A tápszeres babák tényleg hamarabb átaludják az
éjszakát, mint az anyatejes babák?
Barátnőmmel egy napon szültünk. Lassan 1 évesek a kicsik. Az én babám még cicizik este és reggel, de már hónapok óta nem ébred éjjelente.
Barátnőm kislánya 2-3 hónapos kora óta tápszeres, de még mindig kel éjjelente enni!
2011. jan. 21. 11:07
12/21 anonim válasza:
Szia.Kisfiam szinte születése óta tápszeres,nemsokára egy éves lesz,de még egy éjszakát sem aludt át,többször felkel inni,kb.3x-4x vab fent,ha a foga jött,volt hogy 12x is...gondolom,eleget is evett,mert eltolta az üveget,ha jóllakott.
2011. jan. 21. 11:11
Valahol azt olvastam én is, hogy az idegrendszerüknek kell hozzáérni a dolgokhoz. tehát ha átalussza az éjszakát, nem azt jelenti, hogy nem éhes éjjel, hanem hogy kibírja reggelig :-) enyém babám ma 11 hetes és messze még az átaludt éjszaka ;-) pedig én is tudnám értékelni, de jól csinálod, lényeg az anyatej ;-)
2011. jan. 21. 11:12
14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Persze, hogy nem várom el a 2 hetes fiamtól, hogy átaludja az éjszakát! Bár az egyik tápszeres baba nem volt több 1 hónaposnál.
Barátnőm anyatejes kislánya 3 hónapos korától magától aludta át az éjszakát.
Kisfiam 3,5 hónapos koráig anyatejes volt, utána lett tápszeres és ő 6 hónapos korától alussza át az éjszakát.
Úgyhogy szerintem semmit nem jelent h ebből a szempontból mivel táplálod a gyermeked.
2011. jan. 21. 12:48
Szerintem sincs összefüggés a két dolog között. Kisfiam vegyesen kapott anyatejet és tápszert, és még nem volt 6 hetes, amikor már végigaludta az éjszakát. Egyik ismerősöm kislánya is tápszert kap nagyon régóta, és még 18 hónaposan is felkel éjjel enni.
2011. jan. 21. 12:53
Picurim 10hónapos és anyatejet kap még naponta 3 alkalommal és éjjel 1-szer,szóval még mindig kelünk éjszaka,egyébként is rossz alvó :(
2011. jan. 21. 12:59
Szia!
A lányom 10 hetes korától aludta át az éjszakát Este 9-reggel 9-ig!ÉS 6 hóig csak szopizott! :)
Viszont aznaptól, hogy elkezdtük a hozzátápit kb 10 éjszakát aludt át!14 hós ebből 5-öt az elmúlt egy hétben és 4-et a nyaralásunk első 4 napján!
És ez nagyon idegrendszer és alvóka függő! :)
Mert hiába aludta át a lányom 10 hetes korától az éjjeleket nappal 2* fél órát aludt, de nme nagyon panaszkodtam mert legalább éjjel aludt!De pl a lányom soha nem volt olyan mint egy igazi jó újszülött!Nálunk csak a születése napján aludt egész nap!Aztán neki ez nappal nem nagyon ment soha :)
2011. jan. 21. 13:15
A fiam sajnos 6 hetes kora óta tápszeres. 5 hónapos korától nem evett éjszaka, de inni viszont felébredt 2-3szor is. Míg nem 10 hónapos volt, amikor albérletből be tudtunk költözni a saját házunkba. Az első éjjel nagyon izgultam, mert az albérletben 24-25 fokban aludt, az új házban meg nem tudtuk a szobájában 20 fok fölé vinni a hőmérsékletet. Na azóta nyekkenés nélkül alszik reggel fél 9-ig, inni se kel fel:)
2011. jan. 21. 13:41
Kislányom 3 hetes kora óta átaludta az éjszakát, és anyatejes volt.
2011. jan. 21. 15:32
Kapcsolódó kérdések: