Segítség! Mit tegyek, ha anyósom nem ért a szép szóból?
Már-már teljes mértékben át akarja venni a 2 hónapos kisbabám "nevelését" gondozását... Igazság szerint, semmi sem jó, amit én csinálok. Én mindig meghallgatom a tanácsát, de ő rám akarja erőszakolni. Kiveszi kezemből a picit, hogy na majd ő megmutatja hogy kell. Már a férjem is rászólt párszor (egyszer-kétszer elég durván) így legtöbbször akkor jön át, ha a férjem dolgozik. Tudja, hogy én úgysem merek rákiabálni, vagy elzavarni. Sajnos ha szépen mondom neki, akkor arra nem hallgat, csak lecsitteg.. Ha erélyesebben, arra se igazán figyel. Mégsem ordíthatok vele... Kérlek, segítsetek.. :( Mit tegyek? Mindenbe beleköt, abba, hogy mit főzök, mit adok rá, hogy hogyan fogom, hogy pelenkázom... Mindenbe... Anyukám 3 gyereket nevelt fel, és szerinte mindent jól csinálok... (Anyósom csak egy gyereket.)
23 éves anyuka
Te jó ég!!!
Szegény Te,még jó,h nem bizonytalanít el a viselkedésével.
Szerintem:
Ha legközelebb megy haza,mond meg neki,hogy szólni fogsz ha szükséged lesz a segítségére...és "nem lesztek otthon" amikor legközelebb jön,ha nem egyeztet veletek!
Ha besértődik vessen magára.
Még tényleg itt az elején csípd meg,mert aztán majd maradni akar 1 éjszakára ,utána 2-re és ....tudod mi következik!
legyél nyugodtan határozott!
Kitartást Neked!
Na, ilyenkor kell neki szépen megmondani, hogy azért, mert bele akar szólni a nevelésébe, márpedig itt ő NEM az anyuka, nem ő dönti el, mi a jó a gyereknek. Vannak ennek a gyereknek szülei, ez az ő dolguk. Ha ezt nem tudja elfogadni, hát sajnáljátok. Majd ha kiváncsi vagy a tanácsára/véleményére, meg fogod kérdezni.
Mondom, én ha beleszól, mindig annyit mondanék, következetesen, hogy sajnos nem értek egyet, se ez nem baj, mert úgyis úgy csinálom, ahogy ÉN akarom és ahogy ÉN jónak gondolom. De azért köszönöm a véleményét. Erre nem lehet mit lépni...
Az ilyen anyóssal én szóba se állnék.Felőlem meg is sértődhet,elhordhat mindennek,de akkor sem hagynám magam.Az én házamban azt csinálok,amit akarok,azt engedek be akit akarok.A gyerekem meg az enyém és nem anyósé.Neki már volt babája,most én vagyok a soron.Szeretni lehet,játszani lehet vele,venni lehet neki bátran,de nevelni csak én. csak tanácsot adhat,amit vagy megfogadok vagy nem.
Ne hagyd magad tényleg és kulcsot ne is adjatok neki.A párod se!!!Semmiképp!!És azt se hagyjátok hogy sűrűn jöjjön és azt se,hogy ott aludjon!!
Fúú..hát ezt a kérdést én is kiírhattam volna!Az én anyósomat is állandóan itt ette a fene,ő még ráadásul ide is költözött a mellettünk lévő házba mondván minél többet láthassa az unokáját!Én hiába mondtam neki szépen,nyugodtan,erélyesebben,hogy nem kell mindíg itt lenni ő akkor sem értett a szép szóból és ő is megsértődött!Lesz@rtam!!!Egyszerűen bezártam az ajtót és kész!Leesett neki,azóta nem jön de érzelmileg ő is állandóan sajnáltatja magát a fiánál hogy ő egyedül van mivel meghalt apósom egy pár éve!A férjem átszokta neki vinni a fiamat hetente 1-2 x 1-2 órára,láthatja,játszat vele,szeretgetheti és énnekem legalább nem kell látnom!Egyszerűen rosszul vagyok tőle!
Szóval legyél kemény mert ideges leszel,elapadhat a tejet,tönkre mehet a férjeddel a kapcsolatod és lesz a gyermekednek egy idegbeteg anyukája!Ugye ezt nem akarod???
Az én anyósomnál ugyanaz a képlet, mint a Tiednél: mindenbe beleszólni, pofátlan, érzelmi zsarolás, birtokolni akarja az unokáját stb. Én viszont úgy döntöttem, hogy nem hagyom. Párszor kifejtettem neki, hogy nem szóljon bele a dolgomba és nem vagyok kíváncsi a tanácsaira, illetve azt is, hogy ide csak akkor jöjjön, ha én megengedem. Rühellek így viselkedni, de egyes embereknél a szép szó nem használ, én meg nem akartam tönkretenni a babás éveimet. Persze jött az asztalra való leborulás a szívszaggató zokogás, de látta, hogy nem tud meghatni. Hónapok óta nem láttuk...
Elég egyértelműnek látszik, hogy az anyósoddal beszélni nem lehet, nem ért a normális szóból. Se a jóérzésére, se a józan eszére nem tudtok hatni, mert nyilvánvalóan nincs neki. Tényleg ne engedd be, vagy legközelebb ha bunkón viselkedik dobd ki! És ne legyen bűntudatod, ő hozta létre ezt a szitut, hogy nincs más választásod!
Ha a férjed is a háta közepére kívánja, nem tud mivel ártani Neked! A babádnak meg szüksége van nyugodt, kiegyensúlyozott légkörre, anyósod pedig pont ez ellen dolgozik.
először is. a férjed mondja meg neki, hogy NE jöjjön át napközben, mert pihennetek kell, egészen egyszerűen hagyjon benneteket békén. akkor jöjjön, ha ő is otthon van és nem kell mindennap!
másodszor! én megmondanám neki, hogy ez itt az én gyerekem, úgy csinálom, ahogy én gondolom, ki ne merje venni még egyszer a kezemből! azt is megmondanám, hogyha nem képes ezt megérteni, akkor bezárom az ajtót és nyugodtan jöhet, nem lesz beengedve! és ennyi. nem kell mindenáron jóban lenni vele. már bocsánat, de anyós ide vagy oda, a pici akkor is a te gyereked! fel sem fogom, hogy képzeli és azt sem, hogyan engedted neki eddig, hogy kivegye a kezedből a gyereket!
a tiédhez képest az én anyósom imádnivaló, pedig ő is megpróbálta kivenni a kezemből egy párszor a babát, de nem is engedtem neki, és meg is mondtam, hogy ne is próbálja kivenni a kezemből. megértette néhány alkalom után. a párom is beszélt velük csúnyán néha, és tudják, hogyha látni akarják az unokát, akkor tegyék magukat helyre. én is csak26 vagyok, nem sokkal idősebb nálad, ne hagyd magad! a gyerek az első, a saját kis családotok, nem pedig a nagycsaládi béke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!