Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Háton fekvésből ülésbe húzásko...

Háton fekvésből ülésbe húzáskor mennyi idősen kell emelni a fejét egy babának?

Figyelt kérdés
2011. jan. 26. 23:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Lányom 4 hós lesz hétvégén.3 hósan nekünk is kérdezte, és nézte is védőnő.

Akkor még nem volt az igazi,most már ha fogom a kezét húzza magát fel, egész ügyesen, a fejét felemeli.Igaz nekünk a születéstől kellett ezt napi szintem csinálni.

"hidat" is csinál,viszont nagyon ritkán tud csak elfordulni.Szerintem babafüggő.

2011. jan. 27. 07:42
 12/23 anonim ***** válasza:
94%
Igen, 3 hónaposan kell. Nekünk még az újszülöttosztályon adtak beutalót Dévényre, mert a fiam semmilyen hajlandóságot nem mutatott arra, hogy emelje a fejét ülésbe húzáskor a születése utáni 3 napban.
2011. jan. 27. 07:51
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
A mi gyerekorvosunk és a védőnőnk is nézte már amikor a kórházból hazajöttünk, hogy fekvésből, ha felhúzzák a két kezénél fogva, akkor emeli-e a fejét, vagy marad hátul. Az én fiam nem emelte, és 6 hetesen el is mentünk Dévényre, ahol kiderült, letapadt izmai vannak. Ott is egyből nézte a hölgy, hogy emeli-e a fejét. Minimálisan már újszülött kortól emelnie kell. Hogy huzamosabb ideig meg is tartsa az 3 hónapos kortól.
2011. jan. 27. 07:58
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is kb. 3 hónaposan tesztelte a védődő, hogy hanyatt fektette, megfogta a kezét, és amikor elkezdte ülő helyzetbe felhúzni , nézte, hogy a fejét szépen tartja-e.Nem csuklott hátra.De ti még csak most léptetek a 3. hónapba, ne aggódj, az én fiam egyik napról a másikra produkál olyan újdonságokat, hogy néha még én sem hiszem el.most 4 és fél hónapos
2011. jan. 27. 11:24
 15/23 A kérdező kommentje:
Megijesztetek... Akkor már kellene ezt csinálnia?! :( Mégiscsak elmegyünk tornázni.
2011. jan. 27. 12:27
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Én ugy gondolom hogy minden baba fejlődése más! Van egy bnőm, a lánya még csak 6 és fél hónapos, de már forog, ül magátol, kapaszkodva áll fel, a bébikompot maga elött tolva megy! Viszont a másik bnő lánya, meg még semmit nem csinál, és ő is 6 hónapos! Szóval ez olyan dolog hogy mindegyik babó másként fejlődik! Hasra szoktad forditani? Akkor emelgeti a kis fejét?

Amugy az én babám 3 hónapos kort még nem töltötte be de már emelte igy a fejét.

De szerintem magad miatt hogy megnyugodj menjetek el tornázni...!

Minden jót nektek

2011. jan. 28. 16:32
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is azt mondom, hogy ne nagyon hallgass senkire, a védőnő biztos nem akar rosszat. Minden baba más, de hogy megnyugodjál, menjetek el a gyógytornászhoz, Ő majd megmondja, hogy kell-e vagy sem bármi is. De ha kell, akkor se ijedj meg, mert ebben a korban még 1-2 gyakorlattal be lehet hozni a "lemaradást", de az is lehet, hogy csak lusti:-)

menj, és mutizd meg egy szakembernek!!

minden jót!

2011. jan. 28. 20:14
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hátránynak nem hátrány, ha elmentek. Viszont tényleg minden baba más és más. A fiam pl 4 hónaposan ült, a védőnő majdnem szörnyet halt amikor meglátta... Hitte vagy nem, nem tudtam megmagyarázni neki, h kisfiam, mégcsak 4 hónapos vagy, most forognod kéne és nem ülnöd... Hiába, nem értette meg. Nem is tudom miért...:D Most 9 hónapos, mászik, feláll, mindig tol vmit maga előtt és megy.

Viszont van egy kislány aki 8 nappal fiatalabb a fiamnál és nem sok mindent csinál. Néha megfordul, meg ül... Rá is azt mondták, h normális, meg a fiamra is...

SZóval tényleg babafüggő a dolog. Ne aggódj, de vidd el tornára már csak magad miatt is! Nem fog ártani, max használ!:)

2011. jan. 28. 21:39
 19/23 anonim ***** válasza:
Szerintem otthon gyakorolj vele nagyon hamar megerősödnek a nyakizmai.menni fog.A védőnővel szemben pedig az orvost vedd figyelembe mindig.Nyugtalanságod elkerülése végett pedig elviheted az ortopédiára a babádat ott megmondják a tutit.:)Minden rendben lesz, ne izgulj,árt a szépségednek::))
2011. jan. 28. 23:09
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek, egy neurológiai vizsgálatra is el fogunk menni. Amúgy otthon is végezhetnénk bizonyos gyakorlatokat. tudtok ilyeneket esetleg mondani? Gy.tornára, és gyermekneurológiára is legalább 3 hét, mire időpontot kapunk.:( utolsónak: köszike, de most, hogy felhívtad rá a figyelmemet, kezdek aggódni a szépségem miatt is :DD
2011. jan. 31. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!