Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van ilyen? Már nem tudok mire...

Van ilyen? Már nem tudok mire gondolni.

Figyelt kérdés
7 és fél hónapos a kislányom, 2 alsó foga kinn van neki, most 2 napja nagyon büdös nyálkás a kakája. Bele nyúltam a szájába, és felül nem az első kettő hanem a szemfogak vannak megduzzadva de úgy mintha megcsípte volna valami és nagyon kemény ezért gondolom hogy ez a foga jön... Nem törvényszerű hogy az első kettőnek kell következnie? Lehet hogy az lesz és ha nem akkor mi lehet? Ez tovább tart mint a metszőfogak kibújása? Jobban fájhat neki?
2011. febr. 24. 17:09
 1/7 anonim ***** válasza:

A barátnőm kislányának is így jöttek a fogai, kis vámpírcsaj volt. :-)

Ő fel sem vette a fogzást, az első 8 úgy kijött neki, hogy észre sem vették.

2011. febr. 24. 17:12
 2/7 anonim ***** válasza:
A fogzás egyéni ütemben és sorrendben zajlik. Nincs s kötött ideje, se kötött sorrendje. Az egyik ismerős kisfiúnak is a felső 2-esek bújtak ki először.
2011. febr. 24. 17:15
 3/7 A kérdező kommentje:

A hasmenés nálunk is csak reggel van de akkor rendesen :)

Utána se láz, se komolyabb nyűgösség -csak a szokásos- eszik talán ma kevesebbet mint eddig de mindent oldalra dug a szájába ezért gondoltam és néztem meg.

Biztos érdekesen fog kinézni majd nem nevettetem még nem jön a ki a többi is elől :D

2011. febr. 24. 17:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Az nem a szemfoga, hanem metszőfog, csak nem az első kettő, hanem a mellette levők bújnak. Szemfogak majd másfél éves kor körül bújnak, ez biztos.
2011. febr. 24. 17:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Ja! Értem, de ez is jóval nagyobb mint az elsők, és ha jól gondolom nem is olyan hegyesek, mert ez gömbölyű még most, nincsenek rajta csipkék, ilyenkor az alsón már éreztem. Vagy rosszul gondolom? Első babám, ezért kérdezek ostobákat!
2011. febr. 24. 17:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló vagyok. Az én fiamnak is gömbölyű fogai nőttek felül, alul pedig csipkés. De vannak gyerekek, akiknek felül is csipkés, éles fogak bújnak.:) És nem kérdeztél ostobákat!:)
2011. febr. 24. 18:44
 7/7 anonim ***** válasza:

A szemfogak a hármas fogak, nem a kettesek. A szemfogak majd 1-1,5 éves kor körül várhatók (természetesen attól is függ, hogy hány hónaposan kezdődik a fogzás). Nálunk majdnem 9 hónapos volt, hogy kijöttek az első fogai, most 17 hónapos lesz, és 12 foga van: egyesek, kettesek, négyesek. Most várjuk a szemfogakat, a hármasokat. De épp ma találkoztunk egy kiscsajjal, aki egy hónappal fiatalabb, mint az én kisfiam, és már 16 foga van, csak az ötösei nem bújtak még ki.

Szóval a babák nem olvassák a nagykönyvet, az átlagtól eltérő lehet a fogzás menete. Jöhetnek most a kettes fogai. A hármasok még biztos nem.

2011. febr. 24. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!