Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezért miért lenne a gyermekem...

Ezért miért lenne a gyermekem a későbbiek folyamán diszlexiás és buta?

Figyelt kérdés
A 8 hónapot sem töltötte még be a kislányom, öt hónapos kora óta kúszik, hat és fél hónapos kora óta stabilan ül, most pedig állandóan feláll,amint valamiben meg tud kapaszkodni és kapaszkodva lépeget, viszont nem mászik. Azt mondta a védőnő,hogy mindenképp kényszerítsem,hogy a földön maradjon, előbb kell,hogy másszon és csak utána lépegethet, különben biztos,hogy csökkent értelmi képességű lesz. Mégis hogy kényszeríthetnék egy kisbabát arra,hogy márpedig mássz, vagy buta leszel, ha előbb jársz, mint mászol? Nem túlzás ez?
2011. jan. 31. 16:47
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Bár én nem az vagyok akinek írtál,de írtam már neked régebben.És igen a mászás teljes kimaradása utalhat problémákra az én fiam is diszlexiás volt,ő sem mászott.az hogy most nincs semmi baja,nem jelenti azt hogy nem is lesz.ezek a problémák később jönnek ki,nem 1,2,3 évesen.jót akart az óvónő és az itt válaszolók többsége is.és az utolsó is nagyon jol írta,nem biztos hogy baj lesz de LEHET.egyébként meg ha mászott csak késöbb akkor meg nincs miről beszélnünk.De azért sok esetben érmes figyelni nálunk okosabb emberekre is.
2011. nov. 12. 07:46
 22/22 anonim ***** válasza:

Viszonylag egyszerű oka van, hogy most írtam: Most találtam meg a kérdést, mert mivel nálunk aktuális lesz a mászás, a témában kerestem.

Örülök, hogy minden rendben volt, nem gondolom, hogy a gyerekorvos hülyébb, (vagy hogy is fogalmaztál?) lenne mint a védőnő. Kizárólag a kérdésedre igyekeztem válaszolni és senkit sem minősíteni.

A személyes rész: most 7 és fél hónapos a kisfiam és már rág óta nyomogatja fel a fenekét, de még nem kezdett el mászni. A gyerekorvos is a védőnő is egyöntetűen azt mondta, hogy valószínűleg hamarosan mászni fog, de figyeljek oda, nehogy kihagyja és egyből álljon mert abból lehetnek ilyen bajok. Ez volt az oka, hogy a régi kérdések közt keresgéltem. (azt is hozzátették, hogy nem baj, ha később kezd el járni, csak ezt ne hagyja ki, mert ez nagyon fontos mozgásfoma. )

2011. nov. 13. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!