Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek van ilyen szuper...

Szerintetek van ilyen szuper kismama, vagy csak ismerősöm túloz? (de akkor nagyon)

Figyelt kérdés

A lényeg:3 nappal hamarabb született mint az én lányom.

Állítólag már 7 hónaposan szobatiszta volt,9 hónaposan indult el(amit nem értek,hogy lehet úgy szobatiszta ha nem tud elsétálni a bilihez)és 16 hónaposan állítólag már mondatokba beszél.

Szerintetek van ilyen?de őszintén

2011. febr. 7. 18:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én azért megkérdezném ,hogy milyet nyelvet beszél ! ?
2011. febr. 7. 20:27
 12/20 anonim ***** válasza:
a szobatisztaság szervi kérdés igy az teljesen kizárt.ha nem ad rá pelust és félóránként bilire teszi az még nem szobatisztaság.az járást én is hihetőbbek tartom,bár itt a fogalmakkal is tisztába kell lenni,mert az egy dolog hogy 9 hónaposan lépeget,de a menést egyedül hosszabb távra szokták nevezni.Bár sok anyuka amikor elindul a gyerek és telefonon közli mindenkivel hogy megy,nem megy csak lépeget,nagy különbség,de itt is lehetnek kirívó esetek,bár én ennek annyira nem örülnék.A beszéd,hát biztos van akinek ez nagyon megy,a nagy többség ilyenkor csak halandzsázik,vagy 15-20 szót mond,vagy dünnyög a maga módján,szerintem ismerősöd egy picit színezett.
2011. febr. 7. 20:37
 13/20 anonim ***** válasza:

Nálunk egy rokon kisgyerek 10 hónaposan ment, 1 évesen mondatokban beszélt, persze rövid tő mondatok voltak. De érthető és nem mi rágtuk a szájába. Úgyhogy én ezt el tudom simán képzelni.

Szobatisztaságban kételkedem. Az túlzás szerintem.

2011. febr. 7. 20:49
 14/20 anonim ***** válasza:

A járás elhiszem, mert az enyém is gyorsan megtanult...általában mindent előbb csinált mint kellett volna :)

Beszéd...védőnőm szerint ha 3 szót egymás mellé rak és értelmes és nem a szülő után mondja, akkor az számít mondatnak. Ez is stimmelhet, az én lányom 19 hónaposan már a kedvenc mondókáit mondta :) igaz selypít. De érthető...néha jó nagyokat nevetünk főleg apától tanul félelmetes dolgokat. (Tetszik kislányom? Pejse teccik bjutál jó. és mindezt egy pillangós tunikára)

Szobatisztaság...kamu. Még egy másfél két éves gyereknek is nehezére esik elválasztani, hogy kell vagy nem. Bár mi már 20 hónaposak vagyunk és bilizünk de minden nap van ruhacsere :) szól aranyom, de néha későn.

2011. febr. 7. 21:16
 15/20 anonim ***** válasza:

a szobatisztaság tutira kamu

a többi még beleférhet, de ha az egyik kamu, akkor megkérdőjelezem a többit is

de ne foglalkozz vele, minden gyerek más, az anyukák meg szeretnek túlozni meg büszkélkedni

ha ez vigasztal némileg, igaz nekem kisfiam van, de 19 hónapos és 3 szót tud, ebből kettőt a napokban tanult meg, és most azokat gyakorolja :) ja és nem szobatiszta :)

2011. febr. 7. 22:38
 16/20 anonim ***** válasza:

Engem főleg a nagymama nevelt. Már nem él, nem tudom megkérdezni hogy csinálta:(.

Mászás kimaradt. 9 hónaposan stabilan mentem. Egy évesen mondatokban beszéltem. A szobatisztaságra nincs pontos adat, csak arra, hogy 15 hósan már be is hoztam a bilit magamnak, ki is vittem a tartalmával.

De lehet, hogy genetika. Hasonló gyorsan járt és beszélt az öcsém kislánya. Szobatiszta később lett. Már van eldobható pelus.:))

A lányom 9 hós múlt. Már jár a dohányzó asztalka körül, mondja: baba, haló, arra néz amit emlegetünk. Nyár on megpróbálom a szobatisztaságra nevelést, leszoktató pelussal.

Szóval elképzelhető. Most divat egy szobatisztaságra nevelős módszer. Úgy tudom eredményes is. Érdekes, de én nem eröltetném. Lehet, hogy ezt alkalmazták.

Amúgy, meg nem ezek miatt szuper egy mami.

Azt mondanám az az anyuka szuper, akinek a gyereke azt érzi őt szeretik.

2011. febr. 8. 00:24
 17/20 anonim ***** válasza:
Másfél évesen én is gond nélkül beszéltem mondatokban. A többi nekem is furcsán hangzik.
2011. febr. 8. 01:18
 18/20 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan nincs, hogy egy baba az átlagosnál korábban elindul és beszél is, ez 2 teljesen különböző folyamat, nem hinném, hogy meg bírna birkózni a kis agyuk egyszerre a 2 dologgal.

Ahogy én tapasztalom, vannak olyan babák, akik korán elindulnak, de annyira leköti őket a járás, hogy a beszédre nem igazán figyelnek. Ilyen volt a nagyfiam és most az unokaöccse is.

És vannak olyan babák, akik korán beszélnek, de járni csak 1 éves koruk után kezdenek. Ilyen a kisfiam és egy barátnőm kisfia.

A szobatisztaság meg egy nagy kamu. Az nem szobatisztaság, ha a baba alá teszem a bilit, amikor éppen pisil.

Kizárt dolog, hogy egy 7 hónapos baba jelezze, ha jön a pisi vagy a kaki az meg aztán főleg, hogy vissza is tartsa, ha nincs kéznél a bili! :)))))

2011. febr. 8. 07:11
 19/20 A kérdező kommentje:
Amint látom megoszlanak a vélemények,de ahogy olvastam mindenki elképzelhetetlennek tartja hogy egy 7 hónapos gyerek szobatiszta legyen. És szerintetek amit írtam a mobilozásban is túloz az illető vagy az is valós lehet?
2011. febr. 11. 15:09
 20/20 anonim ***** válasza:

most 16 hónapos a baba? és mobilon játszik? ha ha ha :)

és a zenét is ő tölti le rá? :D :D

egy ekkora baba kb annyit megtanulhat már, hogy tudja melyik gombbal kell bekapcsolni a tv-t, a magnót, vagy akár a mobilon melyik a hívógomb, stb, na de hogy a kezébe vegye a mobilt és odáig eljusson hogy előjön a játék, és még játsszon is, az kizárt

az én kisfiam kb ennyi idősen küldött egy üres sms-t a barátnőmnek, azt úgy vitte véghez, hogy ugyanazt a gombot megnyomta többször egymás után, és mivel ennek a barátnőmnek írtam utoljára, a telefon automatikusan berakta a nevet

jót nevettünk, hogy tud már sms-t írni:) na de ez tök véletlenül sikerült neki, nem tudatosan

2011. febr. 12. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!