Mit tegyek? Be van horpadva a kutacsa, de nem hajlandó inni a babám!
sziasztok! már egy ideje ez a gondunk, szegényt csak traktálom traktálom babavízzel, meg kajával (tápszeres), de csak süpped a kis feje. max 2 kortyot hajlandó inni. a kaja pedig -ha gyakrabban adom- kijön belőle, még az előző etetésből való is... nem valami nagy étvágyú...
a múlt héten volt 2 remek napunk, amikor végre 1 liter tápit bepuszilt/nap és a kutacsa is gyönyörű volt. most pedig megáll 8 decinél. állandóan kétségbe vagyok esve.
egyébként 3 és fél hónapos, és ugyanazt a tápit kapja, mint régen.
szerdán elviszem egy gasztrodokihoz, hátha okosat mond, mert a védőnő csak azt mondta, hát a kutacsa tényleg nem az igazi... fasza. szerintem próbálkozzak csak a vízzel, egyszer csak elfogadja. de könyörgöm 2 hónapja kínálgatom!!!
adjak teát? mi lehet a baja? van valakinek tanácsa, ötlete? bocs a litániáért...kicsit hosszú lett.

Próbálj meg megnyugodni, nincs semmi baj. A 3 és fél hónapos babának nyugodtan adhatsz már teácskát. Lehet kapni granulátumosat több ízben. Igaz, hogy 4 hónapos kortól ajánlott, de hidd el, semmi baja nem lesz tőle. Ezek finom, édes teák, szerintem el fogja fogadni.
Én úgy gondolom, hogy a 8 dl nem kevés egy ilyen idős babának. Ne eröltesd. Ha ennyit kíván, ennyit fog megenni. Nem lehet minden baba egyforma. A szakkönyvek és védőnők általánosítanak. A te picikéd külön egyéniség, senkivel sem lehet összehasonlítani. Ha 8dl-t iszik, akkor annyit iszik és kész. Ne aggódj. Vegyél teát és meglátod, hogy inni fogja.

A második válaszolónak (kérdezőnek).
Tudod, ha a kisbaba szomjas, behopad a kutacsa. Így lehet a legkönnyebben megállapítani, hogy szomjas. Hiszen Ő még nem tudja elmondani :-)

Nekem a 7hós 8 kg-os lányom nem visz be naponta 8 dl-t összességében.Mi is nemrég voltunk ph mérésen,refluxos a babám.Ha nektek a 8 dl bent marad ne aggódj.Egyébként szerintem is adj nyugodtan teát neki ha azt elfogadja.
De vannak babák akik kevesebbet esznek isznak.Ha jókedvű,nem látod betegnek,szépen fejlődik nem baj.
sziasztok és köszi mndenkinek a válaszokat!
hát... nem mindig marad benn a 8 dl... pedig kap hr-es tápit is, de még az is gyakran visszaköszön.
megyek és veszehk granulátumos teát. eddig nem mertem, de megpróbálom. hátha sikerülne jobban kialakítani egy kis kaja rendet is. mert így ha szomjas, csak kajálni hajlandó, persze az meg nem tesz jót a pocijának.
jaj nagyon rendesek vagytok!! köszönöm!!

Szia
Nalunk is ez volt a kisfiam baja igaz O beteg volt /tudogyulladas/ 5 honapos,es nem akart se enni,se inni.
Es akkor mondta a doktorni,h a hipp-nek vannak a granulatumos teai,es hatha azokat issza a pici,es ejszaka megivott 3-4 dl teat.
Szerintem is probald ki a kicsidnel biztosan bevalik nalatok is.
Es probalj megnyugodni,tudom,h ezt konnyu mondani,de En is atmentem ezen 1 hete,es a baba is megerezte,h ideges vagyok,es annal jobban nem akarta azt tenni amivel hamar meggyogyul,de aztan 2 nap eltelt es szinte a regi volt az etvagya is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!