Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Használjátok a...

Anyukák! Használjátok a Suttogó Titkai könyvben leírtaknak valamely részét?

Figyelt kérdés

Én mostanában olvasgatom és nagyon jó dolgok vannak benne.

Persze nem minden részével értek egyet, vagy éppen azt nem úgy gondolom, viszont a többségével nagyon is egyetértek.

Köszönöm a válaszokat

2011. febr. 21. 13:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
nem
2011. febr. 21. 13:39
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sem. Sőt miután elolvastam a Ranschburg Jenő: Szülők könyvét már kétség sem merült fel, hogy a Suttogó nem az én nevelési módszerem.
2011. febr. 21. 13:46
 3/20 anonim ***** válasza:
67%
nem. nem jó könyv.
2011. febr. 21. 13:48
 4/20 anonim ***** válasza:
Én kaptam belőle ötleteket, azt módosítva használom, persze levonva a tanulságokat.
2011. febr. 21. 13:53
 5/20 anonim ***** válasza:

első

Nálam az Anya taníts engem is ez a NEM kategória.

2011. febr. 21. 13:57
 6/20 anonim ***** válasza:
Szia! Én elolvastam a könyvet és nem bántam meg. Ki tudtam alakítani a babámnál egy napirendet és 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát is. Csak a kiságyában alszik. Vannak benne dolgok amivel én sem értek egyet, de többségében jókat ír. És hangsúlyozom egyszer sem hagytam sírni a babámat. Nagyon kiegyensúlyozott kislány és állandóan mosolyog. Mindig tudom hogy mit szeretne, és nekem ez a legfontosabb!
2011. febr. 21. 14:11
 7/20 anonim ***** válasza:

olvastam, és nekem volt ami tetszett. pl az a felfogás, hogy a baba egy családba születik, így be kell épülnie a családba, a szokásokba. az a tanács is jó, miszerint úgy kell kezdeni a baba gondozását, nevelését, hogy az később is jó legyen. persze ez nem arra értendő, hogy ha éppen beteg, vagy valami miatt rossz napja van, akkor nem jár neki a plussz babusgatás, hanem az általános rituálék kialakítása fontos, ami biztonság érzetet ad a kicsinek. a napirend is jó dolog. sokan ezt is félreértik, mert ez nem percre pontosan kell csinálni, hanem azonos sorrendben, így megközelítőleg azonos időben. megjegyzem ez utóbbi nálunk felborult, amikor már nem aludt minden étkezés után, illetve nem egyforma időket aludt nappal. de ekkora már ismertem a gyerekemet annyira, hogy tudtam mikor éhes, mikor álmos, igazodtam hozzá. a fejlődési ugrások, illetve evési és alvási szokások megváltozására nem nagyon ad tanácsot, ilyenkor alig lehet lépést tartani a gyerekkel, de amelyik baba-gyerek napirendhez szokott, akkor ezeket az átmeneti időket leszámítva, mindig beáll egy rendre.

én ezért tartom jó könyvnek.

egyébként sem kell az ilyen könyveket betűről betűre betartani, mert minden gyerek más és más, így egyik irányzatra sem lehet mondani, hogy ez csak így vagy csak úgy jó.

2011. febr. 21. 14:12
 8/20 anonim ***** válasza:

Már nagyobb volt a fiam (kb. 10 hónapos), amikor a sógornőm szült, és nála olvasgattam ezt a könyvet. Sok érdekes és jó dolog van benne, de nehéz mindent következetesen betartani, ha pedig nem úgy csinálod, nincs értelme.

A napirend tényleg nagyon jó dolog. Ő is, én is tudjuk mihez tartani magunkat.

Nekem a "Suttogó mindent megold" című könyv van meg, mert napközben is csak cicin volt hajlandó elaludni, és ebben a könyvben találtam rá megoldást. Bár sokak nem értenek egyet a "felvesz-letesz" módszerrel, nekünk 1 hét alatt megoldotta a dolgot. Tény, hogy fárasztó és kimerítő (az anyának), de ha következetes vagy, hamar megtérül a befektetett energia.

2011. febr. 21. 14:33
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem alkalmaztam soha a Suttogó-módszert, úgy neveltem,ahogy ösztöneim szerint a legjobbnak találtam, és 4 hetes kora óta végigalussza az éjszakát.
2011. febr. 21. 14:34
 10/20 anonim ***** válasza:
50%
Nem olvastam végig, csak belelapoztam, de untig elég volt. Persze hogy vannak benne jó dolgok, pl. hogy a gyereket szoktassuk hozzá a család életritmusához, de ezt nem vitatja senki, nem egy nagy találmány. Ranscburg-párti vagyok én is inkább. :)
2011. febr. 21. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!