Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerinted ezek csak feltetelez...

Szerinted ezek csak feltetelezes, talalgatasok vagy van valami alapja?

Figyelt kérdés

Sok helyen azt olvasom hallom hogy egy kesobbi allergianak a korai hozzataplalals az oka.Van ebben valami igazsag vagy ez csak feltetelezes?megis hogyan tudjak bebizonyitani hogy valoban ettol alakult ki az allergia,lehet hogy amugy is allergias lett volna.

Ugy erzem ezek csak feltetelezesek.te hogy gondolod?

2011. febr. 9. 07:51
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
11:31-es vagyok. Én ezt már nem magyarázom tovább. Végülis a saját gyereketek, azt csináltok vele amit akartok. Ugyse értitek meg. Kezdem én is azt hinni, hogy tényleg sokan azért adtok a gyereknek tejet, tápszer helyet, mert olcsobb.:-S
2011. febr. 9. 11:51
 22/24 anonim ***** válasza:

Én allergiás lettem.2 hónapos koromtól tejet kaptam, mert édesanyám nem tudott szoptatni.18 éves koromban jött ki az allergia.

Aztán hogy mennyire van összefüggésbe a korai tejjel azt már nem lehet megállapítani.Valami köze biztos van hozzá, de azt nem lehet kijelenteni, hogy igenis mindenkinél a tej váltotta ki.Van akinél igen, van akinél nem.

2011. febr. 9. 12:19
 23/24 anonim ***** válasza:

Alapja talán annyi van, hogy manapság már szinte csak különböző adalékanyagos élelmiszereket és műtrágyás, agyon permetezett gyümölcsöt-zöldséget lehet kapni, ritka kivétellel. Most hagyjuk a bio dolgokat, azokat átlag ember nem bírja megfizetni, mármint úgy, hogy 100%-ban bio termékeket fogyaszt.

Nem hinném, hogy kizárólag a tej lehet a ludas, de van benne valami.

Íme az én példám:

2 kisfiam van, a nagy 4 éves, a kicsi 15 hónapos. Mindkét terhességem alatt ugyanúgy táplálkoztam, nem hagytam ki a tejet, tejterméket sem, előbbiből akár 0,5-1 litert is megittam, mert imádom!

10-11 hónapig szoptattam őket, 5-6 hónapos korukig nem kaptak mást. A nagy 15 hónapos korától tejet kapott, neki

semmi baja, a kicsi viszont tejfehérje-érzékeny, ha bármilyen tejes dolgot kap, ekcémás lesz a bőre.

A családban egyik részről sem allergiás senki semmire, úgyhogy érdekes a dolog...

2011. febr. 9. 12:58
 24/24 anonim ***** válasza:

Én vagyok az a válaszoló, aki valamikor még a "vita" elején írta, hogy a fél évig tartó anyatejes táplálás nem kerül semmibe.....persze már akkor hozzátettem, hogy amit így megspóroltunk, azt a lányomra költöttük...na mindegy nem is akarok magyarázkodni, de én nem tudtam szoptatni, és nyolc hónapig csak fejtem, fertőtlenítettem, mosogattam, fagyasztottam, olvasztottam....stb. választhattam volna a kényelmesebb oldalát, de nem tettem.

A témával kapcsolatban még annyit fűznék hozzá, hogy amikor mi voltunk kicsik az öcsémmel, az anyukák más tájékoztatást kaptak, és bátrabbak voltak. Én nyolc hónaposan már tojásrántottát ettem. Felnőttként nekem nagyon érzékeny a bőröm, az öcsém pedig felsorolhatatlanul sok porra és szőrre allergiás.

Más. Amikor az unokatesóim születtek 20-22 éve, még pl. a gyümölcsöket, mint banán, narancs, citrom, mandarin sem lehetett akármikor megkapni itt Magyarországon. A nagynénimék a németországi rokonokkal küldették, hozatták be. Tehát nekünk nagyon sok lehetőségünk van olyan élelmiszert adni a gyerekeinknek, aminek hatása később derülhet ki. Persze mindenki tegyen saját belátása szerint, és kívánom, hogy mindannyiunk gyermeke, gyermekei soha ne legyenek betegek, és éljenek hosszú, tartalmas életet!

2011. febr. 12. 07:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!