Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért gondolják a tápszeres...

Miért gondolják a tápszeres babák anyukái, hogy nekik sokkal több plusszmunkájuk van a tápszerezés miatt, mint az anyatejes babák anyukáinak?

Figyelt kérdés
2011. febr. 3. 08:30
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
89%
A harmadik 08.38-as vagyok. Még annyit, hogy én még masszíroztam, fejtem, tejet tároltam és melegítettem, tehát még azzal is volt "munkám" bőven.
2011. febr. 3. 08:40
 12/31 anonim ***** válasza:
1%
Ha nektek ekkora problémát okoz a gyerek etetése, akkor minek vállaltok? Szerintem nem erről kéne szólnia a gyerekvállalásnak.
2011. febr. 3. 08:40
 13/31 anonim ***** válasza:
46%
Ugyanazt akartam írni, amit a 8.40-es válaszoló. Nem mindegy, hogy kinek mennyi munka? Azért vagyunk itthon a babával, hogy mindezt megtegyük, nem azért, hogy ilyen hülyeségeken agyaljunk. Ezt amúgy meg nem lehet eldönteni, hogy melyik kevesebb munka, nekem pl. a szoptatás volt az, mert mire lefejtem + csak bimbóvédővel tudtam szoptatni, mire ezeket mind elsterilizáltam, szóval ez sem tartott kevesebb ideig, mint a tápszer készítés, abban is volt részem bőven.
2011. febr. 3. 08:43
 14/31 anonim ***** válasza:
47%
Egyetértek az utolsó kettővel! Már elnézést, de ezt nem a gyerek miatt csináljátok? Miért kell már ebből is "versenyt" csinálni! Ennyi erővel akkor már abból is lehetne, hogy az én gyerekem csak két órát alszik, a tiéd meg négyet, na kinek a rosszabb, panaszkodjunk! Olyan feleslegesek ezek a viták!
2011. febr. 3. 08:51
 15/31 anonim ***** válasza:
51%

Egy csepp baba etetése macerás így is ,úgy is,akár tápszeres,akár anyatejes.Nehéz az mindenhogy..Mert még pici,mert még fejletlen,mert nem ehet akármit,nem eheti akárhogyan.Valóban kár erről vitát nyitni,a gyereknek ennie kell ahhoz h fejlődjön és kész.

Manapság abszolút túlmisztifikálják a szoptatást,és mindenféle képzeteket kötnek hozzá,ezért az arra hajlamos anyukák beparáznak,görcsölnek rajta,ugyanolyan ez,mint a teherbeesés.Szerintem ha csak fele akkora fanatizmus lenne az anyatej körül,sokkal könnyebben és természetesebben tudnának az anyák szoptatni.

2011. febr. 3. 09:35
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Tápszeres baba anyukája vagyok és nem gondolom, hogy nagyobb macera, nekem soha nem volt. Nem forraltam a vizet mert babavizet használtunk, a babám nem fogadta el csak szobahőmérsékleten, úgyhogy melegíteni sem kellett. A cumisüvegeket csak 2 hetente sterilizáltam , de azt is csak 4 hónapig.

A cumisüvegbe töltöttem a vizet, bele a tápszert, összeráztam és etettem, ebben nincs semmi macera. És bárhol, bármikor, etethettem, ami ugye a szoptatásnál nem ennyire biztos.

Nekem nagyon is kényelmes volt!

2011. febr. 3. 09:43
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Bocs , az lemaradt, hogy amíg szoptattam, fél óránként fejnem kellett mert csak így tudtam kisajtolni a tejet. Állandóan öntögettem össze, hogy összegyűljön etetésre, nekem az kész macera volt , de csináltam volna ha nem apad el teljesen a tejem.
2011. febr. 3. 09:46
 18/31 anonim ***** válasza:
49%

Hogy a kérdésre válaszoljak,azért gondolják mert azt hiszik csak beleteszed a gyerek szájába a mellet,kiszivja,visszateszed,és kész.Nem kell mosogatni,sterilizálni,vizet melegiteni,stb.Én mind a kettőt csináltam,számomra a szoptatás az "igényesebb,komplikáltabb".

Viszont van egy barátnőm aki szerint a tápszerezés kinszenvedés,és neki sokkal kényelmesebb volt csak szoptatni.Ez eltérő.

2011. febr. 3. 09:50
 19/31 anonim ***** válasza:
33%

Én 14 hónapja szoptatok :) és nálunk igen macerás volt az eleje (5 hónap)Minden szopi előtt azt a cicimet kellett fejnem amiből etetk!Csak utána cicire tenni! :( De utána már ez elmaradt bár utálatos 5 hónap volt!

Szóval ugyanúgy sterizilálni a mellszívót, mosni minden fejés után!

De én akkor is azt vallom, hogy kényelmesebb a szoptatás (mármint egyszerűbb), mint a tápszerezés!Mert télen az kihűlhet aha megyünk valahova, nyáron meg nagyon meleg van...Szóval én macerásabbnak gondolom azt!

Nekem csak arra kell odafigyelnem , hogy nagyon durva dolgokat ne egyek...ÉS ugyak eleget!De ez akár szopi nélkül is működhetne!Meg a mai világban azért szinte mindenhol találni olyan helyet ahol megszopiztathat egy anyuk aegy babát! (Nem az utca közepére gondolok, de étteremben is van heyl ahová elbújhat)

Szóval én macerásabbnak tartom a tápszerezést!Bár nem próbáltam!

De nem hinném hogy ezzel bárki kérkedne!Az egészben a gyereknevelés a legszebb! :)

2011. febr. 3. 09:55
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem próbáltad akkor honnan tudod? Én mindkettőt csináltam és a tápszerezés számomra a lehető legkönnyebb volt. A szoptatás mellett semmit nem tudtam csinálni a fél óránkénti fejés miatt, a tápszer megcsinálása pontosan 30 másodperc. Vizet nem kell forralni , ott a babavíz, nálunk a Szentkirályi.
2011. febr. 3. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!