Miért gondolják a tápszeres babák anyukái, hogy nekik sokkal több plusszmunkájuk van a tápszerezés miatt, mint az anyatejes babák anyukáinak?
LEHET, hogy a tápszeres babák anyukái nem hallották még senkitől, de a tanácsadáson, vagy gyerekorvosnál szinte minden alkalommal beszólnak páran, hogy "milyen könnyű neked, hogy szoptatsz, nincs a sok macera a tápszer elkészítésével" "hogy az milyen sokáig tart, te meg csak odaadod a melled és kész"
Na ez azért elég erős túlzás, mert a szoptatás nemcsak annyiból áll, hogy odaadom a mellem, aztán kalap kabát.
Ismerettségi körömben az anyatejes babák etetése alkalmanként több idő, mint a cumisüvegeztetés. Aztán ott a fejés, ami eltart egy jó darabig.
Aki pedig azt írja, hogy a mai világban szinte mindenütt van hely, ahol szoptathatod a babát (pl étterem) bizonyára nagyon jó környéken él. hogy felé így van.
Próbáld ki egy anyatejes babával télen. Pl orvosi vizsgálatokra kell járnod (kocsival kb 1 óra út oda, egy vissza), várnod kell, még akkor is, ha majdnem soron kívül behívnak. Na, ezek alatt remekül megoldható a szoptatás. Vagy ha hivatalos ügyet kell intézned. Arról híresek a hivatalok, hogy tele vannak szoptató helyiséggel. És még a szoptatás utáni fejésről ebben az esetben nem is beszéltünk.
Hát, valóban, bizonyára sokkal macerásabb elkészíteni a tápszert és megcumiztatni a gyereket...
Hol vagy kedves kérdező?Rengetek válasz érkezett!Remélem kielégítették a kíváncsiságod...
Annyit azért még szeretnék mondani,hogy irigylem az anyatejes babákat és tudom,hogy a szoptatás is sok belefektetett energiát igényel,de de felejtsük el,hogy egy tápszere baba havi adagja 10-15Ft.Gondolom ezt el tudja képzelni mindenki,hogy mit jelent a mai világban egy kisbabás család számára!
Én írtam hogy a mai világban meg lehet oldani a szopit bárhol!Én 14 hónapja szoptatok, és én mindig megoldottam, ez szerintem csak rugalmasság kérdése!
Én a kocsibna is simán megszoptatom!De én hordozom is, és ott is van retgeteg kötési mód amiben szopizni si tud!Nekünk nagyon könnyű dolgunk volt/van!Bár mi szinte folyamatosan úton vagyunk, én ezért érzem könnybbnek, hogy szopis a babaám!És nekem ezért lenne macerásabb, ha tápis lenne!
Mert erre is írt valaki, hoyg ha nem csináltam honnan tudom hogy nehezebb!
13:50-s vagyok!
Ne haragudj,pont én is akkor gépeltem mikor te!Elnézést!Azért nem kell leharapni a fejem!
Tudom,hogy nem firtattad az anyagi vonzatát,nem is azért írtam,csak megjegyeztem!
De nem állok le veled vitatkozni.
Különben meg nem kell vitatkozni!Tedd össze a két kezed,hogy képes vagy a szoptatás csodáját megadni a babádnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!