Más is vitt be a kórházba légzésfigyelőt?
Kérdező, én csodálkozom, hogy nem figyelték tüzetesen a babádat a csecsemő osztályon, mikor tudták, hogy vért nyelt a szülőcsatornában.
Egyáltalán hogy nem küldték további vizsgálatra?!
Bocsi, de számomra ez érthetetlen, az enyém magzatvizet nyelt és így 24 óráig megfigyelés alatt tartották.
Én még nem is hallottam ilyenről, érdekes... :)
Nekem a kórházban eszem be sem jutott, hogy bármi baj lehet. Viszont amint hazajöttünk, egyből paráztam. :)
Nem tudom, hogy ahol én szültem, a csecsemősök hogyan néztek volna, ha viszek be légzésfigyelőt...
Sajnos elég bunkók voltak. :(
Nem vagyok maradi gondolkodású, de én is vhol olyasminek tartom, ami jó, ha van, de nem létkérdés - szerintem.
A babámat én magam mikor betakarom, figyelek rá, hogy a kis arca - szája, orra - soha ne legyen betakarva.Akármit csinálok ha egyedül is vagyok itthon, 5-10 percenként berohanok megnézni.Annak, hogy egy csecsemőnél beáll a légszomj, illetve légzés leállás, valszeg vannak előjelei, egyik percről a másikra nem fog ( szerény véleményem szerint ), ha teljesen EGÉSZSÉGES.
Régen se használtak ilyesmi ketyeréket, mégse volt sűrűbb a csecsemőhalandóság, mint napjainkban.Sőt!!Napjainkban mintha gyakoribb lenne, a modern technika ellenére...
Én sem használtam soha. Szerintem is elsősorban a veszélyeztetett gyereknek találták ki. Az én lányaim időre születtek, elég nagy súllyal (4,5 kiló felett). Az első lányomat műtötték 5 hetesen egy ciszta miatt, de még a gyereksebészeten is azt mondták, hogy elég a műtét után 48 óráig légzésfigyelő, pedig 4,5 órás műtétje volt altatásban.
Amúgy a barátnőim között azt figyeltem meg, hogy két féle légzésfigyelő használó van:
1. aki annyira parás, hogy hiába van ott a légzésfigyelő, akkor is 10 percenként ránéz a gyerekre
2. Aki azzal a címszóval, hogy úgyis ott a légzésfigyelő átteszi a lakás másik végébe
Most nem a koraszülött vagy beteg gyerek miatt használókra értem, hiszen abban az esetben természetesen indokolt.
Eszembe se jutott, hogy vegyek, vigyek. A kórházban én megbíztam annyira a csecsemősökben, hogy nem pánikoltam, ha éppnem volt mellettem a gyerekem. Különben meg normál súllyal, idpőre született babákat kevésbé veszélyeztet a csecsemőhalál. Itthon meg betartottunk néhány egyszerű szabályt, így amennyire csak lehet, igyekeztünk kiküszöbölni az esélyét is... Nekem 4 gyerekem nőtt fel légzésfigyelő nélkül.. a nagyoknál még csak kórházban használták, kis súlyú vagy koraszülött babáknak...
Én is azt látom, hogy sok anyuka, aki használja, vagy a végletekig mgbízik a gépben, így szinte rá se néz az alvó gyerekére még nappal se vagy állandóan pánikol, hába használja, nem bízik benne... a 3. féle hozzáállás, amikor már nem meri kikapcsolni, pedig a gyereke lemászik róla, elmúlt 1, 2 éves... a légzésfigyelő állandóan riaszt, így se ő se a gyerek nem nyugodt...
Megértem, ha valaki használja, ha veszélyezetett a gyereke, de ne vigyük már túlzásba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!