Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A tápszeres babák tényleg...

A tápszeres babák tényleg hamarabb átaludják az éjszakát, mint az anyatejes babák?

Figyelt kérdés
Én olyan büszke vagyok rá, hogy sikerül szoptatni a babámat és a legjobbat adni neki, amit csak adhatok. Tegnap az egészségházban két anyuka beszélgetett, hogy sokkal jobb a tápszer mint az anyatej, mert amióta tápszeresek lettek a babáik azóta átaludják az éjszakát. Persze én nem "cserélném" le az anyatejet tápszerre, de bevallom elfogott az irigység, mert én is szeretném már jól kialudni magam, bár tudom ez az első időszak nem a pihenésről és az alvásról szól.
2011. jan. 21. 10:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Barátnőmmel egy napon szültünk. Lassan 1 évesek a kicsik. Az én babám még cicizik este és reggel, de már hónapok óta nem ébred éjjelente.

Barátnőm kislánya 2-3 hónapos kora óta tápszeres, de még mindig kel éjjelente enni!

2011. jan. 21. 11:07
 12/21 anonim válasza:
Szia.Kisfiam szinte születése óta tápszeres,nemsokára egy éves lesz,de még egy éjszakát sem aludt át,többször felkel inni,kb.3x-4x vab fent,ha a foga jött,volt hogy 12x is...gondolom,eleget is evett,mert eltolta az üveget,ha jóllakott.
2011. jan. 21. 11:11
 13/21 anonim ***** válasza:
Valahol azt olvastam én is, hogy az idegrendszerüknek kell hozzáérni a dolgokhoz. tehát ha átalussza az éjszakát, nem azt jelenti, hogy nem éhes éjjel, hanem hogy kibírja reggelig :-) enyém babám ma 11 hetes és messze még az átaludt éjszaka ;-) pedig én is tudnám értékelni, de jól csinálod, lényeg az anyatej ;-)
2011. jan. 21. 11:12
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Persze, hogy nem várom el a 2 hetes fiamtól, hogy átaludja az éjszakát! Bár az egyik tápszeres baba nem volt több 1 hónaposnál.
2011. jan. 21. 11:31
 15/21 anonim ***** válasza:

Barátnőm anyatejes kislánya 3 hónapos korától magától aludta át az éjszakát.

Kisfiam 3,5 hónapos koráig anyatejes volt, utána lett tápszeres és ő 6 hónapos korától alussza át az éjszakát.

Úgyhogy szerintem semmit nem jelent h ebből a szempontból mivel táplálod a gyermeked.

2011. jan. 21. 12:48
 16/21 anonim ***** válasza:
Szerintem sincs összefüggés a két dolog között. Kisfiam vegyesen kapott anyatejet és tápszert, és még nem volt 6 hetes, amikor már végigaludta az éjszakát. Egyik ismerősöm kislánya is tápszert kap nagyon régóta, és még 18 hónaposan is felkel éjjel enni.
2011. jan. 21. 12:53
 17/21 anonim ***** válasza:
Picurim 10hónapos és anyatejet kap még naponta 3 alkalommal és éjjel 1-szer,szóval még mindig kelünk éjszaka,egyébként is rossz alvó :(
2011. jan. 21. 12:59
 18/21 anonim ***** válasza:

Szia!

A lányom 10 hetes korától aludta át az éjszakát Este 9-reggel 9-ig!ÉS 6 hóig csak szopizott! :)

Viszont aznaptól, hogy elkezdtük a hozzátápit kb 10 éjszakát aludt át!14 hós ebből 5-öt az elmúlt egy hétben és 4-et a nyaralásunk első 4 napján!

És ez nagyon idegrendszer és alvóka függő! :)

Mert hiába aludta át a lányom 10 hetes korától az éjjeleket nappal 2* fél órát aludt, de nme nagyon panaszkodtam mert legalább éjjel aludt!De pl a lányom soha nem volt olyan mint egy igazi jó újszülött!Nálunk csak a születése napján aludt egész nap!Aztán neki ez nappal nem nagyon ment soha :)

2011. jan. 21. 13:15
 19/21 anonim ***** válasza:
A fiam sajnos 6 hetes kora óta tápszeres. 5 hónapos korától nem evett éjszaka, de inni viszont felébredt 2-3szor is. Míg nem 10 hónapos volt, amikor albérletből be tudtunk költözni a saját házunkba. Az első éjjel nagyon izgultam, mert az albérletben 24-25 fokban aludt, az új házban meg nem tudtuk a szobájában 20 fok fölé vinni a hőmérsékletet. Na azóta nyekkenés nélkül alszik reggel fél 9-ig, inni se kel fel:)
2011. jan. 21. 13:41
 20/21 anonim ***** válasza:
Kislányom 3 hetes kora óta átaludta az éjszakát, és anyatejes volt.
2011. jan. 21. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!