Hogyan kell alkalmazni picibabánál a hűtőfürdőt?
Kezdő szülőként jó ha van kéznél vízhőmérő. A hűtőfürdőt kb. 39,5 foknál kell használni (levonva az 5 fokot) A pici babát bele kell ültetni kb. 22-23 fokos vízbe. Lassan, nagyon lassan engedni hozzá a hideget kb. 17 fokig lehűtve, folyamatosan kézzel ráemelni a vizet a kis testére. Akkor jó sajnos, ha már reszket. Akkor gyorsan kivenni, bebugyolálni törülközőbe, megszárítani. Rá 2-3 percre testhőt nézni. Ha lemegy 39 alá, akkor kúp,- ha nem, újra , míg le nem megy legalább 39 alá.
39 fok alatt elég a kúp is.
Hát én másképp tudom!
8 hósan kellett augusztusban alkalmaznunk!(És most is sajna) Én 37 fokos vizet csinálok mindig (mai napig hőmérővel) ÉS abba balateszem!A lányom imád fürödni, íg ynálunk ez is egy móka, még így 15 hósan is!
És fokozatosan engedem hozzá a hideg vizet, de én csak max 30 fokig hűtöm le!Az én lányom már 35 foktól didereg!De amúgy játszik benne!
15 percnél tovább nnme jó ha benne van!Utána kikap törülköző, majd lázmérés!
Én 38 fölött hűtőfürdőzök mindig, mert semmilyen lázcsillapító nme nagyon hat nálunk!
Remélem még jó sokáig nem lesz rá szükségetek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!