Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tanítottad meg a babádnak...

Hogy tanítottad meg a babádnak, hogy a szekrényt és a fiókot ne nyitogassa?

Figyelt kérdés
Ekkor milyen idős volt a baba,és mennyi idő alatt tanulta meg?Most még attól félek,hogy ne csukja be az ujját,viszont később meg ha ráérez a pakolás ízére,akkor meg azt nem szeretném,ha abból állna a napunk,hogy ő ki én be..
2011. febr. 4. 09:02
 1/5 anonim ***** válasza:
A legjobb, ha veszel biztonságizárat a fiokokra és szekrényekre!
2011. febr. 4. 09:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Én leragasztottam a szekrényeket, vagy egy picit ráütöttem a kezére és mondtam neki hogy nem.
2011. febr. 4. 09:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Azt, hogy ne csukja oda a szekrényhez a kezét, hamar megtanulja. Én hagytam pakolászni, így elfoglalta magát, jól leteltek a napok. Bár amit elért, oda direkt olyanokat pakoltam, amivel játszhat. Hidd el, jobb, ha eljátszik, amíg te csinálod a dolgod, utána elpakolni meg 5 perc. Így nyersz fél óra nyugit legalább.

Amúgy meg a fiók és szekrényzár a megoldás.

2011. febr. 4. 09:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem az vált be, hogy amikor kinyitott egy szekrényt vagy levett valamit a polcról akkor együtt néztük meg, elmondtam neki mi az, miért van ott. Engedtem, hogy megfogja, kivegye majd visszaraktuk és utána már nem nagyon érdekelte. Ha tiltottam már csak azért is csinálta. Szerintem ki kell elégíteni a kíváncsiságukat és nem tiltani. És ez attól a perctől működött, ahogy elkezdte ezeket a dogait.
2011. febr. 4. 09:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is lehet pakolni, így már nem érdekli. Én úgy vagyok-voltam vele, hogy egy póló és zokni sem lesz lelki sérült, mert kidobálják a szekrényből-fiókból. Így megengedett neki. A ruháimat kb. 2 hétig dobálta ki, a zonkikat-alsóneműket néha még ma is kidobálja, de vissza is teszi. A fiókkal nem csukja oda az ujját, 2 után megtanulta.

Mivel mi szelektíven gyűjtjük a szemetet, így a papíros kukát is kirámolta egy párszor, aztán már az sem érdekelte, már nem csinálja, ma már ő dobja ki a szemetet (16 hónapos).

Szerintem ha azt látja rajtad, hogy bosszankodsz amiatt, mert ő kipakolt, és mihamarabb vissza akarsz pakolni, akkor ő murisnak gondolja, és már csak azért is csinálni fogja.

De tényleg lehet venni szekrény-fiókzárat, vagy anyósom pl. a szekrények gombjaira befőttesgumit tett.

2011. febr. 4. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!