Mikortól adtál rizst babádnak? Most azt olvastam, hogy 6 hós kortól már lehet adni gyümölcsökkel. Igaz ez?
És ha valóban így van, akkor azt turmixolni kell? Mert ugye a gyümit turmixolom, akkor már a rizst is beletenném. Vagy le tudja nyelni a baba fogak és rágás nélkül a rizst?
Azért kételkedek ebben a rizs dologban, mert a múlkor mintha itt olvastam volna, hogy sokan ártalmasnak vélik. Most akkor hogy is van ez?
A turmixolása babafüggő, az én fiam a teljesen darabos ételt elutasítja, öklendezik tőle, így én pépesítem. Igaz, neki még nincs foga.
Nyugodtan adhatod, én sokszor úgy csinálom, mintha krumpli lenne, tehát együtt főzöm a zöldséggel, husival. Csak vigyázni kell, mert tényleg hasfogó, így én egy héten 1-2x adok rizses ételt.
Csinálhatsz akár "tejberizst" is, vízben jó puhára főzöd a rizst és anyatejjel vagy tápszerrel hígítod. Én egy kanálnyi vaníliás tejpépet szoktam beletenni, mert anélkül elég íztelen.
A gyorsrizzsel az a baj,hogy elég száraz marad, hiába fő meg, és hiába turmixolod. Néha még nekem is kijön tőle a szemem. :)
A rendest rizst megfőzheted simán vízben is, nem muszáj olajon megpirítani. S ez legalább "szaftosabb", könnyebben nyelhető. S nyugodtan össze lehet turmixolni a gyümölcsökkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!