Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerinted ezek csak feltetelez...

Szerinted ezek csak feltetelezes, talalgatasok vagy van valami alapja?

Figyelt kérdés

Sok helyen azt olvasom hallom hogy egy kesobbi allergianak a korai hozzataplalals az oka.Van ebben valami igazsag vagy ez csak feltetelezes?megis hogyan tudjak bebizonyitani hogy valoban ettol alakult ki az allergia,lehet hogy amugy is allergias lett volna.

Ugy erzem ezek csak feltetelezesek.te hogy gondolod?

2011. febr. 9. 07:51
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem az egész csak üzleti dolog, igazságalapja nincs.

Amivel magyarázom: ezelött 50-100 évvel természetes volt, hogy már a 2-3 hónapos gyerek is kapott a szoptatás mellett a család ételéböl pár falatot, és akkoriban gyakorlatlag ismeretlen volt az allergia - a gyerekkoromban egyetlen-egy embert ismertem, akinek néha!! (azaz nagy ritkán, nem hetente vagy havonta) kiütése lett valamitöl, és a szüleim se imertek több ilyet.

2011. febr. 9. 07:55
 2/24 A kérdező kommentje:
Mi nagyon koran bevezettuk a tejet,egyszeruen utalom mikor mindenki azzal jon hogy majd 10-20ev mulva allergias lesz a gyerek,ha netalan az lesz akkor sem biztos hogy a korai bevezetestol.
2011. febr. 9. 07:59
 3/24 anonim ***** válasza:
47%

Mindig van egy irányvonal amit mondanak az orvosok. Aztán 10 év múlva meg mást. A gyermekorvosunk mondta nevetve hogy a legújabb konferncián azt találták ki hogy 1 éves kor alatt ne adjunk banánt mert allergiát okoz...és hogy ez már szerinte is nevetséges. Mindenesetre az én babakoromban már 2 hónaposan adtak nekünk pépesítve. Tehát ez a két véglet.

Nem mindegy egyébként, hogy mennyire korai a hozzátáplálás, és miket ad az ember.

Mert ha allergizáló dolgot ad 3 hónaposan akkor ez nem teljesen jó valóban a későbbi szerevezt szemopntjából, ha viszont almát, barackot, tehát a "kezdő" dolgogat adjuk 5 hónaposan azzal nem lehet baj.

Egy biztos: ne hallgass a végletekre, se arra aki 3 hónaposan a banánra akar rábeszélni, se arra aki azt mondja hogy éretségiig csak anyatejet adj. Mindig az arany középút!

2011. febr. 9. 07:59
 4/24 anonim ***** válasza:

07.59. vagyok, még annyit hgy barátnőmet tehéntejjel itatta az anyja egészen kisbaba korától és 24 éves korára kijött rajta allergia minden állati eredetű dologtól, jelenleg nem ehet időszakonként (amikor rosszul lesz, akkor orvos meghatározza hogy kb. meddig) semmi állati eredetűt, sem húst, sem tejet, tojást, semmit....

az orvosa azt mondja hogy azért mert kicsi korában biztos tehéntejjel táplálták. Hát beletrafált mert valóban így volt. De ez megint véglet, szóval gondolom nem 2 hetes korától vezetted be :)

2011. febr. 9. 08:02
 5/24 anonim ***** válasza:

Szerintem a régi időket felesleges felhozni ebben a témában. Sajnos manapság sokkal több szemét kerül az ételbe. Sokat veszünk, eszünk olyan ételeket, amikben színezők, állományjavítók stb. vannak. Anno leakasztották a kolbászt a kampóról, sütöttek kovászból kenyeret, saját tehén tejét itták....szóval ez összehasonlíthatatlan. Amiben hiszek-és ezért tartom be a javaslatokat-, hogy az immunrendszerünk, védekezőképességünk mértéket sokban függ attól, hogy mit étkezünk, mert minden felszívódik! Nem csak a bébiknek, de nekünk sem javasolnak bizonyos dolgokat. Persze erről lehet vitát nyitni, mikor egy cikkben lehet arról olvasni, hogy pl. a kávé miért káros, vagy miért hasznos :S

Én azt vallom, hogy van bőven ideje a lányomnak megismerni a különböző ételeket, ezért nem kapkodunk el semmit. Nem beszélve arról, hogy hat hónapig nem került semmibe a táplálása. Azt az összeget másra (persze Neki) tudtuk elkölteni :D

És érdekességképp:

[link]

2011. febr. 9. 08:04
 6/24 anonim ***** válasza:
61%

A korai tejhez: Anyukám engem nem tudott szoptatni, (Meg a három testvéremet sem), ezért mndannyian már 2 hetes korumk óta tehéntejet kaptunk (természetesen higitva), akkoriabn ugyanis még nem léteztek tápszerek. Most 54 éves vagyok, a testvéreim 2 4-4 évvel fiatalabbak - és egyikünk sem allergiás semmire. A gyerekeim (mind a 4-en) már 3 hónapos koruktól kaptak tehéntejet, mindegyik 3 felett van, és szintén nincs allergiájuk.

Az én korosztályomban minden második ember már egy éves kora alatt kapott tehéntejet, de az ismerösök között nincs, aki allergiás.

Viszont a mai gyerekek/fiatalok között annál több, pedig éppen ök azok, akik nem kaptak.

2011. febr. 9. 08:09
 7/24 A kérdező kommentje:

Az ocsem es en is ugy szulettunk hogy allergiasak vagyunk.

Anyu engem mindenhova elvitt hogy kideritsek mi a baj.

a kovetkezo parbeszed zajlott le legtobbszor.

Orvos:mikor adott tejet a babanak?

anyu:6honaposan

orvos:akkor ezert allergias a gyerek.

anyu:igy szulettek,a korhazbbol igy hoztuk haza.

orvos:akkor nem a tejtol.

szoval en ugy gondolom hogy nagyon sokmindent rafognak erre,bebizonyitani ugysem lehet visszamenoleg.

2011. febr. 9. 08:10
 8/24 anonim ***** válasza:
47%

Hát ez az kedves kérdező, hogy sokszor ráfogják a tejre az allergiát meg az ekcémát is, mert ez egyszerűbb, mint a valódi okokat megtalálni.

Egyébként meg épp valaki írta is előttem, hogy ha fél évig csak anyatejet kap a gyerek, nem kerül semmibe. Na tudjátok ez az, amitől a falra mászok, mert az ilyen minek szül gyereket, már nem azért, de ha nem akar a gyerekre költeni, akkor ne szüljön. És épp ők azok, akik a legjobban hangoztatják a sokáig szoptatást, mert ugye olcsó. Csak aztán mikor még másfél évesen is szopik az a gyerek és a főzeléket hírből se ismeri, akkor meg jönnek ide (is) panaszkodni, hogy nem eszi meg ezt se meg azt se stb. Tisztelet a kivételnek, de sajnos elég sok ilyet ismerek én is személyesen.

Nem azt mondom, hogy egy három hónaposnak töltött káposztát kell ebédre adni, de épp nemrég hallottam a rádióban egy riportban egy neves dokitól, hogy amit a gyerek nem kap meg 1 éves koráig, akkor azt utána sokkal nehezebben fogadja is el, és a szervezete is nehezebben fogadja be. Mindent lehet és kell, csak mértékkel.

Amúgy meg már szerintem az én korosztályom (30) közül nagyon kevesen voltunk, akik valódi házi tejet kaptak és nem boltit, legalábbis a környékünkön nem volt "divat" a házi tej még akkor sem. És egy korombeli allergiást sem ismerek, pláne tejallergiást és az tény és való, hogy manapság minden második gyerek vagy allergiás vagy ekcémás. Ennek is oka van... Persze, sokkal több szemét van a mai kajákban, de azokból a felnőttek is ugyanúgy esznek stb, szóval erre is is rá lehetne fogni, csak felesleges.

2011. febr. 9. 08:19
 9/24 anonim ***** válasza:
Én nem adok a fiamnak egyáltalán tehéntejet kb.1éves koráig. Lehet, hogy nem lenne tőle semmi baja, de nem kockáztatok. Nővérem tejérzékeny ezért is félek. Régen teljesen más volt minden. Korai hozzátáplálás szerintem nem vezet allergiához ha azt és úgy adsz a babának amit szabad. És szerintem meglehet várni a 4hónapot, nem hiszem, hogy 2-3hónaposan tönkre kellene tenni a gyomrát a babának. Lesz még ideje mindenfélét enni.
2011. febr. 9. 08:28
 10/24 A kérdező kommentje:

Korai hozzataplalast termeszetesen nem 2-3honaposra ertettem.

anyatejes 4 honapos,ez manapsag mar korainak szamit.

rendes tejet 6 honaposan vezettem be.

Az en allergiamrol csak anyit lehet tudni hogy nem a kajatol van,de hogy mitol az szerintem soha nem derul ki.

eddig senki nem tudta a valaszt.

2011. febr. 9. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!