Milyen idősen 'adjátok oda' a nagyszülőknek több napra a babátokat, mondjuk úgy 'nyaralni', ha 110km-re laknak?
5 hónapos a kisfiam, és anyós, amikor jönnek látogatni, mindig azt mondogatja, hú csak ne kelljenek már a tejeskancsók (ugyanis szoptatok), máris viszlek nyaralni!
Én élek álomvilágban,amikor úgy gondolom, hogy kb.3 éves kora előtt ne menjen nélkülem több napra sehova?
Nálunk is hasonló a szituáció. A kisfiam 16 hetes és sajnos már nem tudom szoptatni, úgyhogy tápszert kap. Apósom tegnap közölte, hogy "végre eljött a papa ideje, mostmár vihetelek nyaralni, kirándulni stb.
Én sem szóltam egy szót sem, de biztos hogy nem adom oda a gyereket! Azt hiszem kemény harcaink lesznek, már előre félek!!!!
Teljesen igazad van, ennyi idősen még kicsi ahhoz, hogy ott hagyd valahol.
Nekünk 5 éves a lányunk, de én még most sem engedem, hogy anyuéknál maradjon napokig, pedig "csak" 30km-re laknak. Én mindig azt mondom nekik, hogy majd akkor, ha iskolás lesz. Mondjuk lehet, hogy én már egy kicsit túlaggódom.
Ó sztem itt már bejött az anyós kérdés...
Nekem anyum nem erölteti ezt a vigyázás dolgot hagyja azt hogy ha majd én ugy látom hogy eljött az idő akkor ugyis kérni fogom a segitségét.Na de az anyósom?!..Lányom most 5 hónapos de már amikor 1 hónapos korában(már akkor is tápszeres volt)akkor kijelentette hogy itt az ideje hogy leadjam a gyereket neki!Ez annyira megtetszett hogy azóta még ha nagyon kellene a babára vkinek vigyáznia akkor sem szólok neki.Amúgy ilyen az egész mentalitása a nőnek, pl. alig várja a nyarat hogy elvigye a babát magukhoz.
Hát erre szintén nem tudtam se köpni se nyelni...De nem lesz rá lehetősége hiszen egyenlőre még én vagyok az anyja a babának akármennyire is ő szeretne az lenni.
Nagyon jó a kérdés, és nagyon jók a válaszok!
Érdekes módon nálunk is anyós a probléma, úgy viselkedik, mintha a kisfiam az ő fia lenne! Ráadásul 200 m-re lakik, állandóan jön, és minden másodpercről be kell számolni neki, ami a gyerekkel történt. Hogy velem mi van, kit érdekel?
3-4 éves kora előtt én sem szándékozom odaadni a kisfiamat, még anyuéknak sem (pedig ők nagyon jó fejek, és a nővérem 2 gyereke sokat ott van). Ha majd a kisfiam kéri, hogy hadd maradjon (aludjon) ott, én akkor látom elérkezettnek az időt (persze lehet, hogy kockafejű vagyok ebben a tekintetben, de így érzem jónak).
Szerintem jól gondolod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!