Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én tartom barbár szokásna...

Csak én tartom barbár szokásnak az újszülött kislányok füllyukasztását?

Figyelt kérdés
2009. jan. 31. 21:00
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
52%

nem tudom miért lett lepontozva az, aki ellene van... többek között én is, mindegy.

Szerintem azért a fülbelövés meg az oltás között van egy kis különbség. Nem arról van szó, hogy úgysem fáj neki. De minek ezzel kínozni? Azért, mert ez a szokás, a divat? Mert a "leánynak" így illik? Az ő teste, legyen az ő döntése, akar-e fülbevalót vagy nem. Ennyi erővel akár tetováltathatnánk is őket... mosnjuk a fülükön, ott úgysem érzik.

2009. jan. 31. 22:00
 12/32 anonim ***** válasza:
48%
21:51es válaszoló vagyok. én sem értem hogy miért lettetek lepontozva, hiszen én sem értek egyet vele, csak másképp fogalmaztam meg az enyém meg fel van pontozva. szóval én sem értem sose ezt a le vagy felpontozósdit.
2009. jan. 31. 22:07
 13/32 anonim ***** válasza:
34%

Én ettől függetlenül is továbbra is kimondom/írom a véleményemet,ha lepontoznak is... játszanak csak a gyerekek..

Én is divat dolognak,és feleslegesnek tartom továbbra is

(én vagyok a 21:24-es felháborodott válaszoló :-)))

2009. jan. 31. 22:13
 14/32 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Én is hülyeségnek tartom.A kicsi lányomnak sincs fülbevalója.Majd lesz neki,ha megnől és tesz magának.ÜDV.

2009. febr. 1. 00:09
 15/32 anonim ***** válasza:
62%

Én kifogom lyukasztatni a fülét még a kórházban. Nem is tudok elképzelni egy lányt fülbevaló nélkül, s egy kislány szerintem legyen lányos, hordjon ékszerekt, és senki ne nézza majd fiúnak.

Szerinem nem fájhat majd neki, sírni csak azért sír, mert lefogják, épp úgy mint amikor kötelező védőoltásra megyünk majd. (Ennyi erővel azt se adassuk be a babának mert "barbárság" )?!

2009. febr. 1. 08:44
 16/32 anonim ***** válasza:
66%

Az én kislányomnak 5 naposan lett kilyukasztva, amikor jöttünk haza a kórházból. Kb. 2 percig csak hüppögött:D (és nem sírt!!)

Ennyire viselte meg ez a "barbárság".

De persze sok múlik azon is hogyan és mennyi tapasztalattal lyukasztják...

2009. febr. 1. 10:37
 17/32 anonim ***** válasza:
49%

Szia!

Mi azért sem lyukasztattuk ki, mert a családban több olyan hölgy van, akinek félrelyukasztották a fülét: nem ugyanott van a két lyuk, nem középen, stb.

Szerintem irtó hülyén néz ki egy pici baba egy nagy fülbevalóval. Tudom, hogy létezik babafülbevaló, de az is nagynak tűnik nekem a baba füléhez viszonyítva. Arról nem is beszélve, hogy én sem szeretek fülbevalóban aludni.

Én nem tartom barbár szokásnak, csak egyszerűen nekünk nem tetszik.

2009. febr. 1. 11:51
 18/32 anonim ***** válasza:
34%
szerintem nem lenne szabad hagyni, hogy pici babáknak kilyukasszák a fülét. Olyan törékenyek az újszülöttek, immunrendszerük gyakorlatilag nincs is. És akkor az édesanyja, meg az orvos szánt szándékkal megszúrja, sebet ejt rajta... és ezt még szépnek is tartják! Elég egy nem kellően fertőtlenített fülbevaló vagy tű és kész a fertőzés. Akár bele is halhat... nem értem egy anya hogyan teheti ki a gyerekét ilyen veszélynek. Nehogy fiúnak nézzék! Mert akkor mi van? Meg ez a szokás! Úristen, egyes afrikai törzseknél a lányok csiklóját kimetszik rozsdás borotvapengével! Hagyomány? Kegyetlenség! Pontozzatok le!
2009. febr. 1. 15:49
 19/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A védőoltás, és a füllyukasztás szerintem nem hasonlítható össze. Ha már mégis megteszik egyesek, akkor gondoljuk át! A védőoltásnak egészségvédő szerepe van, fáj a picinek, de szüksége van rá. A fülbevaló csak az anyukák és a külvilág gyönyörűségére szolgál, magyarul a babát kínozzák, fertőzésvaszélynek teszik ki a saját hóbortjuk miatt.

2009. febr. 1. 21:33
 20/32 anonim ***** válasza:
79%
sziasztok. szerintem sem barbár dolog. a mi lánykánk 5 hetesen kapott fülbevalót, és a lövés után két perccel már az sem zavarta, ha piszkáltam a fülét, vagy a fülbevalót. szóval nem a fájdalomtól sírt, hanem attól, hogy lefogtuk. nem mondom, hogy egyáltalán nem fájhatott neki, de alig a belövés után doott egy mosolyt, szóval tényleg nem lehetett szörnyű. azóta sem zavarja,alvás közben sem. szerintem egy oltás rosszabb, mert jön a láz, stb.....
2009. febr. 1. 21:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!