Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj ha a baba a szüleive...

Miért baj ha a baba a szüleivel alszik?

Figyelt kérdés
Ahogy haza hoztuk, velünk alszik,így könnyebb a szoptatás is éjjel,már 10hós.Sok negativ visszajelzést kapok ezzel kapcsolatban.Kiváncsi lennék a ti véleményetekre is.
2009. jan. 31. 14:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
59%

A mi lányunk is kezdetektől külön, a kiságyában alszik éjszaka. Tényleg fárasztó néha, hogy oda kell mellé menni megnyugtatni, de én tartottam magam ehhez. Az egyik barátnőmnek az volt az első kérdése, mikor ezt mondtam neki, hogy nem fárasztó így? Mert ő mindkét gyerekével együtt alszik.

Hát igen, szerintem is egy kicsit a lustaság, az anyukák kényelme is közrejátszik ebben, de abban igazatok van, hogy mindenki tegye úgy, ahogy jónak érzi, mert egy kiegyensúlyozott anyuka nagyon fontos a babának!

Viszont azt megjegyezném, hogy szerintem egy 2-3 éves gyereknek sokkal nagyobb "traumát", törést okoz az, hogy annyi idő után kell leszoknia az együtt alvásról, amit addig megszokott. Ha kezdetektől külön aludnának, akkor nincs viszonyítási alap, nincs mi bántsa őket!

2009. jan. 31. 18:18
 12/23 anonim ***** válasza:
87%
Kedves anyukák, akik szerint MI az együttalvó anyukák lusták vagyunk üzenem, hogy nagyon roszzul látják a dolgokat. Kikérem magamnak, hogy én vagy MI lusták lennénk, azért nem tesszük a kiságyba a gyereket, mert nekünk így kényelmes. Igen lehet, hogy a kényelmet is szolgálja a dolog, de az ŐK kényelmét is már bocsánat. mert ha egy gyerek végigsírdogálja az éjszakát, ill. végignyűgösködi, mert az anyukája mindenféle kőkemény elvekhez tartja magát és inkább az elveink, mint egy kicsit engedni, akkor az az anyuka tegyen csak így, de ne lustázza le a többi nem ilyen a nagy könyvben is meg van írva elveket valló anyukákat. Egyébként az én férjem pl. aki 3-ik gyerek sokáig a z anyjával aludt és teljesen normális lelkületű, szeretetre méltó igazi jó fej férj és apuka. A testi kapcsolat nagyon fontos minden embernél szerintem és ezt nem tagadnám meg soha a gyerekemtől. És ez most nem azt jelenti, hogy elvakultan szabály és érv ellenes lennék, csak emiatt a lusta szó miatt kiborult nálam a bili.Bocsi csajok!
2009. jan. 31. 18:48
 13/23 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ.
2009. jan. 31. 20:50
 14/23 anonim ***** válasza:
88%

Csak csatlakozni tudok!!!

A legjobb dolog a világon!

A mi kisfiúnk 6,5 hónapos mi a kiságyának az oldalát szedtük le és raktuk az ágyunkhoz.

Azóta kipihent átalussza az éjszakát,kiegyensúlyozott!

Tehát nem kényelemből fektettem a közelembe,hanem mert ő igényelte:)

Nem fogom soha megérteni,hogy miért gondoljuk,hogy kilenc hónap együttlét után miért várjuk el,hogy legyen meg a testmelegünk az érintésünk nélkül?

Mindenki csinálja úgy ahogy a szíve diktálja!

Én is mindig megkapom,de soha egy percig nem érdekelt csak a mi boldogságunk!!!!

2009. jan. 31. 22:24
 15/23 anonim ***** válasza:
47%
Minden olyan anyukától bocsánatot kérek aki azt válaszolta volna a kérdésre, hogy szereti a gyermeke közelségét vagy csak szeret hozzá bújni vagy szerinte ez így helyes,vagy a gyerek így jobban alszik. Bármit csak azt nem mert nincs kedvem kikellni az ágyból. Szerintem nincs semmi baj abban ha az anyával alszik, csak ne azért mert az anyának ez így kényelmes. Szerintem a a férjed pont ugyanolyan jó ember lett volna akkor is ha nem alszik a 3 éves koráig a szüleivel. Mert ha ezzel mérik a jóságot, akkor én nagyon jó ember vagyok mert én 9 éves koromig aludtam a szüleimmel. És mivel, hogy nekem van önkritikám és nem álltatom magam hazugságokkal pontosan tudom, hogy ez nem így van.Igen vannak hibáim. Mellesleg amire vissza emlékszem az együtt alvásból az az, hogy nagyon utáltam. Rossz emlékek fűznek hozzá. Máig is rossz alvó vagyok szerintem sokban hozzájárult az is, hogy szüleimmel kellett aludni. Pedig szüleim elmesélése alapján én ragaszkodtam az együtt alváshoz.De szerintem inkább anya engedett el nehezen. Hisz tudjuk, hogy a szülőnek épp oly nehéz, ha nem nehezebb külön rakni a gyereket mint magának a gyereknek. Hisz lelkileg kötődünk hozzájuk.Tudom magamról mikor másik szobába került akkor milyen lelkiismeret furdalásom volt, késztetést éreztem arra,hogy vissza viszem a kiságyat a mi ágyunk mellé. Reggel korán keltem és őriztem hogy ha felkell engem lásson meg először mert bűntudatom volt. Ő meg úgy aludt mint a mormota. Aznap reggel 8 kor kelt soha nem aludt ilyen sokáig, akkor rájöttem, hogy mi épp úgy zavartuk a horkolásunkkal, forgolódásunkal mint ő minket. Végre kialudta magát. Még csak annyit, hogy tapasztalatom szerint azok a babák rossz alvók akik a szülőkkel alszanak sokáig. Az én ismeretségemben mindíg azok panaszkodank akiknél ott alszik a baba. Ezen az oldalon is sok hasonló kérdést tesznek fel. Pl mit csináljak sokat fel kell az éjszaka. Álltalában azok írják akiknél az szülőiágyban alvás volt az elején.És azok akik kiságyban alszanak azoknak eléghamar jó alvó lesz a babája és nem azért mert azok a szülők hagyák sírni éjszaka a babájukat.Ja és még egy kommentár én nem akarok sem afrikai törzsekre se Dél Amerikaiakra hasonlítani oda még nem ért el a tudomány.Ott sokszor meghal egy ember egy gyszerű sebbe is.Te szeretnél ott lakni? Úgy élni? Akkor mért nem vándorol ki oda senki?Mind olyan orszákokat sorolt fel ahol amiről nekünk szerintem nem kell példát venni vagy mi is arra a sorsra akarunk jutni? Mostmár le lehet szavazni.
2009. jan. 31. 22:38
 16/23 anonim ***** válasza:
68%
Ja és még arról, hogy a cikkben arról az Afrikáról beszélnek ahol a gyerekek csiklóját egy koszos késsel kivágják és utánna összevarják, hogy soha ne tudja élvezni a szexet?És minden harmadik kislány belehal.Köszi én nem akarom úgy csinálni mint ők az altatást. De nem kérdőjelezem meg azt, hogy ők is jót akarnak a gyermeküknek.
2009. jan. 31. 22:42
 17/23 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ezt MINDENKINEK érdemes elolvasnia, aki az együtt alvást ellenzi! [link]
2009. jan. 31. 22:56
 18/23 anonim ***** válasza:
64%

Maximálisan egyetértek az utolsó 2 válasszal.

Nekem mindhárom gyerekem az első naptól a saját ágyában aludt,alszik.15 éves,4 éves,7 hónapos.Soha semmilyen alvási problémánk nem volt.Este 9-kor alszanak,reggel 8 után kelnek(a kicsik).Én így látom jónak és ésszerűnek.És ettől nem szeretem kevésbé a gyerekeimet,mint akik együtt alszanak velük,nem vonok meg semmit tőlük,még a testi kontaktust sem!!!A gyerekek a tudtunkra adják mennyit kívánnak,és ki is van elégítve a kívánságuk mindig.

Ettől függetlenül el tudom fogadni,ha más anyukáknak másmilyen szokásaik vannak,és se nem kritizálom,se le nem minősítem bunkó módon.Ugyanis nekem az én családom,az én gyerekeim nyugalma kiegyensúlyozottsága a fontos.Mindenki más azt csinál amit akar.

Aki pedig bizonytalan,és kérdést tesz fel leírom a saját tapasztalataimat,ahogy mindenki más is.

Egyébként nem szeretnék semmilyen civilizálatlan bennszülöttekhez sem hasonlítani,sem a családom.De ez is magánvélemény.Másnak akinek arra van igénye,szíve joga szerintem....

2009. jan. 31. 23:04
 19/23 anonim ***** válasza:
65%
Bocs,utolsó előtti 2 válasszal
2009. jan. 31. 23:07
 20/23 anonim ***** válasza:
57%

Elolvastam ezt a linket is,úgy tartom hülyeségnek ahogy van.

A gyerekeim az első kettő 2 hónaposan, a harmadik 3 hósan aludta át teljesen az éjszakát.Mert nyugalma volt az ágyában,nem forgolódott mellette senki,nem zavarta senki.Soha nem hagytam sírni egyiket sem!!!

Ettől függetlenül nem kétlem,hogy vannak babák(vagy mamák) akik nem akarnak egyedül aludni,én ezt is elfogadom.

És akkor is azt mondom,hogy mindenki maga találja meg mi neki a párjának és a gyerekeinek a legjobb.

2009. jan. 31. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!