Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Használjátok a...

Anyukák! Használjátok a Suttogó Titkai könyvben leírtaknak valamely részét?

Figyelt kérdés

Én mostanában olvasgatom és nagyon jó dolgok vannak benne.

Persze nem minden részével értek egyet, vagy éppen azt nem úgy gondolom, viszont a többségével nagyon is egyetértek.

Köszönöm a válaszokat

2011. febr. 21. 13:38
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szerintem jó ez a könyv, és persze, nem is kell mindent betűről betűre betartani, de tény, hogy nagyon sok hasznos dolog van benne.
2011. febr. 21. 14:53
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem...két dolgot próbáltunk ki belőle. Eredmény kórház és idegeskedés.
2011. febr. 21. 15:40
 13/20 A kérdező kommentje:
Mi volt az a két dolog, ha megkérdezhetem. (kicsit túlzásnak tűnik.)
2011. febr. 21. 16:04
 14/20 anonim ***** válasza:
49%
Szia, igen, aki csak belelapozgat és beleolvasgat nem is érheti a könyv lényegét, hiszen a fejezetek egymásra épülnek. Én több módszert is alkalmaztam belőle és tetszik a felfogása is. Sikeres volt mindegyik, amit kipróbáltam, pedig hasfájós-nyűgös-hisztis fiam van. Ha nem olvastam volna ezeket a jótanácsokat már megőrültem volna az elején - első babám -. Nagyon jó könyvnek tartom. És egyetlen egyszer sem írja, hogy sírni kéne hagyni a babát, aki ezt szűrte le belőle szintén soha sem olvasta, csak szajkózza valaki más véleményét. Szerintem töltsd le valahonnan és úgy nem kerül pénzbe, ha nem tetszik neked, akkor csak kitörlöd és kész is.
2011. febr. 21. 16:17
 15/20 anonim ***** válasza:
33%

Szia, az előttem szólónak igaza van! Nekünk is ez alapján lett napirendünk, tudtuk hová tenni a babát a családban és magunkban is, tehát az első gyereknél még lelki támasz is volt. Megmutatja, hogy milyen módszerekkel tudod megnyugtatni a babádat, melyik sírás mit jelenthet, és ami a legfontosabb: nem csak a gyerkőcről szól, van benne egy lelki fejezet csak neked is! Felüdülés elolvasni, hogy más is érezte, amit te - hulla fáradtság, kimerültség, idegesség, bizonytalanság - de van belőle kiút.

- az, hogy egy gyerek emiatt a könyv miatt kerül kórházba szerintem is túlzás, az ösztönöknek és a józan észnek akármilyen könyv mellett is működnie kell -

2011. febr. 21. 16:20
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Esti láncetetés volt az egyik, a másik a felvesz letesz ütöget.

Az esti láncetetésnél a gyomra és a belei majdnem tönkrementek :(

Amikor az orvosok meghallották mit tettünk akkor elmondtak mindenféle idióta könyvből tanuló hülye szülőknek. Mert hogy egyre több babát visznek be emiatt, mert úgy tömik őket mint a kacsákat szokás.

Nekem nem volt hajlandó a könyv szerint aludni enni játszani. Nem aludt nappal pl. Ezért ugyebár én rossz anya voltam, hiszen a könyv azt mondja úgy a jó. (meg az összes többi anyuka aki használja)

Úgyhogy villámgyorsan ment a kukába!

2011. febr. 21. 16:23
 17/20 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok....és képzeljétek, nekünk a könyv nélkül is lett elég korán napirendünk.

No én ezért ellenzek mindenféle könyvből való gyereknevelést!

2011. febr. 21. 16:25
 18/20 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy a láncetetés miatt kórházba kéne vinni a babát. Én úgy olvastam, hogy ha a babának nem jó, akkor hagyjuk ki a láncetetést.

Egyébként megvan nekem a könyv, A suttogó titkai I. és a harmadik könyv is. Az egyiket megvettem, a másikat ajándékba kaptam.

Olvasgatom, hogy fejben tartsam a szükséges infókat. A napirenddel nagyon egyetértek.

Köszönöm mindenkinek, hogy válaszoltatok.

2011. febr. 21. 17:10
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Hát hiszed, nem hiszed, talán a gyerkőcnek is el kellett volna olvasnia, hogy az neki jó és nem árt.

Nem látszott rajta, hogy nem jó...csak hirtelen rosszul lett. Aztán kiderült, hogy totál kikészült a gyomra és a belei. S nem ő volt az egyetlen mint írtam.

De mindenki azt hisz, amit akar...van aki a bölcsőhalálra is azt hiszi, hogy velük aztán nem fordulhat elő...s láss csodát pont az egyik nagy hangadó babája halt meg!

2011. febr. 21. 17:39
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Én még terhesen olvastam a 3. részt, de nagyon idegenkedtem az ott leírtaktól. Már a bevezetőben csak magát fényezte az írója. Nem is alkalmaztam belőle semmit. A napirend magától is kialakult 2-3 hónapos korára. Később pedig figyeltem (figyelek), hogy következetes legyek.

Ez tipikusan amerikaiaknak írt könyv, ott elég sok minden más, mint nálunk, az az általános, hogy pár hét után visszamegy az anya dolgozni, aztán dada vigyáz a gyerekre. Volt benne egy ilyen kezdetű mondat "ha úgy döntesz, hogy szoptatod a babát..." Ebből is látszik, hogy ott egyszerűen más az életvitel, valahogy gyerekidegenebb, mint Magyarországon.

2011. febr. 21. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!