Hogy tanítottad meg a babádnak, hogy a szekrényt és a fiókot ne nyitogassa?
Azt, hogy ne csukja oda a szekrényhez a kezét, hamar megtanulja. Én hagytam pakolászni, így elfoglalta magát, jól leteltek a napok. Bár amit elért, oda direkt olyanokat pakoltam, amivel játszhat. Hidd el, jobb, ha eljátszik, amíg te csinálod a dolgod, utána elpakolni meg 5 perc. Így nyersz fél óra nyugit legalább.
Amúgy meg a fiók és szekrényzár a megoldás.
Nálunk is lehet pakolni, így már nem érdekli. Én úgy vagyok-voltam vele, hogy egy póló és zokni sem lesz lelki sérült, mert kidobálják a szekrényből-fiókból. Így megengedett neki. A ruháimat kb. 2 hétig dobálta ki, a zonkikat-alsóneműket néha még ma is kidobálja, de vissza is teszi. A fiókkal nem csukja oda az ujját, 2 után megtanulta.
Mivel mi szelektíven gyűjtjük a szemetet, így a papíros kukát is kirámolta egy párszor, aztán már az sem érdekelte, már nem csinálja, ma már ő dobja ki a szemetet (16 hónapos).
Szerintem ha azt látja rajtad, hogy bosszankodsz amiatt, mert ő kipakolt, és mihamarabb vissza akarsz pakolni, akkor ő murisnak gondolja, és már csak azért is csinálni fogja.
De tényleg lehet venni szekrény-fiókzárat, vagy anyósom pl. a szekrények gombjaira befőttesgumit tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!