Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam 8 hónapos, egyszerre...

Kisfiam 8 hónapos, egyszerre jön az összes foga, doki szerint is. Másnál is volt így?

Figyelt kérdés

egész nap nyűgös, sír sokat nincs el csak ölben

cumit s enni sem akar főleg kanálból nem fogadja el,öklendezik..

szint tápszert eszik egész nap, nem lesz így baja?

hasmenése is van....

mit tegyek hogy jobb legyen neki?

2011. febr. 15. 16:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Jó, hogy legalább tápszert eszik.

Dentinox-szal kenegesd neki, ill. valamilyen fájdalomcsillapító gyógyszert adj be neki, amit a doki jóváhagy.

2011. febr. 15. 16:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Chamomilla vilgaris ch 15 pici vízben feloldva,Dentinos és Dologél.Az én lányom is fogzik ,mi ezeket váltogatjuk napközben,ha nagyon nagy gáz akkor este nurofen,de az nagyon ritkán.
2011. febr. 15. 16:12
 3/10 anonim ***** válasza:
bocsi:Dentinox
2011. febr. 15. 16:12
 4/10 anonim ***** válasza:

Összes foga nem jöhet egyszerre (nem is értem, hogyhogy összes??? 20 fog totál egyszerre, vagy hogy gondolod?)

Jön neki mondjuk az alsó kettő, meg felső kettő, ez előfordulhat - illetve akár össze-vissza is megjelenhetnek, de ez a nagy átlag. Egyes illetve kettes fogak jönnek először, majd utána a négyesek, aztán hármasok, majd ötösök utoljára.

Camomilla 15ch- akár negyed óránként öt golyó, dologél vagy dentinox, lefekvés előtt viburcol kúp, ha nagyon sír, nagy fájdalmai vannak, akkor panadol, nurofen.

Nem lesz semmi baja, ha pár napig csak tápszert eszik is, és nem fogad el semmi mást. Folyadékbevitel legyen, ez a lényeg.

2011. febr. 15. 16:13
 5/10 A kérdező kommentje:

az egész ínye be van dagadva és több helyen már fehérlik is

doki mondta hogy nem csak 1 helyen jön a foga hanem mindenhol...

köszi a válaszokat

2011. febr. 15. 17:42
 6/10 anonim ***** válasza:

Ne ijedj meg, 8 hónaposan biztosan nem lesz hirtelen 20 foga. Az utolsó fogak átlag 3 éves korra bújnak ki. Itt van egy táblázat a fogzásról, ez talán segít:

6 hó - két alsó középső metsző

8-12 hó között - két felső középső metsző

10-12 hó között - két felső szélső metsző

13-14 hó között - két alsó szélső metsző

15-16 hó között - négy első zápfog

20-24 hó között - négy szemfog

36 hó - négy hátsó zápfog

[link]

2011. febr. 15. 21:52
 7/10 A kérdező kommentje:
a nagy fiamnak másfél évesen kinn volt mind a 20 foga...
2011. febr. 15. 22:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Jó, legyen neked igazad. 8 hónaposan 20 foga lesz.
2011. febr. 15. 22:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért kell cseszegetni a kérdezőt. Ő látja a gyerek száját meg a doki, nem ti. Ha jönnek a fogai, hát jönnek. Lehet, hogy nem 20, csak 14, de nem k*ra mindegy?! Nem az volt a kérdés, mikor jönnek a csecsemők fogai.

Mellesleg egy rokon kisfiúnak másfél hónaposan kint volt a felső-alsó első 2-2 foga. Lesz*rta a táblázatokat meg a szakkönyveket.

2011. febr. 16. 09:40
 10/10 A kérdező kommentje:

egyáltalán nem azt írtam hogy 8 hónaposan 20 foga lesz!!!

és nem is azt kérdeztem!

hanem, hogy mivel enyhítsem!!

köszönöm

2011. febr. 16. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!