Mi az őszinte véleményetek az abortuszról?
jó hogy megtaláltam ezt az oldalt...:) nekem az abortusszal kapcsolatban lenne kérdésem:
az első ugye ingyenes?
a történetem pedig annyi, hogy egy hónapja megismerkedtem egy sráccal, aki nagyon tetszik. az első alkalommal, mikor személyesen találkoztunk meghívott sörözni. aztán később - este felé - elvitt szekszárdra egy barátjával, és a kilátónál szerelmet vallott. bár nagyon jól esett (azóta is együtt vagyunk), a java csak ezután jött.
amikor hazaindultunk bajára (ő egyébként kalocsai), kalocsán kitettük a barátját és utána nem baja felé indult, hanem valami dombos, eldugott helyre mentünk. Utána a kocsiban szerintem tudjátok, hogy mit csináltunk -.-...a vicc hogy még kérdeztem is tőle, hogy nem kellene-e valami óvszer vagy mi, de azt mondta h nem, mert vigyáz rám. kissé szkeptikusan és félve, de belementem a dolodgba. mostanában pedig folyton bújom a terhességgel kapcsolatos könyveket és csak remélem, h az első alkalommal, 2-3 nappal a menzesz után nem lehet teherbe esni...:( mikor rákérdeztem nála is, azt mondta, h ne aggódjak emiatt, mert ez ilyen hamar nem következik be.
És most nagyon félek, h terhes lehetek.
Egyszóval...:szerintetek egy héttel az első aktus után ki lehet deríteni, hogy terhes vagyok-e, vagy kereshetek egy orvost? őszintén szólva nagyon hülyén érzem magam 18 éves fejjel, de ami megtörtént, azon már nem lehet változtatni.
előre is köszönöm.
Magát az abortuszt bizonyos helyzetekben megértem. El tudok képzelni simán olyan helyzetet, amire azt mondom, hogy inkább ne szülje meg valaki. Akár én is kerülhetnék olyanba, de remélem sosem fogok.
Azt viszont nem tudom megérteni, hogy aki nem akar babát, az miért nem védekezik rendesen.
Ugyanis az abortuszok jelentős része (szerintem minimum 90%-a) azért van, mert az emberek képtelenek felelősségteljesen viselkedni, csupán a maradék az, akinek normális védekezés mellett jött össze, vagy erőszak áldozata, netalántán beteg a magzat.
Az meg még durvább, mikor valaki még a saját kárán se tanul, és 2., 3. vagy többedik alkalommal is összehozza a gyereket, hisz nembaj, úgy is ott a kaparás.
A probléma ezzel az egésszel az, hogy elég nehéz megfelelően kezelni az abortusz kérdést.
Betiltani természetesen nem lehet. Egyrészt ha valaki nagyon nem akar gyereket, az úgy is megtalálja a módját, hogy ne szülessen meg. Biztosan emelkedne a kriminális abortuszok száma, na meg jó eséllyel a csecsemőgyilkosságoké is. A gyermekbántalmazásról nem is beszélve.
Az sem megoldás, hogy x. számú után ne lehessen több. Gondoljunk csak bele...van egy nő a putri közepén, alapból van 3 gyereke, persze kaja, gáz, fűtés nuku. Volt már 1-2 abortusza is, de megint terhes. Az ilyennek mondjuk azt, hogy nincs több, tartsa meg? Nyilván nem megoldás.
Ami segíthet a visszaszorításában, az a megfelelő felvilágosítás és a fogamzásgátló eszközök elérhetővé tétele a lakosság számára.
Persze sokszor még a felvilágosítás se sokat ér, hiszen hiába tudja az illető, hogy a megszakítás pl. nem nyújt elég védelmet, de úgy gondolja, hogy vele úgy sem történik meg, az ő pasija biztos sokkal ügyesebb, mint a többi stb.
A fogamzásgátló eszközöket meg akkor se használja mindenki, ha amúgy lenne rá pénze. A hormonális módszerek sokakban ellenérzéseket váltanak ki, vagy akár bizonyítottan nem is szedheti, a gumi miatt meg a pasik nagy része nyávog.
Mondjuk ha megfelelő lenne a felvilágosítás, akkor talán a nők nem csak ezt a kemény 2 módszert ismernék, hanem a többit is, amik akár önmagukban, akár kombinálva nagyobb fokú védelmet nyújthatnának, mint a "majd kiveszem előtte" módszer.
"De legyünk őszinték magunkhoz a pasik is nagyon is okolhatóak ezért a sok abortuszért. Nem egy nőt ismerek akinek több mint 10 abortusza volt mert a drága párja nem volt hajlandó gumit húzni! Mikor rákérdeztem akkor miért szexelt vele, hát mert egy pasinak jár a szex. Na ne már."
A szex két emberen múlik (már ha nem erőszakról van persze szó, de az más tészta).
Ha én nem védekezek, a pasi meg nem hajlandó kotont húzni, akkor nincs szex és kész. Vagy elhajtom a srácot a jó anyjába, vagy értelmes ember módjára (akinek van némi logikája és szexuális kultúrája is), megoldom máshogy a kényeztetést, hosszú távon pedig keresünk olyan megoldást, ami mind a két félnek elfogadható. Ha nincs ilyen, akkor meg nem passzolunk össze, és viszlát.
Nem szép dolog olyan dolgot a pasikra kenni, ami két emberen múlik. Mondom ezt úgy, hogy nő vagyok.
Az, hogy mindent meg kell tenni, hogy elkerülje az ember lánya, de vannak olyan helyzetek, amikor van és kész. Ez mióta világ a világ, így van.
Egy nőnek kell kihordania, megszülnie, felnevelnie a gyereket, tehát bizonyos mértékig legyen ahhoz joga, hogy ezt tudja-e vállalni, vagy sem az adott szituban.
Egy dolgot ítélek el határozottan: Felnőtt, tanult nők nem védekeznek, hanem a többedik abortuszra mennek.
Ezt felháborítónak tartom, de sajnos van ilyen is...:(
Fiatalkorú, tanulatlan, bűncselekmény áldozata, beteg gyermeket váró más lapra tartozik. Az iskolai felvilágosítást nagyon nagyon megkövetelném, mert ezzel, ha hatékony, nagyon sok abortuszt meg lehet akadályozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!