Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik megváltoztattátok gyereks...

Akik megváltoztattátok gyerekszámmal kapcsolatos terveiteket, miért tettétek?

Figyelt kérdés

Ha korábban többet szerettetek volna, miért gondoltátok meg magatokat?

És ha kevesebbre gondoltatok, mi vett rá, hogy mégis több babát vállaljatok?

Főleg azoktól kérdezem, akik tudatosan terveztek, terveznek és nem kerültek kész helyzetbe azért, mert "becsúszott" a második, harmadik...

Köszönöm a válaszokat!

2011. jan. 7. 17:36
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Szia! Én 3 gyereket akartam még mikor férjhez mentem is. Aztán most 1 kislányunk van és nem akarunk többet. Engem sok minden befolyásol hogy miért, de nem az anyagiak.
2011. jan. 7. 17:40
 2/27 A kérdező kommentje:
Örülnék, ha leírnád az okokat. Fársztóbb, nehezebb mint gondoltátok? Köszi :)
2011. jan. 7. 17:44
 3/27 anonim ***** válasza:
Mi nagyon sokáig négyet szerettünk volna, de megálltunk kettőnél. 17 hónap van köztük, a kicsi most volt 1 éves. Azt hiszem ,hogy ha nagyobb korkülönbséggel szültem volna, akkor lenne harmadik, esetleg negyedik is, de nagyon fáradt vagyok, a párom nap 14-15 órát dolgozik, csak hétvégén látják a gyerekek, heti öt hétköznapból négynél előbb elalszanak, mint ahogy hazaér, tehát gyakorlatilag a hétvége kivételével olyan, mintha csak én nevelném őket. Most pedig úgy vagyunk vele, hogy ha ők egy kicsit nagyobbak lesznek és szabadabban tudunk mozogni, kirándulni, akkor nem biztos, hogy megint szeretnénk egy nagyon picit, akivel kötöttebb az élet. Aztán persze ki tudja, hogy mi lesz 3-4 év múlva, de most az az elképzelés, hogy két gyerek mellett maradunk.
2011. jan. 7. 17:45
 4/27 anonim ***** válasza:
2011. jan. 7. 17:47
 5/27 anonim ***** válasza:
én kettőt szerettem volna,mielőtt megszületett a fiam.Azelőtt fogalmam sem volt a gyereknevelésről.Mióta van,azt gondolom,elég nekünk egy gyerek.Szerencsére van egy fél évvel idősebb unokatesó,akivel testvéri a viszonyuk.A fiam "jó" gyerek,két hónapos kora óta átalussza az éjszakát.Azóta kb. 10-15 alkalommal fordult elő,hogy felkelt éjszaka,de ez fogzás,betegség miatt volt.Tehát szerencsém van,így nem ezért változott meg a véleményem.Soha nem mondom,hogy soha,de most úgy gondolom elég egy.Őt annyira szeretem,hogy nem tudom,hogy ezt hogy tudnám megosztani.Csak két szobánk van,így nem tudnám az új gyereknek az a nyugalmat biztosítani,mint az elsőnek.Tudom-tudom,régen egy szobában tízen laktak,de én a másodiknak is azt szeretném adni,mint az elsőnek.Eltartani el tudnánk,de elindítani nem tudnánk az életben két gyereket.Röviden ennyi okom van.Ja,és nekem is van testvérem,akivel nagyon jó a kapcsolatunk,napi szinten beszélünk telefonon többször is,hetente 1-2 alkalommal találkozunk.
2011. jan. 7. 18:37
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Lehet az én válaszom kicsit furcsa lesz... Egy gyereket terveztünk, aki nem rég múlt egy hónapos, szóval még ha változna a terv, akkor sem lenne még aktuális, de én konkrétan szülni szeretnék mégegyszer. Ez normális vajon? :)
2011. jan. 7. 21:20
 7/27 anonim ***** válasza:

Én mindig csak 1 gyereket szerettem volna. A fiamat 21 évesen szültem,de amikor 4 éves volt,különváltak útjaink az apjával. Most 35 voltam decemberben és van egy 7 hónapos lányom a páromtól,akivel boldogan élünk,a fiam is apjaként tekinti.

Mivel nem állunk rosszul anyagilag,szeretnék..vagyis szeretnénk még egy babát. Nagyon élveztem a terhességet és a babát is tudatosabban nevelgetem.Nem voltam rossz anyja a fiamnak sem,de 13 év alatt sokat változtam én is. Ha fiatalabb lennék,még 2-őt is vállalnék a 2 gyerekem mellé:-)

Most már elég érett vagyok az anyaságra:-)

2011. jan. 7. 23:09
 8/27 anonim ***** válasza:
Sok gyereket szerettem volna(akár8-at), de nem találtam azt aki az apukájuk lett volna. Későn házasodtam, akkor 3-mat beszéltünk meg. Volt 3 vetélésem, és van egy 8 hónapos babám. szülés után rögtön mondtam kell még egy min., de most elbátartalanodtam. Továbbra is tervben van a testvér, csak nem tul egyszerű a házasságom, és az anyagi helyzetünk (bár ez is a páromat zavarja jobban), én vagyok a bátrabb, találékonyabb, ő meg a görcsösebb, depresszióra hajlamosabb.
2011. jan. 7. 23:44
 9/27 anonim ***** válasza:

Mindenkep 1et akartunk.aztan most ugy gondolom par ev mulva johet a teso.

magabiztos lettem,szo szerint rettegtem meg az egy gyerektol is,nem voltam benne biztos hogy el tudom latni,rajottem hogy megy ez nekem,igy talan bevalaljuk a masodikat.

2011. jan. 8. 08:40
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi sokáig egyet sem szerettünk volna! (köztem és a tesóm között 12 év van a javamra, így nagyjából felmértem mivel jár egy gyerek...) Tavaly előtt azonban megszólalt a biológiai órám... Mondtam a férjemnek, most vagy soha (soha=elhagyom) Ő nagyon nem akart... Aztán azóta mióta megvan a kisfiúnk, a legjobb apa akit csak elképzelni tudok!!!

Mi egyrészt anyagi okokból nem szeretnénk tesót (neki szeretnénk megadni mindent, ami az erőnkből telik), másrészt viszont, és ez most nagyon hülyén fog hangzani: annyira jó kisfiú, hogy én szabályosan félnék egy másik gyerektől, aki folyton sírna, hasfájós lenne, nem enne, nem aludna, nem tudnék elmenni vele bárhová stb. egyszóval nem lenne ilyen kisangyal, mint a mi kisfiúnk :)

2011. jan. 11. 16:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!