Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hol és főleg hogyan altatod...

Hol és főleg hogyan altatod napközben a babád?

Figyelt kérdés
Este simán le tudom fektetni és alszik. többször felébred, de szopi után visszaalszik, nem úgy nappal :-((( nappal nagyon szenvedünk :-(((
2011. febr. 24. 14:21
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
16 hetes egyébként
2011. febr. 24. 14:22
 2/17 anonim ***** válasza:
Kezdetektől fogva, anyuéknál volt a déli alvás. Felviszem az emeletre, berakom az ágyába (utazóágy), leengedem a redőnyt és otthagyom...1-2 perci még méltatlankodik, de utána lefekszik és alszik. 9 hós...De a kezdetektől ehhez szoktattam hozzá.
2011. febr. 24. 14:27
 3/17 anonim ***** válasza:

mikor kicsi volt, teljesn össze-vissza volt. hol cicin aludt el, hol ringattam, vagy babakocsiban altattam. sőt, hordozóban és kenguruban is.

most már nagy, beteszem a kiságyba és ha akor alszik, ha nem, még játszik egy kicsit.

15hós

2011. febr. 24. 14:42
 4/17 anonim ***** válasza:
nálunk is így van,hogy este semmi gond cicizik és alszik.napközben bármennyire is fáradt nem hajlandó elaludni.. kiviszem sétálni babakocsival és ahogy megszippantja a fris levegőt egyből elájúl és képes 2-3órákat is aludni a levegőn. így csinálom már hónapok óta mert ha nem viszem ki nincs alvás. 11hónapos
2011. febr. 24. 15:03
 5/17 A kérdező kommentje:

Nálunk sajnos a babakocsi friss levegős alvás sem működik egy-két hete, mert csak nézeget.

Szóval akkor olyan nincs, hogy megtanítani aludni? vagy ez-bárhogy is csinálnám, szívtelenség, mert egy idő után megtanulja?

csak mert így borzasztó nyűgös egész nap, 10-20 perceket alszik, hol itt, hol ott, semmi rendszer nincs benne. gondoltam, talán ehhez is kellene valami szertartás, mint az estihez, amit elég hamar megszokott. így csak szenvedés. neki is. egyáltalán a napi alvásszükségletéről sincs így semmi fogalmam,de kb. 12-13 órát alszik egy nap maximum és ez szerintem kevés

2011. febr. 24. 15:21
 6/17 A kérdező kommentje:

Ő még ugye lefoglalni sem tudja magát annyira, hogy ellegyen egyedül, így a nappali fektetés sírással egyenlő. hordozóban altattam eddig legtöbbször, de ott is maradt, mert ha kivettem, sírt. ez viszont nem egészséges megoldás és nem szeretném, ha hozzászokna. pláne, hogy az utóbbi időben hordozóban is megfeszítette magát és ordított, a ringatás sem segített. de persze nem is csoda, ha mondjuk már 6-7 órája egyfolytában ébren volt, ha nem tovább. és minél tovább van ébren, annál rosszabb.

persze mondják az okosok, ha álmos úgyis elalszik...

csak én gondolom, hogy ez nem így működik? volt egy két nap, hogy ráhagytam, majd elalszik... de hat-hét óra eltetltével már magánkívül van és csillapíthatatlanul ordít. ezért is gondoltam, hogy "megtanítom" elaludni, legyen valami nappali szertartás is, amiből tudni fogja, hogy alvás van. de félek, hogy nem leszek elég kitartó vagy hogy túl sokat várok tőle. mit gondoltok? kegyetlen vagyok, ha valami - pl. az aludj jól gyermekem című könyvben írtakhoz hasonló módszerrel próbálom nappal altatni? vagy nem olyan elvetemült ötlet és tartsak ki mindenáron? újszülött kora óta elég rossz alvó és félek, ha túl sokáig várok, hogy majd megtanulja, akkor sosem fogja megtanulni. képtelen elcsendesedni, de lehet, csak a kora miatt

2011. febr. 24. 15:27
 7/17 anonim ***** válasza:
Lánykám éjszaka a kiságyban(6körül eszik akkor ott marad mellettem), délelőtti alvás szintén kiságy, néha a konyhába elalszik a járókába, délutáni alvás babakocsiban levegőzés közben, és ha hazaérünk, akkor csak betolom az előszobába, "kicsomagolom" és hagyom ott tovább aludni:)3,5hós
2011. febr. 24. 15:51
 8/17 anniebianca ***** válasza:
Szerintem jól látod, hogy kell a rituálé a nappali alvásnál is. Nálunk legalábbis a délutáni nagy alvás előtt a következő: még a nappaliban ringatom úgy 10-15 percet a hintában, ettől ellazul. Ezután átmegyünk a szobájába, ott átöltöztetem kényelmes rugiba, peluscsere, egyebek. Utána beülök vele a karosszékbe, elmondok elénekelek neki néhány altatót, és beteszem a kiságyba.Simogatom a hátát, cumit adok, ha látom hogy még nem hajlandó aludni, hagyom picit nézelődni, de 5 percenként visszamegyek és újra próbálkozom simivel. Nehezebb napokon is kb 20 perc és elalszik, a rendszer a lényeg. Este hasonlóképpen zajlik a dolog. Ja és fontos, hogy nappal is csend, félhomály legyen, és a saát helyén altasd hogy ezt szokja meg. 5 hónapos kisfiú anyukája.
2011. febr. 28. 13:06
 9/17 anniebianca ***** válasza:
Ja igen, még valami: Vida Ági Álomba ringató praktikák könyvét ajánlanám inkább, segít megérteni a baba természetét, viszont nem köti meg a kezed a módszereket illetően.
2011. febr. 28. 13:18
 10/17 anonim ***** válasza:
4 hós koráig a fiam sem akart az ágyában aludni, csak a babakocsiban.Éjszaka nálunk sem volt gond. Végigaludta az éjszakákat (De jó is volt még akkor!) Akkorra viszont meg már a babakocsiban sem akart, mert csak nézelődött, így arra a következtetésre jutottam, hogy vhogy bele kell szoktatnom nappalra is a kiságyába. Szerencsére gyorsan ment. Egy párszor sírdogált, de utána csak beraktam, és aludt is. Vagy ha még nem volt annyira álmos, akkor nézelődött, beszékgetett. Ez azóta is így van. Most 15 hónapos.
2011. febr. 28. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!