Ellentmondások a bölcsőhalállal kapcsolatba?
Az én fiam is sokat bukott, már a kórházban oldalra fektették és megtámasztották pléddel, hogy ne forduljon vissza a hátára. Itthon is így fektettük, hol jobbra, hol balra a fejforma alakulása miatt, és légzésfigyelőnk is volt.
A gyerekorvosunk is inkább ezt javasolta a bölcsőhalál elkerülése miatt. (Azt is mondta, hogy megfigyelések alapján a bölcsőhalál a késő őszi, téli születési fiú babáknál a leggyakoribb.)
Nem tudják megmagyarázni, hogy miért, de amióta a védőnők és gyerekorvosok szerte a világon a háton altatást tanácsolják, azóta nagyságrendekkel csökkent a bölcsőhalál. Statisztikailag kimutatható, a töredékére csökkent. Szóval a kettő között lehet valami összefüggés.
Hogy az mi, azt a mai napig nem tudják. A bölcsőhalál a mai napig rejtély.
Nálunk is az oldalán aludt sokáig, egy plédet felcsavartam a rács mellé és odatámasztottam, úgy aludt. Nálunk nem tudott a hátán aludni, mert mindig felriadt az ölelő reflexére. A végén a hason altatás vált be, nekünk is van légzésfigyelőnk egyébként. Aztán amikor meg tudott fordulni, azóta úgy alszik, ahogy kényelmes, leginkább az oldalán szokott most is.
Én a hasfájása miatt altattam még hason, annyira nem volt vészes, de így is sajnáltam nagyon. Mivel a büfi így magától is ki tud jönni, ha talán a büfiztetésnél nem is jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!