Miért gondolják a tápszeres babák anyukái, hogy nekik sokkal több plusszmunkájuk van a tápszerezés miatt, mint az anyatejes babák anyukáinak?
Egy csepp baba etetése macerás így is ,úgy is,akár tápszeres,akár anyatejes.Nehéz az mindenhogy..Mert még pici,mert még fejletlen,mert nem ehet akármit,nem eheti akárhogyan.Valóban kár erről vitát nyitni,a gyereknek ennie kell ahhoz h fejlődjön és kész.
Manapság abszolút túlmisztifikálják a szoptatást,és mindenféle képzeteket kötnek hozzá,ezért az arra hajlamos anyukák beparáznak,görcsölnek rajta,ugyanolyan ez,mint a teherbeesés.Szerintem ha csak fele akkora fanatizmus lenne az anyatej körül,sokkal könnyebben és természetesebben tudnának az anyák szoptatni.
Tápszeres baba anyukája vagyok és nem gondolom, hogy nagyobb macera, nekem soha nem volt. Nem forraltam a vizet mert babavizet használtunk, a babám nem fogadta el csak szobahőmérsékleten, úgyhogy melegíteni sem kellett. A cumisüvegeket csak 2 hetente sterilizáltam , de azt is csak 4 hónapig.
A cumisüvegbe töltöttem a vizet, bele a tápszert, összeráztam és etettem, ebben nincs semmi macera. És bárhol, bármikor, etethettem, ami ugye a szoptatásnál nem ennyire biztos.
Nekem nagyon is kényelmes volt!
Hogy a kérdésre válaszoljak,azért gondolják mert azt hiszik csak beleteszed a gyerek szájába a mellet,kiszivja,visszateszed,és kész.Nem kell mosogatni,sterilizálni,vizet melegiteni,stb.Én mind a kettőt csináltam,számomra a szoptatás az "igényesebb,komplikáltabb".
Viszont van egy barátnőm aki szerint a tápszerezés kinszenvedés,és neki sokkal kényelmesebb volt csak szoptatni.Ez eltérő.
Én 14 hónapja szoptatok :) és nálunk igen macerás volt az eleje (5 hónap)Minden szopi előtt azt a cicimet kellett fejnem amiből etetk!Csak utána cicire tenni! :( De utána már ez elmaradt bár utálatos 5 hónap volt!
Szóval ugyanúgy sterizilálni a mellszívót, mosni minden fejés után!
De én akkor is azt vallom, hogy kényelmesebb a szoptatás (mármint egyszerűbb), mint a tápszerezés!Mert télen az kihűlhet aha megyünk valahova, nyáron meg nagyon meleg van...Szóval én macerásabbnak gondolom azt!
Nekem csak arra kell odafigyelnem , hogy nagyon durva dolgokat ne egyek...ÉS ugyak eleget!De ez akár szopi nélkül is működhetne!Meg a mai világban azért szinte mindenhol találni olyan helyet ahol megszopiztathat egy anyuk aegy babát! (Nem az utca közepére gondolok, de étteremben is van heyl ahová elbújhat)
Szóval én macerásabbnak tartom a tápszerezést!Bár nem próbáltam!
De nem hinném hogy ezzel bárki kérkedne!Az egészben a gyereknevelés a legszebb! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!