Miért baj ha a baba a szüleivel alszik?
Mi is együtt alszunk, van egy külön ágy amit magunk mellé húztunk és azon alszik, megcsináltuk, hogy ne essen le. Ha a kiságyban van 5x fel kell kelnem hozzá, így meg átalussza az egész éjszakát. Sokszor megfogom a kis kezét vagy megsimogatom, ha nyűgösködik és már minden rendben is. Szerintem az a lényeg, hogy nekik jó legyen, szeretet még nem rontott el gyereket szerintem.
mi 7 hónaposak vagyunk.
Szerintem mindenki maga dönti el, neki hogyan jó. Ha nektek úgy jó, akkor úgy alszotok. Én kezdettől fogva külön tettem. Mikor lázas volt az oltástól közénk raktam, de reggelre én is és férjem is fáradtabb volt, mint lefekvéskor. Pedig nagy ágyunk van, de mégsem mertünk úgy mozogni, ahogy szoktunk.
Ne hallgass másra, ha nektek így jó, így alszotok.
Nekünk az elején (első évben ) külön laudt afiam, aztáv vhogy átszokott a mi ágyunkba,.
De 3 évesen már baromi kényelmetlen volt, egyszrűen nem fértünk el, úgyhogy azt mondtam, na jó akkor mostantól a helyén fog aludni.
Igaz hogy sokáig mellé kellet feküdni elalvás előtt, de végül is sikerült visszaszoktatni.
Én is azt mondom,hogy mindenkinek megvannak az alvási szokásai,amit úgy alakít ahogy a legkényelmesebb nekik.
Én nem tudnám elképzelni,hogy a 3 gyerekem mind köztünk aludjon.Pedig aki erre szoktatja a babát,az azt is tudja,hogy erről leszoktatni nagyon nehéz.Úgy gondolom,hogy az első időktől olyan szokásokat kell kialakítani,amik majd később is megfelelnek.Mert elég sűrűn olvasni,hogy a pár hónapos vagy 2-3 éves gyereket hogyan tudnák az ágyába szoktatni,főleg tesó érkezésekor?Akinek zavaró,hogy ott van,nem kell rászoktatni.Én mindhármat az első naptól a saját ágyában altattam,nem is volt gond nálunk soha az alvással.Nekünk így kényelmes.Mi nem tudunk gyerekek mellett nyugodtan aludni.Este későig fent vagyunk,tv-zünk beszélgetünk,netezünk...stb...a gyereknek pedig 8 után ágyban a helye nyugalomba,ezekkel a dolgokkal nem zavarva.
A legkisebb nálunk is sokszor felébredt az első időkben,akkor pár hónapig utazóágyban aludt mellettünk éjszaka.Nappal ugyanúgy a szobájában.Ő aludta át a 3 közül a legkésőbb az éjszakákat 5 hósan.Én tudom,hogy nagyon jó a babával összebújni,de a magam részéről nem tartom helyénvalónak,hogy együtt aludjunk,mert nem kényelmes,nyugtalanul alszunk minden.De az összebújásra bármikor van lehetőség enélkül is.
De szerintem mindenki csinálja saját kényelme és belátása szerint.
velünk is velünk alszik. 8és fél hós és a kezdetektől 1 ágyban alszunk!
NE FOGLALKOZZ SENKIVEL!!!
EGY SZUPER OLVASMÁNY! OLVASSA EL MINDENKI!!!!!!!!
Az nagyobbik fiam az első évében egyedül aludt,és később szokott át hozzánk.Ennek az lett az eredménye,hogy majdnem elsős lett amikorra teljesen visszaszokott az ágyába.Amikor eleludt visszavittük,majd egy kis idő múlva újra megjelent,és ez ment éveken át.A picit csak akkor tesszük magunk mellé ha nyűgös.
De szerintem minden gyerkőc más,mindenki úgy aludjon ahogy neki kényelmesebb,és jobban ki tudja aludni magát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!