Hogyan szoktassam le fél éves babámat az éjszakai evésről?
Még szopizik, de már nagyon kevés tejcsi van. Napközben rendesen eszik, mégis kér éjjel. Szerintem már csak megnyugodni szeretne a cicin. 2 hónaposan végig aludta az éjszakát, aztán kb 2 hónap múlva egyszer felébredt, megetettem, mert a védőnő szerint éhes, azért ébred éjjel....
Nem az a bajom, hogy fel kell kelnem, hanem, hogy enni szeretne. Képes egyszerre 300 ml kaját megenni, szóval azzal bírni kellene reggelig. Mit tegyek?
Majd írják, hogy adj neki vizet, teát. ezzel én nem értek egyet. Arról sokkal nehezebb lesz leszoktatni.
Hogy mit tegyél? Én adnék neki.. Lányom 14 hós koráig evett éjjel.
Nálunk is ez volt fél évesen,igy este tápszeres potlást kapott,és nem is ébredt éjszaka.(max a cumiért(ha elég volt a cumit visszaadni neki,akkor tudtam h nem éhes,ha ekkor nem nyugodott meg akkor kapott cicit,de nagyon kevés kellett neki,és ritkán)
Nem azért irtam h adj tápszert neki,hanem leirtam a mi esetünket,mielött valaki nekem esne.
14 hós a babám. Bár ő tápszert kapott kezdetektől, mégis így alakult az alvása:
3 hós koráig 2-3* evett éjjel
3-6hós koráig alig-alig ébredt, szóval átaludta az éjszakát, akkor egyszer csak újra ébredt 1-2* éjjelente és evett is (ekkor kezdett forogni, plusz fejlődési ugrás lehetett, igénye volt a plussz energiára, pedig igen sokat evett nappal is)
kb 8 hós volt, amikor nagyjából egy hónapig nem ébredt meg
9-11 hós kora közt ébredt néha evett, de inkább csak sírt (szeparációs szorongás, mozgásfejlődés, idegrendszeri fejlődés miatt talán)
és mostanig általában jól alszk, néha ébred de enni már nem kap jópár hónapja, nem is enné meg, mert már rég nem fogadja el a cumisüveget és a tápszert
Sok oka lehet, h ébred, de ha meg is eszi amit kap, akkor tényleg éhes lehet. Ennyi idős korában én még megetetném éjjel, de nem azzal kezdeném. Először kínáld vízzel v egyszerűen próbáld elcsitítani, és ha egy kis idő elteltével sem tud visszaaludni, akkor etesd meg. Mi mindig betartottuk ezt a fokozatosságot, és nem bántuk mert nem azt szokta meg h sír és rögtön kajával tömik, de viszont megkapta ha valóban éhes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!