Anyukák, ti hány hónapos korban szoktatátok le a a babátokat az éjszakai evészetről? (cicizés, tápszerezés meg teáztatás) ne legyen csak alvás!
Kiváncsi vagyok hogy ki mit ir, és hogy nekem mikor kéne elkezdenem!
Ja és hogy hogyan szoktatátok le , hagytátok sirni néhány éjszakát?
Én semmit sem csináltam, magától leszokott róla kb másfél hónaposan. Este 8-9 körül evés, aztán csak reggel 5-6 körül ébredt.
Felébredni, amúgy fel szokott, van hogy 5-6 alkalommal is egy éjjel, de csak felriad, és már egy perc múlva, hogy megnyugtattam, alszik is tovább... ja és éjszaka szokott kapni játszócumit, ha igényli :)
k.
Szia!
Én nyolc hónaposan szoktattam le az éjszakai szopizásokról a hagyom sírni módszerrel. 2 éjszaka alatt átállt rá , hogy kibírja reggel 5-6-ig , előtte pedig éjszakánként 5 -ször is felébredt. A nagyobbik fiamat nem hagytam sírni és 3,5 évesen aludta át először az éjszakát , addig pedig többször is felébredt . Az én tapasztalatom szerint megéri azt a 2 éjszakát végigszenvedni , amíg sír , mert utána mindenkinek jobb lesz. Fizikailag pedig már egy 8 hónapos babának nincs szüksége arra , hogy éjszaka is egyen( gyerekorvos mondta).
Nálunk a véletlenen múlott, hogy rájöttünk arra 8 hetes korában, hogy kibír evés nélkük 6 órát. Egyszer este később evett, mint szokott, 6-kor 4 helyett, így a fürdés után, ami kötött időpontban 8-kor volt, nem adtam neki enni, hanem lefektettük. Azt hittük, hogy 10 körül majd felkel- 4 óránként evett -, de éjjel fél 1-kor kelt. Ezt használtuk ki úgy, hogy este 10-kor kapott enni utoljára, és 4-kor kelt enni. Most már 5-6 között kel, így az esti evést 9-re tesszük fokozatosan, így ha továbbra is 5-kor kel, akkor már tökéletes lesz:-)
Persze ezt nem eröltettük, csak az időpontokkal "játszottunk"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!