Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! Segítség! Már nem bírjuk....

SOS! Segítség! Már nem bírjuk. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
tudom h nem szép dolog, de már nem bírjuk férjemmel. 7hós babánk egyszerűen katasztrófálisan alszik.8kos van fürdés, és jonsons altató tusfürdőt használunk.van levendula párologtatva.utánna főzelék, cici amin elalszik. beviszem az ágyba, de óránként kel éjfélig, utánna meg 2 óránként, de nem elég neki a cici, hanem gondolom nem akar aludni. nap közben kb 2X30 percet ha alszik ,de annyit se sztem.már nem tudom mit lehetne vele kezdeni. de férjem vendéglátós, és egész nap melózik, éjjel jön haza. a multkor már akimerültség miatt kórházba került :( nem szeretném megint de éjjel is fent vagyunk mert ha nem is vesszük ki a ygereket bőg, ha kivesszük bőg. fog még kanyarba se, nem hasfájós...segítsetek!!!!bármilyen ötlet v akármi jöhet!
2011. jan. 15. 09:36
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
50%

Tudom, hogy a szülők rémálma, hogy maga mellé kapassa a gyereket - de nem aludna melletted jobban?

Majd ha nyugodtan átalussza az éjjelt át lehet szoktatni külön ágyba.

2011. jan. 15. 09:41
 2/34 anonim ***** válasza:
35%
Arra még nem gondoltatok, hogy magatok mellé vegyétek? Fiam nagyon rossz alvó féléves kora óta, még most 13 hósan is félóránként-óránként kel éjfél után és legtöbbször cicivel alszik vissza. De nem vagyok fáradt, mert ilyenkor csak magamhoz fordítom és kész.
2011. jan. 15. 09:42
 3/34 anonim ***** válasza:
igaz nekem ilyen téren nincs tapasztalatom, de sokan írták ezen az oldalon, hogy sedatif pc homeos bogyót adtak a babának és az segített. esetleg nem próbáltad az alvási helyzetét változtatni? (pl. ha eddig háton altattad átteni hasra vagy fordítva) Én végső esetben kikérném az orvosunk véleményét is, mert ez így nagyon kimerítő lehet. remélem megoldódik a problémátok.
2011. jan. 15. 09:43
 4/34 anonim ***** válasza:
68%

Én is a babával való együttalvást javasolnám,biztos lesznek itt lehurrogok,meg olyanok,h told ki a konyhába éjszaka,ha nem alszik.

Vedd magad mellé,és aludj vele,apuka meg ha nagyon fáradt aludjon másik szobába igy kitudja magát aludni.

2011. jan. 15. 09:44
 5/34 anonim ***** válasza:
76%

Egyértelműen szeparációs szorongása van, te kellesz neki. Én ilyenkor szintén magam mellett altatom, csak odafordul, cici és mindketten alszunk tovább. (nem tudom miért írta valaki, hogy ez a szülők rémálma, rengetegen csinálják és jól van anya is és baba is) És ezt nem szabad nyugatókkal elnyomni (sedatif pc, ami nem is babának való ráadásul) hisz ez egy természetes folyamat, a személyiségfejlődés velejárója. Ha nyugtatózod, csak elhúzódik ez az állapot, hisz nem tapasztalja meg, hogy bármikor kellesz, ott vagy, még ha ti két külön személy is vagytok.

A másik tipp. Sokan gondolják, hogy a gyerek azért kel, mert éhes. Arra nem gondolnak, hogy a gyereket éjjelre megtömik nem hogy jobban, de inkább rosszabbul alszik. Gondolj bele, hogy milyen érzés egy jó adag töltött káposzta utáni éjjel. Inkább rémálom, mint álom. Én fürdés és közvetlen alvás előtt semmiképp nem adnék neki főzeléket.

A harmadik tipp. Napközben babakocsiban sem alszik? Azok a babák, akik nappal kipihenik magukat éjjel is jobban alszanak. Az is tévhit, hogy nappal ki kell fárasztani, hogy éjjel aludjon. Ő még ehhez pici. Próbáld meg a babakocsiban vagy esetleg hintában való altatást.

2011. jan. 15. 09:53
 6/34 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még annyi, hogy nem megy esetleg egész nap a tv ott, ahol a baba is hallja, látja? Ez is rengeteg inger neki, okozhat alvásgondokat.
2011. jan. 15. 09:56
 7/34 A kérdező kommentje:

próbáltuk már aze gyütt alvást is, mert mikor már totál KO vagyok akkor magam mellé veszem és én is bealszok, és nem rakom vissza, de akkor is kel :( és ráadásul én nem bírok olyan jót aludni ha mellettem van ,mert mindíg nézem ha kívül van h nem e esik le (tudom h nem ,meg fogom, ölelem...), ha közöttünk van akkor meg apától féltem, mert ha egyszer ő alszik, akkor :S volt már h engem is mejdnem lelökött, meg közöttünk volt a gyerek, és ha nincs ott a kezem akkor titi fejbe csapja szegénykémet, és nagyon féltem mert nem tudom mé apja nem "érzi" h ott van...homeós bogyót ki fogjuk próbálni, mert mostmár mindegy mi csak vmi jöjjön segíteni :(

köszönöm!

2011. jan. 15. 09:56
 8/34 anonim ***** válasza:
Az én babám 6 hónapos és ugyanezt csinálja!Semmi nem segít!!!!Iszonyat:(((Imádom,de egyszerűen kész vagyok.Annyira fáradt vagyok,hogy a múltkor összeestem a fűrdőszobában.Úgyhogy nem tudom mi lesz velünk,ha nem változik a helyzet.:(
2011. jan. 15. 10:08
 9/34 anonim ***** válasza:

Esetleg a körülmények nem megfelelőek... gondolok itt arra, hogy hol van a kiságya, megy-e a tévé abban a szobában, ahol alszik, ti mennyire vagytok esetleg hangosak, mennyire van sötét, esetleg melege van, vagy éppen fázik, van-e olyan külső, zavaró tényező, ami miatt megébred a gyerek stb. ...

Valószínüleg nem az éhség miatt ébred esténként és szerintem sem kell mindig automatikusan megszoptatni... a mi lányunk 8 hónapos, alapvetően jó alvó, de így is előfordul, hogy miután leteszzük aludni - ez nálunk olyan 8 körül van - utána még megébred. De ilyenkor egy kis ölelésre, ringatásra a hintaszékben visszalaszik. Éjjel, hajnal körül is meg szokott ébredni, itt változó, mennyire gyorsan tud visszalaudni, de ilyenkor sem szoptatom meg, mert egyértelműen nem az éhségtől ébred fel... mellesleg én is a szeparációs szorongásra gyanakszom, hiszen ezt nem régóta csinálja...

Mivel 7-kor van a fürdés, ezért előtte kb. fél-1 órával vacsiztatom, Sinlac-ot kap, amit nagyon szeret, fürdés után pedig szopizik egy kicsit, így fektetem...

Ja, és nem tudom, hogyan nyugtatjátok, de én este már nem beszélek hozzá, bármennyire is éber, csöndben a vállamra teszem és ringatom, persze ilyet mondok, hogy "cssssss", de nem kezdek el neki magyarázni...

Kitartás és minden jót!

2011. jan. 15. 10:09
 10/34 A kérdező kommentje:

én se magyarázok már neki ilyenkor, mert akkor felkel és nem elsz meg aza punnyadt állapot, én is csak a vállamra fektetem a kis fejét, és hintáztatom, de éjjel 5-6 köröl már ez sem segít semmi :S

tv az megy, mert elég pici a lakás, és sajnos én tv függő vagyok :( tudom h ez nem jó, de ha nem megy a tv akkor én "golyózok" be. de tök mindd1, sztem nem ez a lényeg mert mamáéknál nem szoktunk tvzni ,mert ott ha megyünk járjuk a rokonokat, barátokat, és akkor is ugyanilyen az éjjel.akkor megpróbálom az étkezi szokását változtatni...hátha...fürcsi előtt kaja, utánna meg cici

hátha...

2011. jan. 15. 10:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!