Hogy vehetem észre ilyen picibabánál aki csak anyatejes, hogy tejfehérje, vagy tejcukor allergiája van?
Vannak erre vizsgálatok persze. A tej allergiánál feltűnő a habos, hasmenéses széklet, melyet jelentős mennyiségű bélgáz kíséretében űrít a baba rendszeresen. A szopis és hasfájós babáknál szokott az is gond lenni hogy sokat szopik az előszőr ürülő laktózban gazdag tejből ( főleg ha erős a tejleadó reflex )és eltelítődik vele, és nem szopizza ki a dús "hátsó" tejet, és a laktózban gazdag tejcsi megterheli az emésztőrendszerét, nem elég laktató mert híg, és puffadást, szélgörcsöket, és pocakfájást okoz.
Ha nagyon gyakran kéri a cicit akkor érdemes kipróbálni hogy 1-1,5 órán belül ugyanarra a cicire tenni és 3-3,5 óránként váltani.
Szia!
Sajnálom a kálváriádat!
Az én lányom 4 és fél hónapos, nekünk 2 hónapja jöttek ki rajta kiütések, persze mindenki azt mondta, tejkiütés.
Aztán már a hajas fejbőre, az egész arca, karja, pocija, lábai, egyszóval mindene pöttyös volt.
Elmentem egy magán bőrgyógyászhoz, akinél kb. 5 percet voltunk, mert levetkőztettük a gyereket, ránézett, és közölte, hogy egy seborrheás dermatitisz. Kaptunk kenőcsöt külön a hajas fejbőrre, külön a kis testére, fürdetőt, testápolót írt fel. Este bekentük a krémmel, és esküszöm, reggelre egy pöttye sem volt! Hozzáteszem, addig szinte egész nap üvöltött! Utána semmi baja nem volt!
A krémet most is használom néha, mert néha még most is kijön rajta egy-két pötty.
Érdemes lenne neked is elvinni bőrgyógyászhoz, hidd el, megéri a pénzt!
Kitartást kívánok!
Nálunk Pécsett 1 éves kor alatt nem csinálnak allergia vizsgálatot. Mint már írtam le kellett állnom minden tejtermékkel, nem ehettem semmit amiben tejpor vagy tejszármazék van (böngészni kellett a címkéket). 1 éves koráig csak tejallergia gyanús volt a kisfiam. 6 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt, utána Sinlacot kapott a tejtermékek pótlására. 13 hónaposan csináltak nála egy tejterheléses vizsgálatot, hivatalosan akkor mondták ki a tejfehérje allergiát.
Viszont ezen az oldalon olvastam, hogy van ahol vérvétellel állapították meg pár hónapos babánál az allergiát, de állítólag az nem ad megbízható eredményt.
Azzal mindenesetre nem vesztesz semmit ha hanyagolod a tejtermékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!