Hol és főleg hogyan altatod napközben a babád?
Második babám szinte csak a hordozóban aludt, még éjjel is, mert a pocakja így nem fájt. Éjjelre is csak 4-5 hónapos korára tudtam beszoktatni az ágyába, nappalra még később. Cicitől kezdve mindennel próbálkoztunk. Igaz a friss levegő nálunk megoldás volt, csak a nagyobb gyerkőcöm miatt nem tudtam ebébd után elmenni vele sétálgatni, de néha az erkélyen való ide-oda tologatás is segített...
Szerintem így vagy úgy, de a sírás hozzá tartozik a babák életéhez, nem azért, mert kínozzuk őket, hanem mert nem tudjuk minden vágyukat megfejteni...
Azt is kipróbáltad már, hogy francia ágyra fekszel vele, szoptatod, és ha bealudt a cicin, már nem kell "mozgatnod" sehová?
Próbálkozz mindennel, ami eszedbe jut, valami majd csak bejön.
Egyébként az én kislányom most másfél éves, és a gerincének kutya baja, nemrég voltunk ortopéd dokinál (másból kifolyólag).
A mama pocakjában is összegömbölyödve van, nem lesz napi pár óra hordozótól semmi baja, persze én is tudom, hogy van ez az irányzat, aki azt mondja, hogy CSAK vízszintesen legyen a baba, csak hát ez nekünk nem jött be, mert úgy csak ordított...
Kitartás, biztos lesz megoldás!
Szia!nekünk 5 hónaposan semmi napirendünk nincsen.Akkor alszik,ha elfárad és főleg cicilés után.Ez maximum egy óráig tart és egyszer van napközben.
A Suttogó sorozatban is van valami altató trükk.
Szia! 10 hós a lányom, és nálunk az működik, hogy akkor alszik, amikor álmos. Tehát, akkor teszem kiságyba, amikor dörzsölni kezdi a szemét. Egyértelmű jelzés. Kicsit megölelftem, puszilgatom. Elmondom, hogy látom, hogy álmos, készítem a tápszerét, megmutatom. Berakom a kiságyba, meghuzom a zenélő zsinorját, leengedem a redönt és kijövök a szobából. Ha kiabál ni kezd -olyan is van- és még 1-2 perc után is- kihozom, és félóramúlva próbálkozom ismét. Ha már nagyon álmos, akkor pár másodpercig sír, aztán elalszik. Általában ugyanabban az időben alszik el, de ha nem akkor nem. Úgy vettem észre az időváltozás is befolyásolja, meg egyéb körülmények. Ő kint már inkább nézelődik, nem alszik el, csak ha nagyon fáradt és csak 10-20 percet, ezért a séták ébredés után vannak. Szerintem így senkinek se stresszes. Próbáld ki esetleg néhány napig, hátha bejön.
Üdv. és jó babázást!
Szia.
Az én kislányom ma 4 hónapos,én sose ringattam kézben,mert nem akartam,hogy rászokjon és csak úgy tudjon elaludni.Evés után,amikor már úgy gondolod,hogy álmos lehet tedd be a kiságyba,adj neki cumit,ha van kapcsolj zenét,vagy forgót és gyere ki.Ha sír menj vissza,cumit tedd vissza.Van,hogy 10 szer-15-ször kell elismételni mire elalszik,de van,hogy csak 3-szor.Ne vedd ki,mert akkor megszokja,hogy sír és kiveszik!Előbb utóbb el fog aludni,csak ki kell tartanod.Van,hogy a falat vakarom mire sikerül,de megéri,mer 2-3 órákat alszik a kiságyban.Hozzátenném,hogy ő legalább 2 órát ébren van mire beviszem aludni!Kitartás!
Köszönöm szépen mindenkinek, jókat írtatok :-) remélem, valamelyik beválik :-) igazából két napig működött a dolog, kiságyban aludt nappal, aztán én rontottam el :-((( remélem, ha most kihagyok pár napot, elfelejti, hogy kivettem a kiságyból :-( addig marad a hordozó, esetleg babakocsi.
úúúúútálom, hogy már őrjöng a fáradtságtól és képtelen elaludni. minél tovább őrjöng, annál inkáb bnem megy. :-(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!