Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy feltételezés. Ez lehetséges?

Egy feltételezés. Ez lehetséges?

Figyelt kérdés

Feltételezzünk hogy a földről kilövünk egy űrteleszkópot a fénynél 10x gyorsabban sebességgel és előre halad 10fényévet 1év alatt és mikor megáll lefényképezi a földet akkor a 9-10 évvel ezelőtti földet fényképezi le?

(problem múltba látás?)

[link]

2011. aug. 11. 00:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Ha lehetséges volna ezt az attrakciót létrehozni akkor igen!A múltba látnánk!Sőt!Ha ezt a teleszkópot a fényév 2000szeresére tudnánk gyorsítani,akár a bibliai időkbe is láthatnánk a földet. :)
2011. aug. 11. 00:35
 2/19 anonim ***** válasza:
Kár, hogy a fénynél nem halad semmi gyorsabban. Legalábbis a tudomány mai álláspontja szerint. De egyébként, igen.
2011. aug. 11. 00:41
 3/19 anonim válasza:

Mekkora jó :Dxd

De nem a mai földet látnánk véletlenül? xd:D annyi idővel később:D ez nagyon érdekes:D denagy:D

2011. aug. 11. 00:52
 4/19 anonim válasza:
Na ha most indítod el az űrhajót :D odaér 2012-re és akkor a 2003-as földet látnánk igaz? magyarázat: a mi bolygónkról az akkori fény akkorra ér oda?:D ha igen ez nnaonbaro :D már csak valami spéci úrhajó kéne :D
2011. aug. 11. 00:56
 5/19 anonim ***** válasza:
ha túl lehetne lépni a fénysebességet, akkor simán
2011. aug. 11. 01:36
 6/19 anonim ***** válasza:
0%
Jaj ne kezdjük már itt is ezeket az unalmas "problem akármi?" meg trollface-eket...
2011. aug. 11. 01:47
 7/19 anonim ***** válasza:

Már én is filóztam ezen, és ha technikailag megoldható lenne, akkor a válasz: igen.

Az egyik gond a sebességgel van (ahogy előttem írták), úgyhogy nem a sebesség növelésével lehet ezt elérni, hanem a most még csak elméletekben létező térgörbítős-térugrásos-féregjáratos módon, az ugyanis nem mond ellent fizikai törvénynek. Csak hát nem tudni, lesz-e belőle valami..

A másik gond, hogy olyan teleszkópot azért nem lesz egyszerű csinálni, ami használható részletet ad vissza a Földről több fényév távolságból.

2011. aug. 11. 09:33
 8/19 anonim ***** válasza:
51%

És mennyivel egyszerűbb lenne egy tükröt odaküldeni! (Mondjuk nem sokkal :D) Majd itt belenézni egy távcsőbe, ami a tükörre néz. Hehhe, és elég fele távolságra vinni ;) Ha 3 fényévnyire van a tükör, máris a 6 évvel korábbi Földet nézegethetnénk :)

viccet félretéve, már egyszer kibeszéltül egy hasonló project műszaki problémáit. Szóval azért vannak a dolognak kikerülhetetlen akadályai. És ezek nagy részén a tudomány a későbbiekben sem fog tudni nagyon segíteni.

maci

2011. aug. 11. 10:44
 9/19 A kérdező kommentje:

Köszi a választ én is valahogy így gondoltam :D

Már csak a sebességet kéne megoldani

2011. aug. 11. 11:11
 10/19 anonim ***** válasza:
67%

Kedves Maci! Hogy is van ez? :D Tegyük fel, hogy a fény elindult 6 évvel ezelőtt a Földről. 3 évvel később ér oda, ahol a tükörnek lennie kéne, de nincs ott, mert majd csak újabb 3 év múlva tesszük oda. Ha tényleg kitennénk egy tükröt 3 fényév távolságban, akkor abból 3 évig nem látnánk semmit, és utána látnánk az akkor 6 évvel azelőtti, tehát a most 3 évvel ezelőtti állapotot.

Na jó, ebbe kicsit belezavarodtam... :DD

2011. aug. 11. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!