Nem tudom lerakni aludni a babámat. Ti hogyan csináltátok?
Nálunk 3 hónapig minden a legnagyobb rendben volt,büfiztetni sem lehetett,mert kérte tegyük az ágyába.Aztán diszpláziával hámba került,és elromlott minden.Gyakran ébredt éjszaka.Mire lejárt a hám,kezdődött a fogzás,és az éjszakázás.Ez olyan szinten ment,hogy kb éjjel 2kor felébredt és nem volt hajlandó hajnalig elaludni.Tudom,rossz szoktatás stb,csak az tudja aki benne van.Nagyon kicsi az alvásigénye.Most közel 3 évesen,sem fekszik le éjfél elött.Próbáltam nappal nem altatni,remélve,hogy jobb lesz,de akkor is bírta keményen.Véleményem szerint az a módszer,hogy elaltatod a nagyágyon,és belopod a kiságyba utána nem épp a legjobb.
Ezt én is rosszul csináltam.Pszihologus mondta nem én találtam ki.Ö emlékszik arra,hogy milyen körülmények között,és hogy hol aludt el,éjszaka megébred,és egyedül egy kiságyban találja magát.Onnan kezdve nem hajlandó kiságyban aludni.Ha nem zavar,hagyd magad mellett.Olvasd el Ranschburg Jenő,könyvét,ott is ez van leírva.
Talán csak veled akar lenni. Tedd félre a vasalnivalót. Még annyira picike a babád, talán csak közelségre vágyik, már ha nem hasfájós, mert az ugye délutántól kínozza inkább őket. Nálunk ilyenkor még bőven ez volt a napirend, hogy evés, büfi közben bealudt, majd ébrenlét. Nagyon sokáig aludt minden étkezése után.
Talán nem jó neki a 8 órai időpont. Figyelgetni kell. És ha elaludt a kezedben, akkor kb. 20 percet érdemes várni, akkor kerülnek a mély alvás fázisába. Akkor elméletileg már nem kellene hogy felébredjen, ha lerakod. Én soha nem hagytam sírni, még a mai napig altatgatni kell, már 1 éves. Meg kell tanulniuk ezt is. És nem egyformák a babák, ne felejtsd el. Az én babám képes ébren kínlódni, tiltakozni az elalvás ellen, így muszáj alatatni, mert utána viszont sokkal jobb kedvűbb, nyugodtabb, szóval megéri altatgatni!!! Gondolom a gimiben már nem kell :)))
"Ö emlékszik arra,hogy milyen körülmények között,és hogy hol aludt el,éjszaka megébred,és egyedül egy kiságyban találja magát.Onnan kezdve nem hajlandó kiságyban aludni."
Én kézben altatok, vagy mellettem és szépen alszik az ágyában. Szóval a fenti sem aranyszabály. 1 éves már a kisfiunk.
Szintén két hónapos a kislányunk. Pár hét alatt kicsináltuk magunkat a férjemmel, mert dajkálgattuk, hordozgattuk éjszaka, hogy végre aludjon, persze tojt a fejünkre aludni. Végül kikészültünk mindketten (szerintem ő is) és változtattunk:
Este 8-9-10 körül, mikor már álmosnak néz ki, nyűgös, megszeretgetjük, megnyugtatgatjuk és letesszük az ágyába. Persze először óriási hisztit csapott. (Én is sírtam a férjem vállán a másik szobában.) Nem vettük fel, csak 2-5 perceként bementünk hozzá, megsimogattuk, beszéltünk hozzá, nyugtatgattuk. Egy idő után úgy elfáradt, hogy elaludt. Hamar megtanulta, hiába hisztizik, nem vesszük fel éjszaka a kiságyból csak szopizni. Akkor is vissza az ágyba és nincs hurcolgatás, dajkálgatás, csak rövid simi, egy puszi és anya kijön a szobából. (Persze utána még benézek néhányszor, de semmiképpen nem veszem fel!!!)
Csodálatos volt végre 2x4 órát nyugodtan aludni, de az 1x4 + 2x2 órával is kiegyezek :-) Az éjszaka jól megy. Este még előfordul, hogy kitör a hiszti, akkor újra bejárogatunk és úgy időzítem a lefekvést, hogy etetés előtt kb. fél órával legyen, így ha nagyon behisztizi magát, nem tarthat fél óránál tovább, a szopi megnyugtatja és utána alszik.
A nappal viszont az övé. Bármikor rendelkezésére állok, játszunk, beszélgetek hozzá, szeretgetem. Így, hogy tudok aludni, van is energiám rá. Lefektetés után én is vasalok, közben lehet bejárogatni hozzá nyugtatni, Téged meg nyugtat a vasalás:-) Aztán ha elaludt, irány a konyha és a másnapi ebéd.
Meglátjuk, mi lesz a fogzásnál...
Nyugodt éjszakákat kívánok Nektek!!!
Utolsónak.
Ajánlom neked is .Ranschburg Jenő könyvét.Nem fogok a könyvből idézni,késő van már.A lényeg az,hogy 3 éves korig nem nevelünk,hanem egy szolgálatot teszünk.És nem szabad a gyereket sírni hagyni,nem egy 2 hónapost,azért ,hogy megtanuljon elaludni.A tanát úr azt írja a könyvében,hogy ha egy gyereket sírni hagysz,akkor megtanulja,hogy hiába szól a világhoz,a világ nem válaszol neki.Nem akarok bántani senkit,de ha engem lemazochistáztak azért mert 3 évesemet szoptatom,akkor ez egyenesen szadizmust amit ti csináltok.Nem értem,lefekvés szopi elött félórával,utána hiszti,aztán ugyis megnyugszik mert jön a szopi.Én 2 évig nem aludtam 2x3 órát,persze mindenkinek más a tűrőképessége és gyerekéhez való viszonya.
Most jöhet a hurrogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!