Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezért miért lenne a gyermekem...

Ezért miért lenne a gyermekem a későbbiek folyamán diszlexiás és buta?

Figyelt kérdés
A 8 hónapot sem töltötte még be a kislányom, öt hónapos kora óta kúszik, hat és fél hónapos kora óta stabilan ül, most pedig állandóan feláll,amint valamiben meg tud kapaszkodni és kapaszkodva lépeget, viszont nem mászik. Azt mondta a védőnő,hogy mindenképp kényszerítsem,hogy a földön maradjon, előbb kell,hogy másszon és csak utána lépegethet, különben biztos,hogy csökkent értelmi képességű lesz. Mégis hogy kényszeríthetnék egy kisbabát arra,hogy márpedig mássz, vagy buta leszel, ha előbb jársz, mint mászol? Nem túlzás ez?
2011. jan. 31. 16:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"5. Az első válaszadó egy barom."

Ezt miért így kell? Azért mert nem értetek egyet, még nem kéne így letámadni. Próbáljunk inkább segíteni egymásnak, arra van ez az oldal.

És ami azt illeti a mozgásfejlődés bizonyos fázisainak kimaradása, tényleg hajlamosító tényező.

2011. jan. 31. 17:03
 12/22 anonim ***** válasza:
28%

NE haragudj, kicsit elszállt az agyam.

Idézem a védőnő megfogalmazását a diszlexiára:"biztos,hogy csökkent értelmi képességű lesz"

És erre az első válasz: a védőnőnek igaza van.

TESSÉK? mondom, én is diszlexiás vagyok, kicsit sziven ütött. 120-as IQm van, sosem gondoltam úgy magamra, mintha hülye volnék, és pocsék érzés, hogy van, aki igy vélekedik erről a 'betegségről'.

2011. jan. 31. 17:07
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! De szerintem sem lehet rákényszeríteni egy kicsit a mászásra! És az miért baj, hogy még nem mászik? Az egyik válaszadó is írta,hogy neki 9 hónaposan kezdett mászni a babája, akkor még nálunk is előállhat ez a helyzet! Ezért nem értettem,hogy hat hónapos kora óta mást se kérdez a védőnő,csak azt,hogy mászik-e. Ennyire fontos a mászás kezdésének időpontja is?
2011. jan. 31. 17:08
 14/22 anonim ***** válasza:
Ne ijedj meg! Az unokahugom nem mászott, de még csak nem is kúszott, 1 éves koráig csak ülni volt hajlandó, egyszerűen csak fekvésből feltolta magát, mert lusta volt. Ehhez képest most 18 évesen teljesen jó tanuló, viszont a lustasága még most is megmaradt.
2011. jan. 31. 17:12
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért az sem mindegy hogy hogyan kúszik az a baba. Az enyém kommandósban nyomta, váltott kézzel lábbal. Az egyenértékű a mászással.
2011. jan. 31. 17:13
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok! Ja és most olvasom hogy még csak 8 hónapos? Hát az én lányom 10 hónapos volt amikor elkezdett mászni. Ne hagyd hogy paráztasson az a védőnő, még van ideje elkezdeni a mászást.
2011. jan. 31. 17:14
 17/22 anonim ***** válasza:
Az én babám is majdnem 9 hónaposan kezdett el mászni, előtte egy hónappal már felállt és lépegetett az ágy mellett. Kúszni már 6 hónaposan elkezdett, azt hittem a mászás kimarad, de mégis elkezdte szinte egyik napról a másikra. Ne izgulj, nem lesz semmi baja!
2011. jan. 31. 17:46
 18/22 anonim ***** válasza:

A védőnőd attól tart, hogy ki fogja hagyni teljesen a mászást, nem lenne késő, akármikor kezdené, csak kezdje majd el. Ha jár és teljesen kihagyja a mászást, az valóban hajlamositani fogja dislexiára (ezt már többen leirták, igy igaz). Szóval a védőnőd csak ezért kérdezi, nem azért, mert el lenne késve, hanem mert már állni és járni készül a mászás helyett. Szerintem.

Példákat meg mindenre lehet hozni, és az ellenkezőjére is, de nem hinném, hogy itt mindenki Einstein lett... Talán engem kivéve :-))))

2011. jan. 31. 20:54
 19/22 anonim ***** válasza:

Remélem azóta minden ok. De ha megengedsz egy hozzáfűzést (ha olvasod):

Nagyon sok hasznos választ kaptál itt. De a kommenteidből az derül ki, hogy inkább a homokba dugod a fejed, mint, hogy megértsd miről is van szó. kérdezted, hogy jobb-e az az eset ami a barátnődéknél van: igen, jobb. az nem baj, ha egy baba kicsit később csinál dolgokat, de ha egy-egy mozgást kihagy, az utalhat ilyen jellegű problémára. nem biztos, hogy lesz is belőle gond, de lehet. Most a védőnőd ezt időben észrevette és próbálja is megelőzni a problémát, a legjobb, amit tehet. Ha nem szól és több év múlva derül ki, hogy gond van, akkor is őt szidnád, nem?

2011. nov. 7. 08:13
 20/22 A kérdező kommentje:
Érdekes,hogy ilyenkor írsz utolsó,már rég rohan a lányom. 9 hónaposan mászott, pont úgy,mint a tájékoztató füzetben írták, egy évesen járt és mondta az első szavait, szóval minden oké. A védőnőt még az orvos is lehurrogta, ezért kérdeztem,hogy miért kell azzal fenyegetni egy gyereket,hogy buta lesz, ha nem mászik már idejekorán. Azt nem értem,hogy miért kell már hat hónaposan mászatni egy gyereket. 37-en voltunk kismamák a baba-mama tornán, egyik gyerek se mászott hat hónaposan, pedig minket már ilyenkor cseszegettek, hogy mászassuk a gyereket. Egyik gyereknek sincs baja azóta se. Szóval ebből is látszik,hogy a védőnő nem tanult a képzésén! Vagy szerinted a gyerekorvos hülyébb,mint a védőnő?
2011. nov. 11. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!