Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik megváltoztattátok gyereks...

Akik megváltoztattátok gyerekszámmal kapcsolatos terveiteket, miért tettétek?

Figyelt kérdés

Ha korábban többet szerettetek volna, miért gondoltátok meg magatokat?

És ha kevesebbre gondoltatok, mi vett rá, hogy mégis több babát vállaljatok?

Főleg azoktól kérdezem, akik tudatosan terveztek, terveznek és nem kerültek kész helyzetbe azért, mert "becsúszott" a második, harmadik...

Köszönöm a válaszokat!

2011. jan. 7. 17:36
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
62%
Mi eredetileg hármat terveztünk. Az elsővel 10 hetesen elvetéltem, a második méhen kívüli lett, a harmadik egészségesen megszületett, a negyedikkel 7 hetesen elvetéltem, az ötödikkel most vagyok 11 hetes terhes. A férjem ezek után azt mondja, hogy szó sem lehet harmadikról. Ő többet nem akar kórházban látni, szenvedni. Én még mindig szeretnék harmadikat is, de egyenlőre azon izgulok, hogy a második végre szülessen meg egészségesen.
2011. jan. 11. 16:52
 12/27 anonim ***** válasza:
Huszonevesen - meg ferj nelkul - azt gondoltam,hogy majd harmat szeretnek, de a paromat keson ismertem meg, igy az elso gyerkocot 33, a masodikat 38 evesen szultem. A korom miatt - 39 vagyok - mar nem vallanek harmadikat, raadasul rettenetesen megviselt a 2. terhesseg mar az elejetol fogva. Igy van egy kislanyom, es egy kisfiam.
2011. jan. 11. 17:00
 13/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem két gyerkőcöm van, egy 2,5 éves fiam, meg egy 4hós lányom.4 nap híján pontosan két év van köztük.

Nálunk a terv úgy szólt 3 gyerek 2-2 év korkülönbséggel.Amikor megszületett a lányom, de szinte rögtön, miután kitoltak a műtőből, és a megfigyelőben voltam, már mondtam a férjemnek én nem szeretnék még egyet, ez most így kerek, egy fiú és egy lány.

Aztán kb. 2 hós volt a lányom amikor bekattantam, és teljesen rázsongtam, hogy nekem kell még egy baba, akár már most rögtön jöhet.

Most meg lenyugodtam, és úgy vagyok vele, hogy így jól meg vagyunk.Egy: nagyon fárasztó, és elég kevés segítséget kapok a páromtól.Kettő meg inkább attól félek, hogyha lenne még egy gyerek, nem tudnék mind 3ukra annyi időt szakítani amennyit igényelnek,főként ha majd vissza megyek dolgozni.Meg most egy 1+2 feles lakásban lakunk.Így van mint két gyerkőcnek saját szobája, egy saját kis zug ahova majd tiniként el tud bújni ha akar.És jelenlegi anyagi helyzetünkben nem úgy néz ki, hogy bármikor is el fogunk tudni innen költözni,és én nem akarom ennyire lekicsinyíteni a saját életterüket.

De úgy állok a dologhoz, hogy 3-4 év alatt sok víz lefolyik a dunán, addigra a lányom is önállóbb lesz, lehet hogy akkor megint bele vágunk a baba projektbe. :)

2011. jan. 11. 17:05
 14/27 anonim ***** válasza:

Én úgy vagyok, mint a jan. 7-ei, 21:20-as válaszoló. Szeretném legalább még egyszer átélni a szülést!

(3 gyereket terveztünk egyébként, aztán majd meglátjuk.)

2011. jan. 11. 17:14
 15/27 anonim ***** válasza:
60%

3o vagyok. az elso randin megbeszeltuk 3 gyereket szeretnenk :))))

4 eve volt egy ikerterhessegem, ami a 25 heten megszakadt. (okokat most nem szeretnek irni). ugy dontottem ha tul is teszem magam ezen a tragedian nem szeretnek tobbet terhes lenni. kb 1eve megis abbahagytam a gyogyszert es azt mondtam ha jon az nagy orom de ha nem lesz az sem baj. most par het van vissza a szulesig :)) nagyon nehez terhessegem volt eddig es a mult arnyekkent vegigkisert, de ha ez a picurka egeszsegesen megszuletik akkor szeretnenk meg egy kistestvert par ev mulva, aztan a betervezett 3-ik baba is johetne! de ha csak ez az egy lenne azt is elfogadjuk. nalunk az anyagi oldal nem gond. de penzzel egeszseget es jo allapotu szerveket egy baba kihordasara nem tudok venni. szoval en azt mondom nem minden a penz!!

2011. jan. 11. 17:15
 16/27 anonim ***** válasza:

Hát...mi 2 vagy 3-at terveztünk!A terhességem nagyon jó volt,semmi hányinger vagy ilyesmi,de császár lett a vége.És mint angel81 írta,a lányom annyira jó kislány,hogy félek,a második baba már hasfájós,sírós,éjszaka nemalvós lesz.Ráadásul anyagi okok miatt nem akarok, a párom keveset van itthon és kicsi a hely nálunk még az egy szem lányunknak is.

És nem tudom,hogy meg tudnám-e osztani a figyelmem 2 gyerek felé,holott most is szétszórt vagyok.Pedig nekem 5 testvérem van! :D

2011. jan. 11. 17:33
 17/27 anonim ***** válasza:

7 hónapos a kisfiam,eddig egy éjszakát se aludt végig....éjjel mindig közlöm a férjemmel,hogy nem lesz több! :-)

Amúgy kettőt szerettünk volna,de nehezen jött (2 év után),a terhesség alatt feküdnöm kellett...stb. -nem volt könnyű,nem vágyok most újra kezdeni.

Azt se gondoltam,hogy ennyire aggódós leszek,és ez rengeteg erőt vesz ki belőlem,sokszor érzem rossz anyának magam,habár a csillagokat is lehozom a kisfiamnak az égről.

Már 32 éves vagyok...így nem gondolkozhatok sokáig,de az biztos,hogyha úgy döntünk,hogy legyen kistestvér,akkor azt az életre fogom bízni....ha jönni akar,akkor örülünk,ha nem,akkor örülünk,hogy egyszer átélhettük ezt a csodát. (soha nem akarom átélni még egyszer a várakozást,reménykedést,csalódást,ami 2 évig jellemezte az életem)

2011. jan. 11. 17:56
 18/27 kisnita ***** válasza:

Szia!

20 évesen szültem a kisfiamat, tervezett baba volt, mindig egy gyereket akartam, kisfiút. A párom azt mondta neki mindegy, de sejtettem azért, hogy kettőt akar. Nagyon sokat kínlódtam a kisfiammal, közel 3 napig vajúdtam vele és akkor biztos voltam benne, hogy soha többé nem akarok szülni. A szülés után is hónapokig ezt gondoltam, aztán ahogy múlt az idő és "szépültek" az emlékek úgy erősödött bennem, hogy azért jó lenne még egy baba majd később. Kb 1 éves volt a kisfiam mikor ezzel foglalkoztam, de akkor még nem akartam igazán, a babázás mint "élmény" hiányzott mert akkoriban már nem volt olyan babás baba a fiam :) Nem tudom érted-e mire gondolok És most sem akarom, nem vagyok benne teljesen biztos, hogy kell nekem még egy gyerek és nem csak a szülési nehézséges miatt hanem mert valahogy én mindig is egy gyerekes anyukaként tudtam magam elképzelni. Úgy vagyok vele, hogy nem tervezem, majd ha akar jön magától, elvetetni soha nem fogom ha a 6. lesz akkor se. De az biztos, hogy ha lesz még egy babám akkor csak császárral hozom a világra, a hüvelyi szülés már nálam szóba sem jöhet ilyen előzmények után...

2011. jan. 11. 18:54
 19/27 anonim ***** válasza:
Egyet terveztünk,egy kislányt,világéletemben így gondoltam.A sors azonnal döntött helyettem,és ikreim lettek,ráadásul két fiam.Imádom az anyaságot,nem lennék ellene akár egy 3. gyereknek sem,de sajnos anyagiak és lakásméret miatt már nem tudjuk bevállalni.Én magam egyke voltam,és mindig a negatív hatásai éreztem ennek,de csak ez a minta volt előttem anno.
2011. jan. 11. 19:58
 20/27 anonim ***** válasza:
Én mindig tudtam,hogy két gyerekem lesz. 26 vagyok,most várom a másodikat(2 és fél év korkülönbség lesz köztük,így akartuk),persze ehhez kell egy jó férj is,aki osztja a véleményem,ő 29 éves. Mindketten egykék vagyunk így két gyereket szerettünk volna és persze kettőre vettük fel szocpolt:) És azt tervezem ha még együtt leszünk és egészségben,akkor majd olyan 8-10 év múlva jöhet egy harmadik is. Addigra újra megunom a mókuskereket a munkahelyen és babázni vágyom:) Most így látom,aztán ki tudja... A nehézségek nem ijesztettek meg,nem ringattam magam illúziókba hogy könnyű a gyereknevelés. Hozzáteszem a kislányom egy angyal és úgy készülök,hogy a kistesó is az lesz:) Ez nem illúzió,hanem meggyőződés!:) Az anyagiak meg mindig vannak valahogy,csak egészség legyen!:)
2011. jan. 11. 20:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!