Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell alkalmazni picibab...

Hogyan kell alkalmazni picibabánál a hűtőfürdőt?

Figyelt kérdés
meddig kell benne lennie,hány fokosnak kell lennie?Milyen időközönként-hányszor?7hónapos amúgy,szerencsére nincs láza,de jobb előre tudni ezeket hogyan kell,mert sajnos fogalmam nincs,első baba.
2011. febr. 25. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Kezdő szülőként jó ha van kéznél vízhőmérő. A hűtőfürdőt kb. 39,5 foknál kell használni (levonva az 5 fokot) A pici babát bele kell ültetni kb. 22-23 fokos vízbe. Lassan, nagyon lassan engedni hozzá a hideget kb. 17 fokig lehűtve, folyamatosan kézzel ráemelni a vizet a kis testére. Akkor jó sajnos, ha már reszket. Akkor gyorsan kivenni, bebugyolálni törülközőbe, megszárítani. Rá 2-3 percre testhőt nézni. Ha lemegy 39 alá, akkor kúp,- ha nem, újra , míg le nem megy legalább 39 alá.

39 fok alatt elég a kúp is.

2011. febr. 25. 15:48
 2/5 anonim ***** válasza:
bocsi, bocsi, nem jót írtam! 37 fokról kell hűteni lefelé 22-23 fokosig. A könyv már 38 fokos láznál is ajánlja, de én még akkor kúpot adok, az is szépen leviszi.
2011. febr. 25. 15:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát én másképp tudom!

8 hósan kellett augusztusban alkalmaznunk!(És most is sajna) Én 37 fokos vizet csinálok mindig (mai napig hőmérővel) ÉS abba balateszem!A lányom imád fürödni, íg ynálunk ez is egy móka, még így 15 hósan is!

És fokozatosan engedem hozzá a hideg vizet, de én csak max 30 fokig hűtöm le!Az én lányom már 35 foktól didereg!De amúgy játszik benne!

15 percnél tovább nnme jó ha benne van!Utána kikap törülköző, majd lázmérés!

Én 38 fölött hűtőfürdőzök mindig, mert semmilyen lázcsillapító nme nagyon hat nálunk!

Remélem még jó sokáig nem lesz rá szükségetek! :)

2011. febr. 25. 15:58
 4/5 anonim ***** válasza:
igaza van a 3. nak, elég 30ig is hűteni, most nézem a könyvet megint! nem tudok olvasniiiii:)
2011. febr. 25. 16:03
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek,hát a 17fokosba azt hiszem én is belefagynék:)Vizhőmérő az elejétől van nekünk is,legtöbbször azzal csinálom a vizét.Eddig szerencsére nem volt még lázas,csak nemrég hőemelkedése,de az is a fogától.
2011. febr. 25. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!