Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » S. O. S fogalmam sincs mit...

S. O. S fogalmam sincs mit csináljak már élni sincs kedvem?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3hónapos.Napközben rövid ideig elvan egyedül de inkább az a jellemző hogy sikítozik, ordibál és hisztizik. Egyszerűen képtelen vagyok kitalálni mikor mi a baja. Bármit csinálok semmi nem jó ilyenkor. Képtelen vagyok megnyugtatni. Mintha csak egy idegen lennék a számára nem pedig az anyukája. Ha épp jó kedve van akkor vigyorog meg játszik de nem ez a jellemző. Persze tudom fájhat a hasa is de egyszerűen nemtudom ezt elképzelni a nap 20órájába. Papaverines görcsoldót isszuk egyébként és én is nagyon odafigyelek mit eszek. Napközbe alszik kb 2szer fél órát. Az éjszakák is rémesek ha nagy nehezen sikerül elaludnia hamar felkel majd ujra altatás és így tovább. Háton nemtud aludni mert folyton megijed és rángatja a kezét. Oldalt szintén nem jó. Idáig hason aludt de már ott se tud folyton forgatja a fejét aztán felkel.Kiságyba alszik de oda vettem már magam mellé is akkor még rosszabb volt a hejzet. Mit csináljak? Úgyérzem soha nem lesznek boldog napjaink. Félre ne értsetek imádom őt és a nap 24órájába azon töröm magam hogy hogyan tudnék boldog perceket, órákat, napokat, éveket varázsolni neki. De egyszerűen nem megy. Másnak is ilyen nehéz? Mindenhol azt hallom hogy az első egy két hét nehéz amiíg összeszokik baba és anya de nállunk már eltelt 3hónap. Lehet hogy alkalmatlan vagyok az anyaságra? Nektek hogy ment a kötődés kialakulása? Ennek nem saját magától kéne történnie? Már ott tartok élni sincs kedvem!

Köszönöm ha elolvastátok és próbáltok segíteni

2011. jan. 31. 19:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

ja igen, nem elkeseríteni akarlak, de az enyém már elmúlt egy éves mikor életében először átaludta az éjszakát... pedig nem etettem már fél éves kora után, de akkor is.. a mai napig több az olyan éjszaka amikor egyszer kétszer felébred és akkor kelni kell hozzá...

szóval az ha egy baba pár hónaposan már hipp hopp át is alussza az éjszakát, szerintem baromi nagy mázli és áldás! és ritka...:) szóval nem kell megijedni, ha te nem leszel ilyen szerencsés..sajnos az is normális!

2011. jan. 31. 21:38
 12/21 anonim ***** válasza:

egyem meg a szíved, olyan aranyos ahogy írsz:)

kitartás, már tényleg nincs sok hátra ebből a zúzós időszakból!! Az én lányom 4 hónapos volt, mikor elmúlt ez a kezdeti iszonyat időszak. Én is kiborultam, mert egyáltalán nem erre számítottam, soha senki sem hívta fel rá a figyelmemet, hogy milyen embert próbáló időszak következik a kicsi megszületésével...

aztán napról-napra jobb lett a helyzet, ahogy nyílt ki a kis értelme és már lehetett vele játszani, lekötni, ahogy lehetett érzékelni, hogy ő is tényleg emberből van és nem csak egy kis állandóan síró "csomag", onnantól kezdve jött el az az időszak is, amikor már tudtam élvezni az anyaságot.

2 dolgot tudok tanácsolni:

próbáld lekötni a figyelmét csörgőkkel, járkálj vele a szobában, ha sétáltok hagyj neki időt arra, hogy mindent megnézegessen, de ugyanakkor alakítsd úgy a dolgokat, hogy játszon magában is! Ez nem könnyű, de egyre jobban le fogja tudni kötni magát. Eljön hamar az aranykor, ne félj!

2011. jan. 31. 21:39
 13/21 anonim ***** válasza:
Próbáltad már többet mellen hagyni? Igény szerint szoptatsz? Ha a cicidre teszed, akkor is sír?
2011. jan. 31. 22:05
 14/21 anonim ***** válasza:
33%
csak nehogy úgy járj, hogy állandóan a csöcsön lóg a babád, az igény szerinti szoptatás csak azoknak való, akiknek semmi más dolguk/igényük nincs az életben, mint a gyereküket táplálni.
2011. febr. 1. 08:30
 15/21 anonim ***** válasza:

Igen, tudod az egyik legnagyobb probléma, hogy az ilyesmit senki nem mondja el. Mert mindenkinek szuper babája van, aki nem sír, mosolyog egész nap, 6 hetes korától átalussza az éjszakát és később is tündérien viselkedik... Biztosan vannak ilyenek is, az én Lányom sem ehhez a táborhoz tartozott. Már 17 hós lesz, de nekem az első fél évben nem sok öröm volt. Úgy csináltam mindent, mint egy robot. Persze ehhez az is hozzájárult, hogy 2* volt nőgyógyászati műtétem, amikor is a család volt a gyerekkel és ez is borzasztó volt!

Aztán mivel én is szuperanyuka akartam lenni, összeolvastam mindent még terhesen és büszke volt, hogy én aztán felkészültem mindenre! Aztán rögtön az első héten rá kellett jönnöm, hogy Lányom totál nem azt csinálja ami le van írva és fogalmam nem volt mit tegyek! A netet bújtam válasz után kutatva ahelyett, hogy hallgattam volna a megérzéseimre. Ő is hasfájós volt, nagyon sokat volt lajhár pózban, 2 hónapos koráig csak a mellkasomon aludt és gyakorlatilag a gyógyszertár összes hasfájós termékeit én vettem meg. :-(

Napközben ő sem aludt sokat, olyan is volt hogy egyáltalán nem aludt... Aztán egyszer - úgy 5 hós lehetett - besokalltam és azt mondtam: elég! Ez nem jó sem neki, sem az Uramnak, sem nekem. Lesz ami lesz, lazább leszek és nem próbálom ráerőltetni a másoknál hatásos módszereket. És ha hiszed ha nem, Lányom egyből megérezte a változást: tök nyugis lett, rengeteget mosolygott és 1 hónap alatt tök megváltozott minden + irányba!

Persze azóta volt/van fogzás, ami néha megviseli, kicsit hisztis is, de hát anyja lánya! :-)

Szóval csatlakozom a többiekhez: jobb lesz! Csak ne várj el túl sokat magadtól és a babádtól sem! és vigasztaljon a tudat, hogy nagyon nem vagy egyedül!!! Kitartás!!!

2011. febr. 1. 09:44
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ilyen sokan írtatok és örömmel venném ha még többen írnátok. Jó egy kicsit "beszélgetni". Hát igen ezt senki nem mondta, hogy ilyen nehéz. Bárkivel beszéltem mindenkinek áldott jó babája volt aki csak evett, aludt. Lehet hogy az lesz a bibi, hogy én is szuperanyuka szeretnék lenni. Aki minden rezzenését ismeri a kicsinek. Én azt hittem hogy majd ha sír és én magamhoz ölelem egyből elhalgat. :) Hát nem de nekem kell megtanulnom kezelni csak sajnos még mindíg nem megy. Pedig azt hittem 3hónap elég lesz rá. De kitartó leszek mert olyan nincs hogy nekünk ne menjen az ami mindenki másnak igen. :) Csak néha már annyira elkeseredek mert még egy csepp változást se látok.Pedig szoktunk játszani, éneklek, mondókázok neki, pucérkodunk minden fürdés előtt tehát tényleg mindent megteszek csak lehet görcsösen. De hogyan lazuljak el? Mert én is hiszem ha lazább lennék talán változna minden. Olyan helyre nem is merek vele menni ahol sokan vannak mert rettegek mivan ha elkezd sírni és én meg nemtudom megvigasztalni az emberek pedig megszólnak. Ti tartottatok ettől?
2011. febr. 1. 11:25
 17/21 anonim ***** válasza:
igen, nekem is vannak ilyen hülyeségeim, de hidd el SENKI sem foglalkozik azzal, hogy te miért nem tudod megnyugtatni a gyerekedet. (aki igen, az hülye és nincs jobb dolga mint másokat kritizálni, ergo ne törődj vele) Egyet ne felejts el: MINDEN baba sír, és minden anyukának vannak olyan pillanatai, amikor legszívesebben visszavinné a szülőszobába... csak valakinek több, valakinek kevesebb jut az ilyen borzalmas időszakból. Nyugodtan vidd őt emberek közé, lehet, hogy sokkal jobban élvezné, mint az otthonülést (az én gyerkőcöm ilyen). Ha meg sír, akkor mi van? gondolj bele, max hazaviszed. Nincs olyan baba aki mindig mosolyogna, minden (őszinte) anyuka megérti, ha egy gyerek sír, mert ők már csak ilyenek :) Gondolj azokra a pillanatokra amikor nevet, te a többi babából ezeket a pillanatokat látod, és azt nem amikor ők örjöngenek. Ne akarj tökéletes anyuka lenni, én is ebbe a hibába estem, és nagyon rossz volt, hogy nem megy, hogy nem élvezem egyáltalán, utáltam magamat, hogy állandóan kivoltam, bőgtem, holott baromira vártam ezt az időszakot... én beletőrödtem, hogy ez ilyen és nem olyan amilyennek annó megálmodtam... nem leszek tökéletes anyuka, de már nem is érdekel. a gyerek cumizik, igen, nézi a tv-t igen, kupit csinál, nem fogad szót, hisztizik... ezt mind nem így képzeltem... de elfogadtam, hgoy nem megy egyik napról a másikra a változás, és a könyvekben leírtaknak jó, ha a 10%-a működik.... a gyereknevelés nagyon kemény meló, iszonyat türelem kell hozzá és csak nagyon hosszú idő után látni az eredményt... hát most ez a befektetési időszak...:) örülj a jó pillanatoknak, a rosszakat pedig fogadd el, hiszen ez is része a dolognak, ettől te nem vagy rossz anya!
2011. febr. 1. 12:00
 18/21 A kérdező kommentje:
Nagyon igazad van! Megpróbálom remélem sikerül. A türelmetlenséggel a baba előtt is küzdöttem alapból iylen a természetem. DE most türelmes leszek hátha lesz eredménye még mielőtt megöregednék! :)
2011. febr. 1. 12:15
 19/21 anonim ***** válasza:
bizony a gyermek az ember legnagyobb tanítómestere :) nekem is a türelem volt az amit gyakorolnom kellett és kell a mai napig... csak még valamit szeretnék hozzáfűzni. Ne várj csodákat és egyik pillanatról a másikra változást magaddal szemben sem! Ha türelmetlen vagy, az sem katasztrófa, ezt is fogadd el, és ne emészd magad! Ez nem megy parancsszóra, főleg, ha az ember 3 hónapja nem aludt.... ebben a helyzetben nincs olyan ember a földön, aki ne borulna ki. Bocsáss meg ezért saját magadnak is, nem lesz a babádnak semmi baja attól, ha néha kiborul nálad a bili! én legalábbis ezzel is emésztettem még magamat... nem kell! Egy anya megtesz minden tőle telhetőt, de attól még ember marad, aki sokszor hibázik, aki kimerül, akinek végesek a határai.. ezt is el kell fogadni! ez is természetes velejáróra az anyaságnak :)
2011. febr. 1. 12:30
 20/21 anonim ***** válasza:

Tegnap-es 09:44-es vagyok: az lemaradt, hogy én is azt vártam, hogy pár hét és tudni fogom mikor miért sír a gyerekem. Őszinte legyek? Sokszor most sem tudom, pedig már mindjárt 17 hónapos lesz!!! Hogy ettől rossz anya vagyok-e? Nem érzem annak magam, mert mindent próbálok megadni a szemem fényének! Persze amikor nagyon nem tudom mi van, szoktam neki mondani, hogy igazán beszélhetnél már, mert fogalmam sincs mit szeretnél!!! Ilyenkor néz rám nagy szemekkel és az ő nyelvén (hozzá tök értelmes arccal) elmagyarázza x-edszerre is, amit szeretne! :-)

És igen, a türelem az, amire egy gyerek megtanít(hat)ja az embert - én is sokat fejlődtem e téren. :-)

2011. febr. 2. 07:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!