Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek szoktassam le az...

Szerintetek szoktassam le az éjjeli evésről? Vagy mit tegyek?

Figyelt kérdés
5 hónapos a fiam, 3 hósan átaludta az éjjelt, de azóta beteg volt, kijött 2 foga, és felborult a rend. Már ott tartunk, hogy fél9-9 körül alszik el, éjfél -1 között ébred, ha etetem rögtön alszik. Utána kb. fél4 felé mozgolódik, felébred, sír. Kiveszem, megnyugtatom, elalszik, majd 10 perc és ébred. Ha megetetem, fél7ig elvan, majd újabb nyűglődés, cumi, simi, és így talán 7-ig alvás.8 körül eszik. Elég nagy, több, mint 8 kiló, és sztem ennyiszer nem lehet éhes, de attól visszaalszik. Mit csináljak, hogy végre nyugodtabbak legyenek az éjszakák? Kb 2 hete jött ki az alsó 2 foga, de már kint van, gondolom nem azért ébred.Zombi vagyok már.
2011. febr. 22. 16:06
 1/8 anonim ***** válasza:

kérdés, hogy le tudod? etetés előtt kínáld meg vízzel, lehet csak szomjas. cumizik? azzal is próbálkozhatsz ha nem vagy ellene.

nappal mennyit eszik? lehet az a baj, hogy növekedési ugrása volt és már nem elég neki az a mennyiség amit nappal kap, ha ez a baj és sikerül megnövelned a nappali mennyiséget, éjjel se fog kelni.

2011. febr. 22. 16:16
 2/8 anonim ***** válasza:
A fiam 11 hónaposan kezdte ezt egy betegséggel. Most 15 hónapos lesz és már nagyon elegem van:( A másik meg hogy az éjszakai evéstől meg is hízott. Tegnapelőtt kezdtem, hogy rendes tápszer helyett erősen vizezettet adtam neki, ugyanúgy megnyugodott és visszaaludt tőle, tehát nem éhes csak megszokás. Egyre jobban fogom vizezni és kb 1 hét alatt tervezem hogy eljutok addig hogy csak vizet adok neki tápi helyett. Remélem visszaállunk. Amúgy is minden éjszaka keltem hozzá születése óta, de nem szeretnék etetni már egy ekkora gyereket.
2011. febr. 22. 16:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Azt elfelejtettem mondani, hogy a sima víztől vagy teától nem nyugodott meg annyira hogy visszaaludjon csak a tápszertől.
2011. febr. 22. 16:19
 4/8 anonim ***** válasza:
én fiam 8 hós, és hát 3 hetesen átaludt pár éjszakát ,azóta óránként kelt, félóránként...mostanra sikerült úgy normalizálni a helyzetet, h csak éjfélkor és fél4körül cici, és így okés, de most 3 napja megint másfél órás kelések lettek... így újabb próbálkozások, h tudjunk legalább 2-3 órát egyhuzamban aludni :S
2011. febr. 22. 16:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam 9 honapos es meg mindig kel 2x-3x ejjelente. Iszik egy kis tapszert es altalaban alszik tovabb. Sajna O nem fogad el semmilyen mas folyadekot, igy marad az ejjeli eves. A ket lanyom 1 ill. 2 honapos koruktol ataludtak az ejszakat, a kisfiunak meg egyet sem sikerult eddig! :( Kitartas!
2011. febr. 22. 16:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nála rossz szokás lett. (Nálunk az volt)

Először azt gondoltam, éhes, ezért este, a szopi után kapott sinlacot, de ennek ellenre felébredst, és szopizott.

Másfél-két hónap "zombiság" után a védőnőtől kértem tanácsot, ami bevált, 1-2 éjszaka alatt leszokott az éjjeli szopiról:

Amikor felébredt, apa ment oda, adott neki vizet (nem kérte), majd cumit. A cumival azonnal visszaaludt. Korábban én is próbáltam ugyan ezt, de tőlem cici kellett. Mivel apának az nincs, így megelégedett a cumival is :)

2011. febr. 22. 16:59
 7/8 A kérdező kommentje:

Egyszer már próbáltam a vizet, de botrány lett belőle, gyorsan meg kellett etetnem:-)

megpróbálom pár napig, de kínozn i nem akarom, ha nem megy, hát nem megy...

Köszönöm a válaszokat!

2011. febr. 22. 19:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Miket eszik nappal??lehet,hogy már nem elég neki a nappali mennyiség vagy esetleg már vágyik szilárd kajákra!Ha nappal nem eszi meg azt a kalóriamennyiséget amire szüksége van akkor azt éjszaka pótolja be!
2011. febr. 22. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!