Miért baj ha a baba a szüleivel alszik?
A mi lányunk is kezdetektől külön, a kiságyában alszik éjszaka. Tényleg fárasztó néha, hogy oda kell mellé menni megnyugtatni, de én tartottam magam ehhez. Az egyik barátnőmnek az volt az első kérdése, mikor ezt mondtam neki, hogy nem fárasztó így? Mert ő mindkét gyerekével együtt alszik.
Hát igen, szerintem is egy kicsit a lustaság, az anyukák kényelme is közrejátszik ebben, de abban igazatok van, hogy mindenki tegye úgy, ahogy jónak érzi, mert egy kiegyensúlyozott anyuka nagyon fontos a babának!
Viszont azt megjegyezném, hogy szerintem egy 2-3 éves gyereknek sokkal nagyobb "traumát", törést okoz az, hogy annyi idő után kell leszoknia az együtt alvásról, amit addig megszokott. Ha kezdetektől külön aludnának, akkor nincs viszonyítási alap, nincs mi bántsa őket!
Csak csatlakozni tudok!!!
A legjobb dolog a világon!
A mi kisfiúnk 6,5 hónapos mi a kiságyának az oldalát szedtük le és raktuk az ágyunkhoz.
Azóta kipihent átalussza az éjszakát,kiegyensúlyozott!
Tehát nem kényelemből fektettem a közelembe,hanem mert ő igényelte:)
Nem fogom soha megérteni,hogy miért gondoljuk,hogy kilenc hónap együttlét után miért várjuk el,hogy legyen meg a testmelegünk az érintésünk nélkül?
Mindenki csinálja úgy ahogy a szíve diktálja!
Én is mindig megkapom,de soha egy percig nem érdekelt csak a mi boldogságunk!!!!
Maximálisan egyetértek az utolsó 2 válasszal.
Nekem mindhárom gyerekem az első naptól a saját ágyában aludt,alszik.15 éves,4 éves,7 hónapos.Soha semmilyen alvási problémánk nem volt.Este 9-kor alszanak,reggel 8 után kelnek(a kicsik).Én így látom jónak és ésszerűnek.És ettől nem szeretem kevésbé a gyerekeimet,mint akik együtt alszanak velük,nem vonok meg semmit tőlük,még a testi kontaktust sem!!!A gyerekek a tudtunkra adják mennyit kívánnak,és ki is van elégítve a kívánságuk mindig.
Ettől függetlenül el tudom fogadni,ha más anyukáknak másmilyen szokásaik vannak,és se nem kritizálom,se le nem minősítem bunkó módon.Ugyanis nekem az én családom,az én gyerekeim nyugalma kiegyensúlyozottsága a fontos.Mindenki más azt csinál amit akar.
Aki pedig bizonytalan,és kérdést tesz fel leírom a saját tapasztalataimat,ahogy mindenki más is.
Egyébként nem szeretnék semmilyen civilizálatlan bennszülöttekhez sem hasonlítani,sem a családom.De ez is magánvélemény.Másnak akinek arra van igénye,szíve joga szerintem....
Elolvastam ezt a linket is,úgy tartom hülyeségnek ahogy van.
A gyerekeim az első kettő 2 hónaposan, a harmadik 3 hósan aludta át teljesen az éjszakát.Mert nyugalma volt az ágyában,nem forgolódott mellette senki,nem zavarta senki.Soha nem hagytam sírni egyiket sem!!!
Ettől függetlenül nem kétlem,hogy vannak babák(vagy mamák) akik nem akarnak egyedül aludni,én ezt is elfogadom.
És akkor is azt mondom,hogy mindenki maga találja meg mi neki a párjának és a gyerekeinek a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!