Hogyan tanítottad meg babádnak hogy hol a szeme, szája meg a többit?
Így kifejezetten nem tanítottam neki, csak néha megmutattam, hogy itt a buksid, itt a szemed, stb
Hogy hol a buksid, ezt már 10 hósan megmutatta (ha volt kedve), a többit csak 1 év felett.
De csak a buksi szót értette :) Ha azt kérdeztem, hol a fejed, csak nézett rám :)
Hol rajta mutogattam, hol magamon, mikor hogy jött ki.
Szerintem a tükör nem jó.
Mi fürdésnél gyakoroltuk, eleinte az egyszerűbbek, láb, fej, kéz, stb. Aztán jöttek a nehezebbek. Orr, fül, száj, hónalj, kb. 1 hét alatt 1-2 -t jegyzett meg.
Nem kell tanítani, ugyanúgy, mint aaz integetést, egyszer csak visszainteget, ha sokáig mutogatod.
Én egy plüssállaton tanítottam, illetve mutogattam, hogy hol a szeme, szája, orra, füle. Ezeket tanulta meg elsőként, 10 hónaposan. Aztán mindig egy-egy újat mutattunk neki, de közben a régiekeet is ismételtük. Egyébként az is igaz, hogy amikor öltöztettük stb, mindig mondtuk hogy dugjad be a lábad a zokniba stb. Szerintem ez is sokat segít.
Most 14 hónapos a babám, ezeket tudja már megmutatni: keze, lába, orra, szeme, füle, szája, feje, haja, kukaca, pocakja. Tudja hova kell felvenni a sapkát, a zoknit, a cipőt. Mutatja saját magán vagy bárki/bármi máson is ezeket.
Én nem tanitottam neki hanem mindennap elmondtam neki! És megjegyezte.
Annyira tanulékonyak ezek a babák,hogyha sűrűbben elmondod neki hogy melyik testrésze hol van meg fogja jegyezni előbb mint gondolnád :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!