Hol és főleg hogyan altatod napközben a babád?
mikor kicsi volt, teljesn össze-vissza volt. hol cicin aludt el, hol ringattam, vagy babakocsiban altattam. sőt, hordozóban és kenguruban is.
most már nagy, beteszem a kiságyba és ha akor alszik, ha nem, még játszik egy kicsit.
15hós
Nálunk sajnos a babakocsi friss levegős alvás sem működik egy-két hete, mert csak nézeget.
Szóval akkor olyan nincs, hogy megtanítani aludni? vagy ez-bárhogy is csinálnám, szívtelenség, mert egy idő után megtanulja?
csak mert így borzasztó nyűgös egész nap, 10-20 perceket alszik, hol itt, hol ott, semmi rendszer nincs benne. gondoltam, talán ehhez is kellene valami szertartás, mint az estihez, amit elég hamar megszokott. így csak szenvedés. neki is. egyáltalán a napi alvásszükségletéről sincs így semmi fogalmam,de kb. 12-13 órát alszik egy nap maximum és ez szerintem kevés
Ő még ugye lefoglalni sem tudja magát annyira, hogy ellegyen egyedül, így a nappali fektetés sírással egyenlő. hordozóban altattam eddig legtöbbször, de ott is maradt, mert ha kivettem, sírt. ez viszont nem egészséges megoldás és nem szeretném, ha hozzászokna. pláne, hogy az utóbbi időben hordozóban is megfeszítette magát és ordított, a ringatás sem segített. de persze nem is csoda, ha mondjuk már 6-7 órája egyfolytában ébren volt, ha nem tovább. és minél tovább van ébren, annál rosszabb.
persze mondják az okosok, ha álmos úgyis elalszik...
csak én gondolom, hogy ez nem így működik? volt egy két nap, hogy ráhagytam, majd elalszik... de hat-hét óra eltetltével már magánkívül van és csillapíthatatlanul ordít. ezért is gondoltam, hogy "megtanítom" elaludni, legyen valami nappali szertartás is, amiből tudni fogja, hogy alvás van. de félek, hogy nem leszek elég kitartó vagy hogy túl sokat várok tőle. mit gondoltok? kegyetlen vagyok, ha valami - pl. az aludj jól gyermekem című könyvben írtakhoz hasonló módszerrel próbálom nappal altatni? vagy nem olyan elvetemült ötlet és tartsak ki mindenáron? újszülött kora óta elég rossz alvó és félek, ha túl sokáig várok, hogy majd megtanulja, akkor sosem fogja megtanulni. képtelen elcsendesedni, de lehet, csak a kora miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!