Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hagyhatom ülni a babám, ha...

Hagyhatom ülni a babám, ha még nem tud felülni?

Figyelt kérdés

6 hónapos a babám, és már sokáig tud ülni, de kicsit előre dül általában, de már nem támaszkodik a kezére. Van egy játszó "úszógumija" abba most kezdtem el egy két napja beletenni, elvan benne, így nem tudnak "elmászni" a játékok előle. Neki támasztom a szélének általában. Olvastam, hogy néhány embertől, hogy csak akkor lehet ültetni a babát, ha már magától fel tud ülni.

Ültettétek hamarabb a babátokat, úgy, mint én? Nem szoktam sokáig ültetni.

2011. febr. 4. 12:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Akkor ültesd csak, ha magától fel tud ülni, addig ne, mert valószínűleg még nem elég erős hozzá a csontozata.
2011. febr. 4. 12:14
 2/14 anonim ***** válasza:
Tényleg nem szabad ültetni. Tudod, hogy nehéz ez az átmeneti időszak, de rossz a gerincének. Még nem elég erős, ez abból is látszik, hogy nem egyenesen ül, hanem előredől. Majd megtanulja, addig inkább hason játsszon. Később úgyis annyi tényező rontja a tartását, minek ezt siettetni?
2011. febr. 4. 12:14
 3/14 anonim ***** válasza:

Mi ortopéd orvoshoz járunk, egyéb probléma miatt. Ő mondta, hogy ne ültessem míg magától fel nem ül. Így történt, hogy az én fiam hamarabb felállt mint ült. 10 hósan felállt és onnan kezdve ültettem is.

Szerintem sem kell siettetni az ilyesmit. Mindennek eljön egyszer az ideje....

2011. febr. 4. 12:15
 4/14 anonim ***** válasza:
Én is hamarabb ültettem, mint ahogy magától fel tudott ülni. Ha már meg tudja tartani magát, nagy gondot nem tehetsz, max erősödik a háta. Legalábbis nekem egyik gyerekemnél sem volt belőle problémám. A nagylányom már 12 éves és semmi gondja a hátával. Én úgy tudom,csak addig nem szabad ültetni, míg nem tudja megtartani magát.
2011. febr. 4. 12:18
 5/14 anonim ***** válasza:
Jól írta az előző. Sok baba állásból ül le, de sokan 8 hónapos koruk körül négykézlábból nyomják ülő helyzetbe magukat.
2011. febr. 4. 12:19
 6/14 anonim ***** válasza:
12:18 as vagyok végül is az etető székbe sem fektetve rakjuk őket nem?
2011. febr. 4. 12:21
 7/14 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, nem provokatív kérdésnek szántam. Azért írom, mert azt veszem észre, hogy sok kérdésnél az anyukák összevesznek. Köszönöm az eddigi válaszokat:D
2011. febr. 4. 12:23
 8/14 anonim ***** válasza:
Bocsi, az etetőszékben nem ül, ott meg van támasztva a háta. A teljesen ülős szék ugyanúgy tilos, mint az ültetés. szerinted véletlenül mondja ezt szinte minden gyermek- és ortopédorvos?
2011. febr. 4. 12:25
 9/14 anonim ***** válasza:
A mi etetőszékünk hátuljára (és sok másikra is) rá van írva, hogy 6 hónapos kor előtt nem szabad használni.
2011. febr. 4. 12:37
 10/14 anonim ***** válasza:

Nekünk 3 pontban dönthető etetőszékünk van,fix támlásba nem ültettem volna bele.

Most 8 hónapos a babám és nem ül fel még egyedül,de tudna ülni,ha hagynám.

Azért nem jó állítólag,mert ha te ülteted le,akkor máshogy ül,és megterheli úgy a gerincét,ahogyan az nem jó.Ha magától ül fel,akkor fog olyan-természetes- tartást felvenni,ahogyan nem terheli a gerincét.(Gyógytornász mondta...)

2011. febr. 4. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!