Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tanítottad meg babádnak...

Hogyan tanítottad meg babádnak hogy hol a szeme, szája meg a többit?

Figyelt kérdés
Mennyi idő alatt tanulta meg? Egy nap egy valamit mutatsz neki vagy többet egyszerre? Rajta vagy magadon mutatod? Tükör előtt is lehet?
2011. jan. 26. 12:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Így kifejezetten nem tanítottam neki, csak néha megmutattam, hogy itt a buksid, itt a szemed, stb

Hogy hol a buksid, ezt már 10 hósan megmutatta (ha volt kedve), a többit csak 1 év felett.

De csak a buksi szót értette :) Ha azt kérdeztem, hol a fejed, csak nézett rám :)

Hol rajta mutogattam, hol magamon, mikor hogy jött ki.

2011. jan. 26. 12:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a tükör nem jó.

Mi fürdésnél gyakoroltuk, eleinte az egyszerűbbek, láb, fej, kéz, stb. Aztán jöttek a nehezebbek. Orr, fül, száj, hónalj, kb. 1 hét alatt 1-2 -t jegyzett meg.

Nem kell tanítani, ugyanúgy, mint aaz integetést, egyszer csak visszainteget, ha sokáig mutogatod.

2011. jan. 26. 12:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Direktben sosem tanítottam. Mindig cselekvéshez kötöttem a tanítást. Azaz már pici korától mondtam neki, hogy épp mit csinálok vele: "add ide a kezedet, felhúzom rád a pulcsit! Add a lábad, az is beledugjuk a nadrágba! stb.) A többit (szem, száj, orr,stb)meg játékosan, pl. mondókával. De magamon is mutattam, majd az övéhez is hozzáértem. Tehát mindig tevékenységgel összekötve. A tükör azért nem igazán jó, mert ők még nem ismerik fel magukat (nincs énképük), így a tükörben látott "babát" nem azonosítják önmagukkal...
2011. jan. 26. 12:58
 4/7 anonim ***** válasza:
nálunk agától kezdte kb 9-10 hónaposan mutogatni a mi orrunkat, szánkat szemünket fülüket stb. Én mindig mondtam neki mi az amire éppen mutat, aztán 1 hét alatt már ha én kértem is mutatta, viszont magán csak az okost, a fejét mutatja, semmi mást, meg néha a lábát, de nem mindig. Viszont a babán, meg rajtunk mindent megmutogat.
2011. jan. 26. 13:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Én egy plüssállaton tanítottam, illetve mutogattam, hogy hol a szeme, szája, orra, füle. Ezeket tanulta meg elsőként, 10 hónaposan. Aztán mindig egy-egy újat mutattunk neki, de közben a régiekeet is ismételtük. Egyébként az is igaz, hogy amikor öltöztettük stb, mindig mondtuk hogy dugjad be a lábad a zokniba stb. Szerintem ez is sokat segít.

Most 14 hónapos a babám, ezeket tudja már megmutatni: keze, lába, orra, szeme, füle, szája, feje, haja, kukaca, pocakja. Tudja hova kell felvenni a sapkát, a zoknit, a cipőt. Mutatja saját magán vagy bárki/bármi máson is ezeket.

2011. jan. 26. 13:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Én nem tanitottam neki hanem mindennap elmondtam neki! És megjegyezte.

Annyira tanulékonyak ezek a babák,hogyha sűrűbben elmondod neki hogy melyik testrésze hol van meg fogja jegyezni előbb mint gondolnád :D

2011. jan. 26. 13:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Tükör előtt, csak úgy megfogtam, megneveztem. Azt hittem, soha nem fogja megtanulni. Aztán egyszer megkérdeztem, hol a hasad, kezed... és lám, tudta. Nagyon jó erre az "Itt a fejem itt van,ni tessék ide figyelni! Itt a szemem, itt a szám, itt pedig az orrocskám! Jobbra, balra 2 karom, pörgetem, ha akarom. Két lábamon megállok, járok-járok, ugrálok. Jancsi bohóc a nevem, cintányér a tenyerem. Orrom krumpli, szemem szén, szretném, ha szeretnél." Egyszerűen imádja. Először csak én mutogattam, aztán fogtam a kezét és vezettem az ő estén, most már ő is mutatja mi jön. Na, ez azért 1-2 hónap lefolyása alatt.
2011. jan. 26. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!