Háton fekvésből ülésbe húzáskor mennyi idősen kell emelni a fejét egy babának?
Lányom 4 hós lesz hétvégén.3 hósan nekünk is kérdezte, és nézte is védőnő.
Akkor még nem volt az igazi,most már ha fogom a kezét húzza magát fel, egész ügyesen, a fejét felemeli.Igaz nekünk a születéstől kellett ezt napi szintem csinálni.
"hidat" is csinál,viszont nagyon ritkán tud csak elfordulni.Szerintem babafüggő.
Én ugy gondolom hogy minden baba fejlődése más! Van egy bnőm, a lánya még csak 6 és fél hónapos, de már forog, ül magátol, kapaszkodva áll fel, a bébikompot maga elött tolva megy! Viszont a másik bnő lánya, meg még semmit nem csinál, és ő is 6 hónapos! Szóval ez olyan dolog hogy mindegyik babó másként fejlődik! Hasra szoktad forditani? Akkor emelgeti a kis fejét?
Amugy az én babám 3 hónapos kort még nem töltötte be de már emelte igy a fejét.
De szerintem magad miatt hogy megnyugodj menjetek el tornázni...!
Minden jót nektek
Szia!
Én is azt mondom, hogy ne nagyon hallgass senkire, a védőnő biztos nem akar rosszat. Minden baba más, de hogy megnyugodjál, menjetek el a gyógytornászhoz, Ő majd megmondja, hogy kell-e vagy sem bármi is. De ha kell, akkor se ijedj meg, mert ebben a korban még 1-2 gyakorlattal be lehet hozni a "lemaradást", de az is lehet, hogy csak lusti:-)
menj, és mutizd meg egy szakembernek!!
minden jót!
Szia!
Hátránynak nem hátrány, ha elmentek. Viszont tényleg minden baba más és más. A fiam pl 4 hónaposan ült, a védőnő majdnem szörnyet halt amikor meglátta... Hitte vagy nem, nem tudtam megmagyarázni neki, h kisfiam, mégcsak 4 hónapos vagy, most forognod kéne és nem ülnöd... Hiába, nem értette meg. Nem is tudom miért...:D Most 9 hónapos, mászik, feláll, mindig tol vmit maga előtt és megy.
Viszont van egy kislány aki 8 nappal fiatalabb a fiamnál és nem sok mindent csinál. Néha megfordul, meg ül... Rá is azt mondták, h normális, meg a fiamra is...
SZóval tényleg babafüggő a dolog. Ne aggódj, de vidd el tornára már csak magad miatt is! Nem fog ártani, max használ!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!