Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kiakadtam!? Szerintetek?

Kiakadtam!? Szerintetek?

Figyelt kérdés
Barátnőm kisfia holnap lesz 3hetes és nem enged neki annyit szopizni amennyit a baba akar. Én még ilyent nem hallottam, ráadásul védőnő. A gyerek már enne 130 körül de ő 90-nél többet nem enged neki, mert h egyik nap annyit evett és sírt. Hát lehet inkább ő evett pont akkor valami olyant és azért sírt. Én tuti nem éheztetném szegény gyereket.Ja meg azt mondta azért sem ad neki többet mert egy hét alatt 240 g-ot hízott, na és akkor mi van. Az én babám ilyen idősen volt h egy hét alatt 400 g-ot hízott,de eszem ágában sem volt lekorlátozni a szopizásban.
2011. febr. 19. 16:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mit nem adtam volna, ha annyit tud szopizni, amennyit ő akar! 240g hízott? Na és? Az enyém úgy, hogy nem volt elég a tej és egész nap üvöltött az éhségtől és 1,5- 2 óránként szopizott kb. 20-50 grammokat és hízott hetente 300 g-ot. (Ezért mondták mindig, hogy van elég tej, nyugodjak meg)Az ilyen éppen ezért mindig szíven üt! Nekem még mindig fáj, hogy az elején éhezett a gyerekem!
2011. febr. 19. 17:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van egy ismerősöm aki ugyanezt csinálja. 4 hetes a baba. Megeszik 100-at (közben méregeti hogy elérte-e már)és vége az evésnek. És csodálkozik hogy a baba fél óra után sír, meg nyöszörög hogy éhes. De enni akkor sem kap. Hát, no komment...
2011. febr. 19. 17:02
 3/9 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam , h más is így gondolja. El nem tudom képzelni, h a 3 hetes gyerekemet leszabályozzam, h mennyit ehet. És azért vagyok csak ezen ennyire megbotránkozva, mert védőnőről van szó és nem egy tudatlan anyukáról.
2011. febr. 19. 17:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Pont egy védőnőnek kellene tudnia, hogy minden baba igénye más, a babák nem nézegetik a táblázatokat. Nekem a kislányom már az első hét végén 120 gr-ot evett, a kisfiam meg még három hónaposan sem evett 150 gr-nál többet egyszerre. Mindketten csinos vékony ovodások.
2011. febr. 19. 17:26
 5/9 anonim ***** válasza:
52%

Az enyém is 3 hetes! Na ha én 90 után elvenném a cicit, valószínüleg egész nap gyereksírást hallgatnék. Néha ha lemérem kíváncsiságból csak lesek, mert simán begyűr 160 g-ot. 4410 g-mal hoztuk haza a kórházból, csütörtök este volt 5300 g, két hét alatt 70 dkg-ot hízott! :))

És az ilyen tényleg védőnő??? Kíváncsi vagyok milyen tanácsokat ad a kismamáinak!?

Tőlem csak annyit kérdezett a védőnő, hogy nem fáj-e hasa a sok hamitól, mondtam, hogy nem, ő mondta, hogy akkor csak egyen amennyi jólesik neki, de azért ne etessem óránként.

2011. febr. 19. 17:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez borzasztó!

Lassan kezdem már megszokni, hogy az egyes babás témákban egymásnak homlokegyenest ellentmondó tanácsokat kapunk, de szerintem ezen mindenki kiakadna.

Először is, egy ilyen kicsi babánál a heti 15-25 dkg hízás az normális!

Másodszor, az kb. megvan, hogy 24 óra alatt mennyit esznek a babák, de könyörgöm, ezt ők maguk elosztják 24 órára!!!

A fiam és a tesóm kislánya is volt, hogy egyik evésre 120-at, másikra csak 70-et evett ugyanazon a napon. Mi sem ugyanannyit eszünk reggelire, ebédre és vacsorára.

Pont a barátnőd tudhatná, hogy így nem alakul ki a normál éhségérzet, mert ha sok ha kevés ennyit kap.

2011. febr. 19. 19:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Örülök, h egyetértetek velem . Sajnos nem lehet semmiről sem meggyőzni, hiába mondok neki bármit is. Azt hiszi ő mindent tud, pedig nekem már van egy 13 hónapos kislányom(és én is védőnő vagyok), tehát még azt sem mondhatja,h nem értek hozzá mert van már elméleti és gyakorlati tapasztalatom is.
2011. febr. 19. 19:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Jesszus...

én meg azon paráztam egyfolytában, hogy eleget tud-e enni.

Hogy lehet ennyire már bocsánat ostoba egy védőnő? De még ha nem is védőnő, egyáltalán, hogy csinálhatja ezt egy anyuka?

2011. febr. 19. 20:35
 9/9 anonim ***** válasza:
én még ilyet nem is hallottam...normálatlan szegény nő, de a gyerek még szegényebb!, de sajnálom.
2011. febr. 19. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!