apuka hazaér, mire Ágika elújságolja neki: - Apa, anya bácsihoz jár!
Noémi (2 éves) a kertet nézegetve: - Mennyi szép virág, de milyen sok a gaz...
Ágika (2,5 éves) alvás közben leesett az ágyról. Anyukája gyorsan odasietett hozzá, mire Ágika: - Nézd anya, elbújtam!
Mama Pistinek: - Olyan szép, aranyos kis pofid van!
Mire Pisti (6 éves): - Mama, dugulj már el!
Villamoson egy kisfiú (kb. 3-4 éves): - Apa, üljünk le, úgy praktikusabb!
Pisti (5,5 éves) rajzolt egy háromlábú macskát.
Erika: - De, hát ennek csak három lába van...
Pisti egy rövid gondolkodás után: - Sebaj, úgyis kalózmacska!
Pisti (6 éves) néz le az erkélyről, ahol mama éppen söpröget Pistiék autója mellett.
Mama: - Gyere Pistikém, segíts inkább söprögetni!
Mire Pisti: - Mama, inkább te takaríts ki az autónkat, ha már úgyis ott vagy!
Pistinek (5,5 éves) éppen névnapja van, jöttek köszönteni őt a nagyszülők. Eltelik pár perc Pisti máris keresi Tomit.
Tomi: - Miért, hagytad ott a mamádékat, vagy már haza is mentek?
Mire Pisti: - Nem, de már megkaptam az ajándékomat!
Pisti (5,5 éves) jót álmodott, elmesélte, majd hozzátette: - Ma folytatom!
Mariann: - Most már hagyd abba a rosszalkodást!
Bobó (4 éves): - Most azért haragszol, mert azt mondtam, hogy infláció?
Bobó (4 éves) Mikulás ünnepség után: - A biztonság esetére a Mikulás hozott egy virgácsot is.
Mama Pistinek: - Gyere, adj egy puszit!
Pisti (6 éves): - Nem.
Mama: - De, miért nem adsz?
Pisti: - Allergia.
Pisti (7 éves) a Da Vinci-kód filmcím hallatán: - Micsoda? Da Vinci HÓD?
Pisti (6 éves) foci közben jól megrúgja labdával a mamáját. Mama lába teljesen belilul másnapra, ezért a foltot megmutatja Pistinek. Mire Pisti: - Hát mama, szerintem menj el orvoshoz...
Pisti (6 éves) papának: - Adjak rágót Papa? Vagy fogat is adjak hozzá?
Pisti (6 éves) írni tanul az iskolában.
Mama: - Mit tanultatok ma Pisti?
Pisti: - Húztunk egy vesszőt, tettünk rá egy pontot, erre azt mondták, hogy ez i betű.
Noémi (9 éves) előtt elszalad egy kis gyík: - Hát azért gyík, hogy szaladgyík!
Mariann: - Bobó, mondjál tejtermékeket!
Bobó (4 éves): sajt, túró...
Gondolkozik, gondolkozik, nem jut eszébe más.
Mariann: - Olyan dologra gondolj, amiben van tej!
Bobó egy kis töprengés után: - Tehén!
Papa Tv-t néz. Pisti (7 éves) berohan a szobába, meglátja a filmet, majd így szól: - Papa, kapcsold el! 16-os karika van kitéve.
Dalma (2,5 éves) egy kép láttán, amin a Mikulás ül a szánban, kezében egy ostor, és a szarvasok húzzák a szánt: - Azt hittem a Mikulás üldözi a szarvasokat és jól meg fogja őket verni.
Dalma (2,5 éves): - Apa, neked tipikus orrod van. Nagyon tipikus.
Dalma (2,5 éves) nem akar a papájával elmenni sehová sem. Mondja a mamának, hogy menjenek le Balatonra. Mama mondja neki, hogy de akkor papának is kell jönnie, mert ő tud autót vezetni. Dalma egy kis gondolkodás után: - Mindegy, akkor induljunk el inkább gyalog.
igaz eszt sogorom mondta aki most 17 eves de nagyon aranyos volt
olyan 6 eves volt amikor meghalt a nagyapja es minden nap ment a nagyanyaval a temetobe,egyik nap nem volt kedve menni de a nagyanya megis vitte
megerkeznek le ulnek a padra es azt mondja a nagyanyanak "sirjal mama gyorsan es menyunk mert fazom"
6 hónapos volt a babám jött a foga nem akart aludni éjjel én hulla fáradt voltam már igy az apja kelt fel hozzá,babám elkezdet visítozni az apja rá szolt h legyen csendem erre meg rá vágta orditva h "nem,nem"
olyan aranyos volt
19:29 vagyok
régebben amikor a boltba a pénztárnál fizettem és adtak vissza pénzt a fiam oda tartotta a kezét a pénztárosnak h neki is kell. Kimentünk a boltból és evett. Nekem is adott belőle és közbe megkérdezte tök hangosan h apa neked mekkora a kukid? de nem arra gondolt hanem a kajára
Másfél éves kisfiam büfizett egy hatalmasat, majd mosolyogva kijelentette: Hapci! :)
Egy időben nem akart senkinek puszit adni, ezért tanítottam puszit dobni. Ez nála most úgy néz ki, hogy odamegy pl. apához, a kezével rácsap apa szájára, majd cuppant egyet :D
:D Nagyon jók a történetek!
Mi egyszer mentünk sétálni a fél éves kislányommal és a Dédimamával. Kislányom kiköpte a cumit és sírni kezdett érte, jól be volt öltöztetve, így nem tudta visszatenni. Dédimama serényen megfogta és elkezdte tömködni neki! :D
MOndja, hogy nem kell neki, de sírt tovább. Odanézek, és akkor látom, hogy a Dédi az orrába akarja dugdosni! :D
Mondom neki, hogyha talán a szájába találnál bele, akkor kéne neki! Jót kacagtunk rajta! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!