Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerinted ezek csak feltetelez...

Szerinted ezek csak feltetelezes, talalgatasok vagy van valami alapja?

Figyelt kérdés

Sok helyen azt olvasom hallom hogy egy kesobbi allergianak a korai hozzataplalals az oka.Van ebben valami igazsag vagy ez csak feltetelezes?megis hogyan tudjak bebizonyitani hogy valoban ettol alakult ki az allergia,lehet hogy amugy is allergias lett volna.

Ugy erzem ezek csak feltetelezesek.te hogy gondolod?

2011. febr. 9. 07:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Örülök a kérdésednek, mert ez engem is foglalkoztat. Én 9 és fél hónapig szopattam a kislányom, 5 hónaposan kezdtem almát adni neki, később én főztem neki, egy héten max 2x kapott üveges bébikaját ha épp nem voltunk otthon. Tehéntejet 1 éves korától hígítva kezdtem adni neki. Most 9 éves és kb 3 éve allergiás. A kisfiam 2 hónapos. Akkor most hogy csináljam? Nem tudom van e jó megoldás.
2011. febr. 9. 08:40
 12/24 anonim ***** válasza:

Én 3 éves koráig nem adok neki tehéntejet,az biztos! Ebben a védőnőm is megerősített!

Mivel a tápszer nem olcsó,gondolom ezért is térnek át sokan a tehéntejre,legalábbis sokszor hallottam ezt indokként.:-/

Én utálom a húst,de a 8 hónapos lányomnak adtam már csirkemell filét főzve.Lehet,h túl óvatoskodó vagyok,de én ennyi idős korára,még mindig csak 6-7 féle zöldséget főzők neki,és azt pépesítem tápszerrel,v főzővízzel.

Ja és persze még babavizet adok italként.

Egyébként veszek neki néha üveges főzeléskeket is,amik 8 hónaposoknak való,és akkor eszik darabosabbat is:-P

2011. febr. 9. 08:53
 13/24 anonim ***** válasza:

Ha a tehéntej okozhat ekcémát(tegnap a bőrgyógyásztól is ezt hallottam) akkor a lányom miért ekcémás?

Még 4hónaposan elvittük a Heimpálba akkor még csak szopizott,s a doki rámondta h bizony ekcémás...De én se iszok tejet,csak heti fél litert..

Én inkább kivártam a félévet h kapjon más ételt is..

2011. febr. 9. 09:13
 14/24 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősöm gyerekei szintén anyatejesek voltak két évig, egyik se kapott tehéntejet máig se, bolti tej 3 évesen. Mégis a 3 gyerekből 2 allergiás a tejre, refluxos stb.... Ma nagyon könnyen ráfogják mindenre, hogy ettől-attól lett allergiás.
2011. febr. 9. 09:26
 15/24 anonim ***** válasza:

Nehéz megítélni mi az igazság...Saját példa: én tehéntejen nőttem fel, semmi bajom. A lányom 1 hónapos koráig anyatejes volt, aztán sajna tápszert kapott.Két héten belül ekcémás lett, a tejmentes tápszertől megszűntek a foltok.8 hósan kapott savanyított tejtermékeket, reggeltől estig tüsszögött. Abbahagytuk a joghurtozást, abbamaradt a tüsszögés. Persze a család piszkált, hogy mekkora hülyeség, nem tejallergiás az a gyerek.Erre kb. 11 hónapos korában vettem neki tejalapú tápszert, hasmenése lett. Erre a drága anyós: biztos a tápszer! Jó, tápszert letettük, elmúltak a tünetek, kapott hígított tehéntejet, fél óra múlva tiszta kiütés lett a pocija.

Szóval az én lányom tuti tejallergiás, pedig HA tápszert kapott, én a falu szélén legelésző boci tejét ittam, semmi bajom.

Sokat gondolkodtam rajta és én is arra jutottam, hogy túl sok szemetet eszünk, a tej sem tej már....

A dokik szerint ha tovább szoptatok, csak később jött volna elő, de én ezt nem hiszem. A második babám közelébe se engedek tápszert.Ne értsetek félre, nem azt mondom,hogy általánosan rossz a tápszer, de hogy nekünk nem jó, az tuti.

2011. febr. 9. 10:47
 16/24 anonim ***** válasza:

Te jó ég........nagy logikai gubancok vannak itt.

Valaki írta hogy ő nem adott a gyerekének tehéntejet, akkor hogy lehet hogy a gyerek mégis ekcémás?

Hát úgy lehet, hogy ekcémát nem csak korai tehéntej okozhat hanem egy rakás más is, de a tehéntej is! Tehát: azért mert valaki nem ad a gyerekének tehéntejet, még lehet a gyereke allergiás szóval azért mert valaki nem adott és a gyerek mégis allergiás lett, NEM jelenti azt hogy ezzel bebizonyítottátok hogy a tehéntej nem okoz allergiát.

Ide tartozik: mivel minden szervezet más, de a tehéntej ugyanaz, ezért: általában véve mondható hogy a tehéntej korai adása okozHAT allergiát, de nem mindenkinél! Ha valakinél nem okozott, az sem jelenti azt hogy bizonyítotva van hogy a tehéntej nem okoz allergiát.

Csupán azt bizonyította, hogy az Ő GYEREKÉNEK nem okozott. Mert minden szervezet más.

Remélem érthető. A lényeg annyi, hogy mivel úgyis annyira sokmindentől lehet manapság allerhiát kapni, törekedni kell egy anyának arra hogy csökkentse a lehetséges allergizáló tényezőket.

Lehet hogy nem adok a gyerekemnek tehéntejet 1 éves koráig és mégis ekcémás lesz, de legalább elondhatom hogy nem amiatt mert én tejet adtam neki. Magyarán a lelkiismeretem tiszta.

2011. febr. 9. 11:00
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvasatam végig a válaszokat, de én egyet nagyon megjegyeztem a tv-ben volt valami hozzáértő: hogy nem a csecsemőkori táplálkozás hozza ki a későbbi 20 éves allergiát, hanem az életmódunk.

Szerintem nemhiába van az (az 54 éves válaszolót olvastam), hogy a mostani idősek, idősebbek (40-50-60 stb) körében nincs allergia: nem ettek ennyi szemetet, nem volt ennyi elektroszmog, stressz stb. A mostani 15 évesek már mobillal a fenekükben jöttek a világra, nem is beszélve a mcdonadlsról és társaikról, chipsek tömkelege, édességek, kekszek, alkohol, cukros löttyök (régen ugye a szörpöt is saját maguk csinálták a nagyanyáink, az a legfinomabb málnaszörp). A tej? Annyi, hogy lehet, hogy valóban nem embernek adja az a boci, hanem a saját bocijának, de régen valóban tej volt a tej, mos meg már... hol lát tejet az az 1 literes doboz. Kb. 2%-ban?

Szóval szerintem sem a korai hozzátáplálás a ludas, hanem az ételek, italok minősége, az életmód.

És igen. Honnan bizonyítják, hogy ha pl. nem ivott volna korán tejet, akkor nem lett volna allergiás. Lehet, hogy akkor is az lett volna...

2011. febr. 9. 11:06
 18/24 anonim ***** válasza:

Az 54 éves vagyok újra: pár megjegyzés:

Az, hogy az orvos allergia esetén megkérdezi, hogy az illetö kapott-e tejet kiskorában - ez olyan, mint a viccben, amikor elmesélik, hogy az tej a leggyakoribb oka a kábitószerezésnek, mert MINDEN kábitószeres élete elsö éveiben fogyasztott tejet. Igy van az allergia/tehéntejjel is, ezelött 20 éve minden gyerek kapott pár hónaposan már tehéntejet, tehát az is, aki allergiás, az is, aki nem.

A másik: Nyugaton (sokat olvasok idegen nyelvü szaklapokat) idöközben rájöttek, hogy amit a gyerek az elsö évében nem ismer meg élelmiszert, arra fokozottabban reagál allergiával, mert a szervezetének ezek ideneg anyagok.

Abban viszont igaza van az utolsó válaszolónak, hogy korábban egyetlen gyere sem kapott kész bébiételt, meg bolti csodaszereket, hanem otthon föztek friss alapanyagokból. Ha valaki kicsit olvasgatja az itteni hozzászólásokat a fözös részben, akkor megdöbbenve láthatja, hogy jóformán nincs olyan ember, aki egy életl mesterséges dolgok nélkül készitene: mindenbe kell füszerkeverékek, leveskocka, vegeta, piros arany, stb - amik mind tele vannak izfokozóval, állományjavitóval, szinezékekkel, amik egész biztos nem tesznek jót. Most még a készételekröl nem is beszélek, azok még rosszabbak.

2011. febr. 9. 11:28
 19/24 anonim ***** válasza:
08:28-as vagyok. Ez a baj az emberekkel, ha már kommentelsz olvasd el az egészet. 11:00-nak igaza van. Senki nem mondta, hogy csak a tejtől lehet ekcémás a gyerek. De miért kockáztasunk?
2011. febr. 9. 11:31
 20/24 A kérdező kommentje:

Most elgondolkodtam,,az en korosztalyomban senki nem etel allergias,atlagban 3-4honap kozt kaptak tejet,okes en kesobb.

ha akkor kevesebb volt az allergia a tejtol,akkor miert emeltek meg az eletkort amikor is tejet lehet adni.

ja es meg valami,ami kicsit bosszant,ugye fikaznak mert koran adtam a tejet,de abba nem gondolnak bele hogy a tejallergia kialakulhat joghurttol is,folyton a tejjel csesztetnek.

ez az egesz dolog nekem olyan mint a tudorak(bocsi a hasonlatert)ha valaki cigizik rogton rafogjak hogy attol lett rakos,holott lehet amugy is azt lett volna,mint egy ismerosom aki eleteben nem gyujtott ra.

2011. febr. 9. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!