Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én tartom barbár szokásna...

Csak én tartom barbár szokásnak az újszülött kislányok füllyukasztását?

Figyelt kérdés
2009. jan. 31. 21:00
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
59%

Hm, az én babám 2 naposan kapott fülbevalót a kórházban. Nagyon durva és erőszakos vagyok ezek szerint, hogy nem később, pár évesen, amikor már kapálózik, hadonászik, alig lehet belőni neki. Minél kisebb, annál egyszerűbb a füllyukasztás.

Kemény világot élünk. Szar anya vagyok.

2009. dec. 5. 10:39
 22/32 anonim ***** válasza:
65%
Én lányom 1 évesen kapott fülbevalót, mert sajnáltam és nagyon megbántam hogy nem hamarabb lövettem ki.
2009. dec. 5. 10:50
 23/32 anonim ***** válasza:
46%
A kislányom 4 hónaposan kapta meg a fülcsit, a kórházba én sem tudtam beadatni. Persze mindenki fiúnak nézte, anyósom is ki volt akadva(mikor mentem szülni, még utánnamszólt, h ha kislánylesz adassam be a fülbevalót, s ideatta a leánya babafülcsijét), h ég mindig nincs fülbevaló. Néha azt éreztem, h rossz anyja vagyok, de kitartottam. A fülcsit belövettük, steril, gyógyfülcsit kapott, nem volt baj, igaz megijedt a kattanástól, de olyan gyorsan történt, h nem akadt ki. Ja és nem fertőződött el, tud aludni, nem kaparja.
2009. dec. 5. 11:02
 24/32 anonim ***** válasza:
66%

Újszülöttként én sajnáltam, ezért 3 hónapos volt a kislányom, amikor kilövettük a fülét. Megijedt a kattanástól, de amúgy semmi baja nem volt vele, nem sírt, nem is fájt neki. A fülbevaló direkt babáknak lett gyártva, nem fémből van, hogy ne allergizáljon. És nem nagy, egy pici pötty az egész.

Én 9 éves voltam, és borzasztóan féltem, mikor kilőtték a fülem, és kb százszor kérdeztem az anyukámat, hogy miért nem csináltatták meg nekem babaként, hogy ne emlékezzek rá? Mi emiatt lövettük ki neki.

Egyébként nem tudom, miért kell túllihegni a témát. Olvastam itt tetoválást meg csiklókimetszést... lányok, ne essetek már túlzásokba...

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

2009. dec. 5. 11:25
 25/32 anonim ***** válasza:
57%

Húúhhaa!!!

Mennyi begyöpösödött,csőlátású anyuka van itt.

Szegény gyerekek.. :)))

2009. dec. 5. 11:36
 26/32 anonim ***** válasza:
56%
Az én lányom 3 hónapos volt,mikor KILÖVETTEM a fülét,mivel lőtték egy félmásodpercig tartott és érdekes módon a babám nem sírt.Tényleg nagyon fájhatott neki.Sőt kb.2 napja volt meg a fülbevalója,mikor öltöztetésnél beleakadt a pulóvere és akkor sem sírt.Egyébként nekem mind a 2 fülemben több lyuk van,egyik sem fájt,mikor kilövettem.
2009. dec. 5. 11:56
 27/32 anonim ***** válasza:
61%
Én az összes ilyen piercingezést undorítónak tartom, bár ha felnőttek lyukasztgatják magukat, azt kevésbé, mert ők legalább önként csinálják. De egy pici babától nem lehet megkérdezni, hogy szeretné-e. Nekem pár naposan lyukasztották a fülemet, állítólag tűvel, természetesen nem emlékszem tá, de biztos rohadtul fájt. Már évek óta nem hordok fülbevalót, amint megtanultam kiszedni, eltávolítottam, de a hülye lyukak még mindig ott vannak, és tök rondák tőlük a füleim. Múltkor kipróbáltam, és bele is ment a fülbevaló, pedig mindenki azt mondogatja, hogy össze szokott nőni.
2009. dec. 5. 12:00
 28/32 anonim ***** válasza:
56%

Én lányomnak 2 és fél hósan lövettük ki, már a kórházban szerettem volna "túlesni" a dolgon, de itt nem volt rá lehetőség.

Nekem rendszeresen mindenki fiúnak nézte (még rózsaszinben is...) és a fiamat kérdezgették, hogy na szereted az öcsit? :)

Én is úgy jártam hogy 9 évesen lett kilövetve a fülem és én is baromira féltem tőle emlékszem nagyon paráztam.

Addig engem is fiúnak néztek még általánosban is :)

Jó mondjuk rövid volt a hajam, de az meg az úszás miatt muszáj volt.

Az én lányom egyet se nyikkant mikor lőtték neki, de oltásnál se sírt és még a kórházban a születésekpr a vérvételnél és a bcg oltásnál sem volt egy hangja se.

Amúgy meg nekem mostmár van vagy 6 lyuk a fülemben, így tuti vagyok benne hogy ő is akarna már kislányként (amint az akarata kifejlődik) és akkor viszont tuti emlékszik rá, és még fájna is neki.

2009. dec. 5. 12:12
 29/32 anonim ***** válasza:
50%
Nekem nincs lányom,de biztos a kórházba lövetném ki neki,mint később amikor már sokkal több mindent érez.Ismerni kellene egy csecsemő felépítését,vagy csak megkérdezni az orvost.A fiam kapott egy gyulladást a szülés közben,így 1 naposan már kapott antibiotikumot.A kanült a fejébe szúrták.majdnem elsírtam magam amikor megláttam.úr isten mennyire fájhatott neki.mire a doki mondta,2 dolog miatt teszi ide,1.ne akadjon be semmibe,2 itt van a legkevesebb idegvégződés,alig érezte.Szóval én biztos ott lövetném ki neki,mint pár hónaposan okozni neki ilyen traumát.El se tudjátok képzelni miket csinálnak még vizsgálat gyanánt az újszülöttekkel.a fülbelövés a legkisebb szerintem.
2009. dec. 5. 14:09
 30/32 anonim ***** válasza:
50%

Én a fülbelövést a védőnőre bíztam, ő csinálta meg pár hetesen. Engem kiküldött a szobából, én jobban meg voltam rémülve, mint a pici. ennek ellenére nem is sírt, és egy másodperc sem volt. Így legalább biztos lehetek, hogy nem cseszi el később az ékszerész.

Könyörgöm, nem kéne ennyit foglalkozni ezzel, agyaljunk már ennyit más, fontosabb dolgon!

2009. dec. 5. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!