Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babám 11 hetes és állandóan...

Babám 11 hetes és állandóan ülni akar. Húzza fel magát és nagyon pipa, hogyha nem lehet a fenekén 90 fokban. Mit csináljak? Hagyjam? Meddig hagyhatom "felülni"?

Figyelt kérdés
2011. jan. 18. 03:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ne hagyd, még nagyon pici az üléshez. Inkább nézelődjön az öledből, ha kíváncsi a világra!
2011. jan. 18. 07:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Semmiképpen se hagyd, tönkreteszed vele a gerincét. Még az öledbe se ültesd fel. Csak fekvő (teljesen fekvő) vagy függőleges helyzetben legyen, de ne üljön. Majd csak akkor szabad ültetni, amikor önállóan fel tud ülni, ez úgy 6-7 hónapos kora után lesz.
2011. jan. 18. 08:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha te közben, míg az öledben "ül", végig megtámasztod a hátát, te tartod a testsúlyát, akkor nem árt neki. Hagyd, hogy nézelődjön! Sokkal kíváncsibb a világra, minthogy beérje az üres plafonnal.... Ha nem neki kell megtartania a súlyát, míg az öledből nézelődik, nem ártasz neki.
2011. jan. 18. 08:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Kedves 2.! Nem kötekedni akarok, de ezt honnan veszed? 4 gyereket neveltem már fel, egyiknek sincs semmi baja attól, hogy nem hagytam őket a plafont bámulni fél éves korukig vagy nem függőlegesben tartottam őket.... Ha nem terheled a kicsi gerincét, nincs így tartogatva egész nap, nem lesz semmi bajuk....
2011. jan. 18. 08:39
 5/8 anonim ***** válasza:
90 fokban azért meredek ültetni egy 2 hónapos gyereket na, akárki akármit mond. Én félig ülő helyzetben fektetném az ölembe vagy pihenőszékbe. Ha tudja ott is felhúzhatja magát és nem a plafont bámulja.
2011. jan. 18. 09:00
 6/8 anonim ***** válasza:
A hason fektetésről még nem hallottatok? Nézelődni is tud így a baba, és még egészséges is, mert erősíti a hátizmait. Én soha, még az ölemben sem ültettem egyik gyerekemet sem (három van), amíg maguktól nem tudtak felülni. Viszont hason nagyon sokat voltak.
2011. jan. 18. 09:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Persze, az enyémek is sokat voltak hason is, de azért nem egész nap vízszintesben... A nagyok már kamaszok, a gerincük tökéletes... Azzal, ha rövid ideig te nem csak fekteted, nem csak vízszintesen tartod, hanem ölben a gerincét tartva "ülteted" (ez nem ülés!!!!), nem ártasz.
2011. jan. 18. 09:29
 8/8 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat! Olyan ero van a kis Manoban, hogy mar teljesen osszezavarodtam. A gerincet feltem en is. De allandoan emeli a buksijat es ulni akar. Csak az olemben felulo helyzetben ulhet de ez neki keves. Hason is szoktunk lenni. Kinyomja magat mint egy eromuvesz es multheten meg is fordult - itt kiirom magambol, mert elmondani nem merem ismerosoknek, felek azt gondoljak, nagyitok. Van bouncy szekunk. Elvan benne egy darabig, de ha olyanja van, siman felhuzza magat - persze megtartani nem sikerul...legjobban babahordozoban szeret lenni. Kendo vagy Babay Bjorn. MAr azon is gondolkodtam, lehet az sem tul jo neki. Aztan Anyum is es Anyosom is azt mondja, hogy regenm a parasztasszonyok is ugy hordtak a kicsinyeiket magukra kotve.

Szoval egy eromuveszt kaptunk ... akkor vegulis mikor hagyhatom ulni majd? Mikor mar tartja a buksijat biztosan? Nem szeretnem, hogy kart tegyen magaban vagy ne adj Isten en tegyek kart benne.

2011. jan. 18. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!