Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem érzed diszkriminációnak?

Nem érzed diszkriminációnak?

Figyelt kérdés

Néha úgy felidegesítem magam ilyeneken....

pl: nem lehet babakocsival felszállni a buszra!!ki van ragasztva az albakra is....

tegnap bementem egy kávézóba ahol nem lehet dohanyozni (elég ritka ebben a városban az ilyen vendégláto hely) és a pultos lány meg kiakadt, hogy csak úgy babakocsistól bemegyek inni egy kapucsinot.....azt mondta, hogy soha nem látott még anyukat a babajaval kettesben kávézóban....

kb aminek gyereke van csak játszótérre mehet....

fiatal anyuka vagyok (26) és reggel 9 órakor miért kell megszólni ha innék egy kévét kapucsinot stb-t egy nem dohányzó helyen, ugy hogy a babám is velem van???

2011. jan. 12. 16:41
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
65%
a buszos részét megértem, mert balesetveszélyes ha benne alszik a baba és baleset történik. De a kávézóban sajnos kifogtál egy buta felszolgálónőt- gondolom nem kehet gyereke aztán beléd kötött egyszerűen... melyik városban van ez?
2011. jan. 12. 16:45
 2/25 anonim ***** válasza:
78%

De igen, az, és ha valaki nem akarna beengedni babakocsistul, a legkevesebb egy hatalmas balhé és fogyasztóvédelmi feljelentés lenne. Ha a mozgássérülteknek mindenhol akadálymentesítik a terepet, akkor a babakocsisoknak is bárhová szabad a bejárás. Vagy hagyja ott a kocsit, hogy ellopják?

Nálunk a KÓRHÁZi ajtóra van kiírva, hogy babakocsival tilos bemenni! Elképesztő, de persze magasról teszek rá. Merjen szólni valaki...

2011. jan. 12. 16:46
 3/25 anonim ***** válasza:
78%

Na most rendesen kikerekedett a szemem!

Az tuti, hogy én osztottam volna a csajt...

2011. jan. 12. 16:54
 4/25 A kérdező kommentje:

A busszal kapcsolatban azt nem értem, hogy miért nem lehet újabb tipusúakat beszerezni....

másik országban is élek ahol, a buszokon van babakocsi taroló rész.....

2 ország között ingázok és amikor itthon vagyok 1-2 hónapig mindig kiábrándulok a végleges haza költözés gondolatabol....

2011. jan. 12. 16:55
 5/25 anonim ***** válasza:
Mi 30 percre lakunk Pesttől, de itt van a buszon babakocsinak hely. Hol laksz hogy ilyen buszok vannak?
2011. jan. 12. 16:58
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

"azt mondta, hogy soha nem látott még anyukat a babajaval kettesben kávézóban...."

Ez hihetetlen, hogy mik vannak! A kutyások nem mehetnek be, a gyerekesek nem mehetnek be, legközelebb a hosszú hajúak, a szemüvegesek?

Ledöbbentem. Nálunk (vidéki kisváros környéke) nagyon sokan utaznak babakocsival két falu, a falvak és a városok között. Nem hallottam soha, hogy a sofőr valakit is nem engedett volna fel. Sokszor pedig nagy a zsúfoltság a buszon, mert itt nem járnak túl sűrűn, de megoldható.

2011. jan. 12. 16:58
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
A Volán egyszerűen lerendezi: olyan kiszuperált turistabuszokat bérel, amelyekre lehetetlenség feltuszkolni egy összecsukható kocsit is. Így könnyű...
2011. jan. 12. 17:00
 8/25 A kérdező kommentje:

Kecskemét egyebként a város....

nem szoktam buszozni, de ma olyan nagy rohanásban voltam, hogy gyorsabb lett volna busszal.

Meg kertem a sofört, hogy legyen szives nyissa ki a hatsó ajtót, erre mutatta, hogy nem lehet felvinni kocsit....

2011. jan. 12. 17:02
 9/25 anonim ***** válasza:
59%
én bizti sajtó botrányt csinálnék.
2011. jan. 12. 17:05
 10/25 A kérdező kommentje:

Megértem, hogy nem lehet, mert baleset veszélyes.....

nyilván nem kockaztatom a gyerekem egészseget....azt nem értem, miért nem lehet újabb típusokat beszerezni....

nem a soför hibája....neki ez van mondva és csak nem akarta, hogy bajba keveredjen....megértem ezt is!!!

De ugye egy régi tipusú buszra mozgáskorlátozott sem tud felszállni.....

2011. jan. 12. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!