Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudom lerakni aludni a...

Nem tudom lerakni aludni a babámat. Ti hogyan csináltátok?

Figyelt kérdés
2 hónapos a kisfiam és a következő a dilemmánk: este képtelenség őt lerakni aludni! Mindig megpróbálom 8 óra körül lefektetni, de nem akar aludni, már akkor sír, ha megközelítem a kiságyát. Megvan az esti szertartás, stb, mégsem megy. Napközben a programunk általában: kelés, játék, séta, séta közben nagy alvás, 3-4 óra hosszan. Innentől kezdve viszont folyamatosan ébren van. Csak olyan későn tud elaludni, amikor mi is megyünk..az pedig gyakran éjfél. Általában feltűnően álmos, de kűzd az alvás ellen. Ha kézben elalszik, s lerakom, rögtön felébred. Éjszaka mostanában a saját ágyában alszik, hajnalban viszont már a mi ágyunkban marad szoptatás után. Ha mi mondjunk 8-kor aludni mennénk, a nagyágyban mellettünk elaludna, ha mi is ott vagyunk. De akkor szoktam vasalni, stb... Esetleg valakinek ötlet?:)
2011. febr. 3. 21:22
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

22:07-es vagyok.

Én soha nem érzékeltem,h a kislányom halálra rémült volna attól,h nem ott ébredt éjjel,ahol lefeküdt.De mint írtam,utána-amikor már nem szopizott éjjel-minden egycsapásra megoldódott.Azzal is egyetértek,h gyereke válogatja,erre talán nincs is recept.

Azt viszont soha nem fogom megérteni,h miért gondolják azt sokan,h ha hagyják a gyereket üvölteni a kiságyában,és úgy alszik el,akkor az a gyerek MEGTANULTA,h hogyan kell elaludni:-O Pfff...persze,ehy 2 hónaos gyerek,az megtanulja!:-/ Azért alszik el,mert kimerül a üvöltésbe szegényke és inkább az fog rögzülni neki,h az anyja nem volt ott amikor szüksége volt rá...

Szerintem,ha egy gyerek álomba sírja magát (akár később is,amikor már nagyobb és megért dolgokat),annak semmi köze ahhoz,h az ember tudatosítja benne,h most este van és aludni kell.

Nyugodtan pontozzatok le,meg hurrogjatok,akkor is ez a véleményem!

2011. febr. 4. 08:17
 22/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ilyen sokan válaszoltatok! Azzal értek egyet, aki azt mondja, ne hagyjuk sírni a babát...A könyvajánlást pedig nagyon köszönöm, már rendelem is!:)

Engem az egész család befolyásolni próbált, hogy sírni kell hagyni a babát, pár napra meg is inogtam..Akkor hagytam 1-2 napig az ágyában, persze sírt és sokszor bementem hozzá vígasztalni. Azóta is lelkifurdalásom van, pedig ez csak 1-2 nap volt. Megfogadtam, csak a megérzésemre fogok ezentúl hallgatni, nem érdekelnek az elavult tanácsok a családtól.

Szóval próbálkozunk tovább, egyszer csak sikerül nekünk is "természetes" módszerekkel:)

2011. febr. 4. 10:15
 23/28 A kérdező kommentje:
Mi a könyv címe pontosan? Köszi:)
2011. febr. 4. 10:19
 24/28 anonim ***** válasza:

ma 8:17! Felpontoztalak, mert én ís így vélekedem!

A babák, kisgyerekek érzelmi, ösztön lények. Ők nem gondolják úgy, hogy "jajj, ez az anya helyesen jár el biztos, én vagyok a kis butus, hogy nem alszom", hanem sírnak , ha kell 2 órán keresztül, mert az anyai közelségre van szükségük.

Van egy tanulmány -fent a neten is azt hiszem-, ami azzal foglalkozik, hogy azok a gyerekek , akiket úgy altatnak, hogy "Sírjál, majd megnyugszol" később kevésbé kötődnek az anyjukhoz, mert bennük marad élményként, hogy "amikor sírtam, nem vigasztaltál meg".

Kisbabát, kisgyereket nem szabad sírni hagyni!

2011. febr. 4. 14:59
 25/28 anonim ***** válasza:
A könyv címe Ranschburg Jenő-Mi rontottuk el?Vagy ugyanaz a szerző Szülők könyve.
2011. febr. 4. 20:06
 26/28 anonim ***** válasza:
Amíg sikerül megszerezned a könyvet,pár gondolatot leírok.Lehet a gyereked az ingerkereső kategóriába tartozik,és nem szereti a nagy csendet,vagy a sötét szobát.Próbálkozz fehér zajjal.Pl monoton zene,hajszárító,porszívó zúgása.Örülök,hogy nem a síratásos módszert választottad.Elhiszem,hogy nehéz,együttérzek veled,ha valaki tudja milyen,akkor az én vagyok.De hidd el megéri.Minél többet foglalkozol a gyerekkel,minél többet van testközelben,annál kiegyensúlyozottabb lesz.Megtanulja,hogy mindig számíthat rád.
2011. febr. 4. 20:21
 27/28 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó, köszönöm szépen a segítséget!

Teljesen egyetértek!

Látatlanban megszerettelek!:)))))

2011. febr. 5. 12:30
 28/28 anonim ***** válasza:
Irj privit,még beszélhetünk.
2011. febr. 5. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!