Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is vitt be a kórházba...

Más is vitt be a kórházba légzésfigyelőt?

Figyelt kérdés
Az első napokra gondolok. Én vittem és nagyon örülök neki, mert totál megnyugtatott, így tudtam nyugodtan aludni. Velem mind a három nap végig ott volt a pici, ezért is nyugtatott meg. A kórházi dolgozóknak is tetszett nem szóltak érte. Most megint gyermeket várok,csak érdekel, hogy vannak még akik ilyen óvatosak?
2011. febr. 24. 09:46
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

1. nem nem figyeltek jobban a gyerekre mert vért hányt, sőt ahogy mondom végig mellettünk volt

2. a csecsemő osztályon nem lesik a babákat minden percben ezt remélem ti sem gondoltátok? persze sokan szívesen beteszik a gyereket oda, hogy ott jobb helye lesz, de én ebben nem bíztam

3. attól még hogy légzésfigyelőt használunk mi is megteszünk minden óvintézkedést, hogy ne legyen baj

4. akik a babával alszanak komolyan gondolják, hogy egyből felébrednek ha nem vesz levegőt a gyermek

5. akik egy ágyban alszanak nem félnek attól, hogy agyonnyomják a gyereket vagy hogy nem jut levegőhöz? (nagypapám testvére pont így halt meg csecsemőkorában)

2011. márc. 9. 08:46
 22/27 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Én nem használok, így nem is viszek be a kórházba. mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy vesz-e, használ-e.

2011. márc. 9. 09:30
 23/27 anonim ***** válasza:

Egyébként a kérdés sem arra irányult, hogy használjunk-e légzésfigyelőt vagy se? Vagy hogy ki mennyire tartja felesleges szerkezetnek, vagy sem...

A kérdés lényege az volt, hogy a kórházban töltött napokra ki vitte be?

2011. márc. 9. 09:33
 24/27 anonim ***** válasza:

Nemkötözködésből írok, de ha te már elkezdted, muszáj, hogy reagáljak...

Tehát: nem mindenki kényelmi szempontból viszi be az újszülöttosztályra a babáját, hiszen még ma sem minden kórházban van teljes room-in rendszer, sok helyen éjszakára MINDEN babát be kell vinni...

Emellett. te a kórházról kérdeztél... mi csak a saját, nem parás véleményünket, saját tapasztalatainkat írtuk meg... gondolom, ezt még lehet...

Hidd el, egy anya sosem fog ráfeküdni az alvó babájára, mert ennyi anyai ösztön mindenkiben van!Hogy a nagypapádtestvére hogyan halt meg, igazán nem bizonyíték... Régen hatalmas dunnával takaróztak... lehet, hogy inkább attól fulladt meg... ki tudja ezt már? Egyébkéánt egyre több tanulmány jelenik meg a témában és nem csaK PRO, HANEM KONTRA ÉRVEKET IS FELSORAKOZTATNAK... Mostanában annyi dolgot hallani, hogy így meg úgy kell, amit pl. az én nagyobb gyerekeimmel még máshogy, épp ellenkezőleg mondtak.. Pl. hason v. hanyatt fektetés..

Szóval, ha téged a légzésfigyelő megnyugtat, használd, vidd a kórházba... csak ne az jöjjön ki a kérdésed után, hogy aki nem így tesz, az hülye, felelőtlen, stb... Ki így, kiúgy.. Csak, ha használod, légy tisztában a megfelelő elsősegélynyújtási dolgokkal is!

2011. márc. 9. 09:44
 25/27 anonim ***** válasza:
2011. márc. 9. 10:30
 26/27 anonim ***** válasza:
Ja,meg ezen kívül sopk más... Nem egy esetről hallani, hogy a délutáni alváskor alszik be a baba... nem hiszem, hogy akkor az anyjával alszik... Különben valahol olvastam, hogy nem igazán szokták vizsgálni, mi is okozta valóban a bölcsőhalált. Hisz a kicsi szüleit nem akarják ilyenkor túlságosan zalkatni, meg ugye, ha ők a hibásak, nem biztos, hogy nagyon pontopsan fel akarják tárni a valóságot... Bocsi, ez tényleg nem a kérdésről szólt... Csak egy újabb dolog, amin talán érdemes elgondolkozni.. "A bölcsőhalál oka és kialakulása - már a definíció szerint is - ismeretlen. Igaz ez annak ellenére, hogy az elmúlt évek során számos tetszetős és logikusnak tűnő hipotézis jelent meg a szakirodalomban. A kutatások a légzőközpont fejlődésére, az alvás-ébrenlét zavarára, az egyes agyi területek mikroszkopikus elváltozásaira és a gyakoribb vagy elhúzódó - 20 másodpercnél hosszabb - légzéskimaradások előfordulására teszik a hangsúlyt. Ezért a légzéskimaradással együtt járó izomtónus-, szívritmus- és bőrszín-eltérések fennállása esetén legalább 6 hónapos korig otthon is szigorú észlelésre (ún. apnoe-alarmmal való monitorozásra) van szükség."
2011. márc. 9. 12:20
 27/27 anonim ***** válasza:
8:32-es vagyok! Számos vizsgálat igazolta, hogy az anya légzése szabályozza a babáét NINCS légzéskimaradás. Valóban van aki agyonnyomja a gyerekét, ezek nagy része biztosan alkoholmámoros eset, vagy apuka a ludas. Ösztönösen védelmező pózban aludtam és abban is maradtam mindig. Kérdésedre válaszolva "hátránya" az együttalvásnak, hogy a baba minden rezzenésére fenn vagy, de én ezt nem éreztem sose tehernek, örültem hogy ott szuszog mellettem, és így is gondoskodhattam/gondoskodhatok róla. Egyébként ennek eredményeként annyira ráhangolódtam a babám érzéseire, hogy igazából bébiőr sem kellett, sokszor azelőtt szaladtam a szobájába hozzá, mielőtt a bébiőr bekapcsolt, megéreztem. Kell ennél nagyobb csoda? Nekem biztosan nem! Jó babázást neked!
2011. márc. 9. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!